Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Mezei: Pastor új mentalitást hozott a csapatba

2014. május 19. 12:57 // Forrás: MTI
A spanyol Juan Carlos Pastor vezetőedzői kinevezését nevezte kulcsfontosságúnak Mezei Richárd, a vasárnap EHF Kupát nyert Pick Szeged kézilabdacsapatát működtető gazdasági társaság vezérigazgatója.

"Teljesen új mentalitást honosított meg az együttesnél, munkájának gyümölcse pedig mostanra beérett" - mondta az MTI-nek a klub korábbi magyar válogatott beállósa a 46 esztendős trénerről, aki 2005-ben világbajnoki címig vezette hazája férfi válogatottját.  

A budapesti landolást követően a jövőbeni tervekről Mezei úgy nyilatkozott, azon dolgoznak, hogy két-három év múlva az együttes egy olyan új, modern sportcsarnokban játszhasson, mint amilyen a nagy rivális MKB Veszprémnek a rendelkezésére áll, illetve amilyen épül a női Bajnokok Ligájában egymás után kétszer győztes Győri Audi ETO KC számára.    

A csapat ünnepléséről Balogh Zsolt azt mondta, hogy bár kimenőt kaptak az éjszakára, de olyan fáradtak voltak a berlini négyes fináléban két nap alatt lejátszott elődöntőtől és döntőtől, hogy nagy mulatság nem volt, az majd este, Szegeden lesz.    

"Rengetegen gratuláltak telefonon, vagy a közösségi oldalakon, de még nem volt időm válaszolni szinte senkinek, talán majd keddtől, mert ma este Szegeden a borfesztiválon ünneplünk a várossal és a közönségünkkel együtt" - mondta az átlövő, aki 57 találattal a Pick Szeged legeredményesebb játékosa volt a sorozatban.    

Arra a kérdésre, hogy a kupára ki vigyázott éjszaka, senki nem tudta a választ. Vadkerti Attila csapatkapitány azt mondta, meg is ijedt, hogy a csarnokban történt nagy ünneplésben esetleg elhagyták a trófeát. Hozzátette, hétfő reggel óta, mint az együttes egyik legfiatalabb játékosának, a 23 éves Ancsin Gábornak a feladata a nehéz kupa cipelése.    

A Pick Szeged története első nemzetközi kupasikerét aratta azzal, hogy a szombati elődöntőben a házigazda Füchse Berlint  24-22-re, míg a vasárnapi fináléban a francia Montpellier-t 29-28-ra legyőzte.

vehirsport.hu
további cikkek
Kentin Mahé: Elfáradtam, hangom semmi! Telekom Veszprém Kentin Mahé: Elfáradtam, hangom semmi! Nem csak az őrületes fordítás és az utolsó másodperces győzelem miatt marad emlékezetes a Telekom Veszprém csütörtök esti BL-negyeddöntője: a dán Aalborg elleni derbin a keretből kimaradó olimpiai bajnok francia irányító, Kentin Mahé az O-szektorból támogatta társait. ma 10:41 Megtolták a kátyúba rekedt szekeret Erről jut eszembe… Megtolták a kátyúba rekedt szekeret Egy régi sportos bölcsesség szerint a mérkőzés utolsó pillanatában kell vezetni, mert akkor az ellenfélnek már nincs ideje egyenlíteni. Mintha ennek a mondásnak az életképességét akarták volna igazolni csütörtökön este a Veszprém Arénában a házigazda Telekom játékosai, akik a dán Aalborg elleni férfi kézilabda Bajnokok Ligája-negyeddöntő első mérkőzésén hatgólos hátrányból feltámadva csak egyszer vezettek a hatvan perc során, a dudaszó pillanatában (32-31). ma 7:51 Utolsó másodperces góllal nyert a Veszprém a BL-negyeddöntőben! Telekom Veszprém Utolsó másodperces góllal nyert a Veszprém a BL-negyeddöntőben! A házigazda Telekom Veszprém hatgólos hátrányból felállva 32-31-re nyert a dán Aalborg Handbold ellen a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtök esti, első felvonásán. A visszavágót jövő szerdán 18.45-kor rendezik Dániában. tegnap 20:24 Párizs 2024: lesz magyar bírópáros a kézilabdázóknál Párizs 2024 Párizs 2024: lesz magyar bírópáros a kézilabdázóknál A Nemzetközi Kézilabda Szövetség (IHF) döntése értelmében magyar játékvezetői páros is közreműködik majd a párizsi olimpia kézilabdatornáján. tegnap 13:39

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.