Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 18. Erik
Veszprém
12°C
2024. május 18. Erik
Veszprém
12°C

Két veszprémi úszó-bronz Szombathelyről

2014. július 20. 16:11
A Veszprémi Úszó Klub a 4x50 m-es gyors- és a 4x50 m-es vegyes váltója is harmadik helyen zárt az Országos Delfin Bajnokságon.

Július 12-13-án Szombathely adott otthont a 9-10 éves versenyzők számára megrendezett legnagyobb hazai megmérettetésnek. Az Országos Delfin Bajnokságon hatvankilenc egyesület ötszáztizennégy versenyzője mérte össze tudását.

A Veszprémi Úszó Klub (VÚK) kilenc versenyzővel vett részt az országos versenyen, amelyet megtisztelt jelenlétével Darnyi Tamás négyszeres olimpiai-, négyszeres világ- és nyolcszoros Európa-bajnok úszó is.

Fantasztikus veszprémi sikert hozott a 4x50 m-es gyorsváltó és a 4x50 m-es vegyes váltó, ahol a VÚK csapata – Hegyháti Csenge, Nyiri Villő, Tóth Réka Erzsébet, Veisz Dóra összeállításban – rendkívüli versenyzéssel és fantasztikus idővel egyaránt bronzérmet nyert.

A kétszeres bronzérmes váltó tagjai (balról jobbra): Nyiri Villő, Tóth Réka Erzsébet, Hegyháti Csenge, Veisz Dóra. Felkészítő edzők: Hudi Zsanett és Balogh János.A kétszeres bronzérmes váltó tagjai (balról jobbra): Nyiri Villő, Tóth Réka Erzsébet, Hegyháti Csenge, Veisz Dóra. Felkészítő edzők: Hudi Zsanett és Balogh János.

Nagyszerű eredmény még Tóth Réka Erzsébet 6. helyezése 100 m hátúszásban, amelyért oklevél jutalmazásban részesült. Szintén dicséretet érdemel Bánó Viktória, Kertész Márk, Minyó Ádám, Mürkli Luca és Páll Emma, mert óriási egyéni csúcsokat úsztak és nagyon szépen szerepeltek a rendkívül erős mezőnyben.

Érdekesség, hogy a csapatversenyben csak huszonkilenc egyesület tudott pontot szerezni. Köztük a VÚK a legjobb megyei, illetve a hatodik legjobb vidéki csapatként a remek tizenharmadik helyen végzett. Az éremtáblázatra csupán tizennégy egyesület tudott felkerülni, köztük természetesen a veszprémiek is.

vehirsport.hu
további cikkek
Rasovszky csak nyíltvízi versenyben indul, Betlehem medencében is rajthoz áll Párizsban úszás Rasovszky csak nyíltvízi versenyben indul, Betlehem medencében is rajthoz áll Párizsban Rasovszky Kristóf csak a nyíltvízi versenyben indul a párizsi olimpián, míg Betlehem Dávid medencében - 1500-on - is rajthoz áll majd. 2024. május 12. 22:46 Úszó Eb: negyvenegy fős magyar csapat, három veszprémivel úszás Úszó Eb: negyvenegy fős magyar csapat, három veszprémivel Negyvenegy fős lesz a magyar csapat júniusban a belgrádi Európa-bajnokságon: a medencés szakágban 15 férfi és 18 női versenyző, a nyílvízi viadalokat illetően négy-négy sportoló várja a kontinensviadalt. A keretben a Balaton ÚK Veszprém háro kiválósága, Rasovszky Kristóf, Betlehem Dávid és Sárkány Zalán is ott van.  2024. április 18. 20:40 Hármas veszprémi győzelem 800 méteren is! úszás Hármas veszprémi győzelem 800 méteren is! Sárkány Zalán diadalmaskodott 800 méteren a Duna Arénában rendezett országos bajnokság pénteki záró napján két veszprémi klubtársa, Rasovszky Kristóf és Betlehem Dávid előtt. 2024. április 12. 21:05 A 400 méter gyors dobogóját is „kibérelték” a veszprémi úszók úszás A 400 méter gyors dobogóját is „kibérelték” a veszprémi úszók Betlehem Dávid a keddi, 1500 méter gyorson aratott győzelme után szerdán 400 méteren is diadalmaskodott a Duna Arénában zajló országos bajnokság szerdai versenynapján. 2024. április 10. 21:43

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.