2023. június 10.
//
Margit névnap

Két veszprémi úszó-bronz Szombathelyről

2014. július 20. 16:11
A Veszprémi Úszó Klub a 4x50 m-es gyors- és a 4x50 m-es vegyes váltója is harmadik helyen zárt az Országos Delfin Bajnokságon.

Július 12-13-án Szombathely adott otthont a 9-10 éves versenyzők számára megrendezett legnagyobb hazai megmérettetésnek. Az Országos Delfin Bajnokságon hatvankilenc egyesület ötszáztizennégy versenyzője mérte össze tudását.

A Veszprémi Úszó Klub (VÚK) kilenc versenyzővel vett részt az országos versenyen, amelyet megtisztelt jelenlétével Darnyi Tamás négyszeres olimpiai-, négyszeres világ- és nyolcszoros Európa-bajnok úszó is.

Fantasztikus veszprémi sikert hozott a 4x50 m-es gyorsváltó és a 4x50 m-es vegyes váltó, ahol a VÚK csapata – Hegyháti Csenge, Nyiri Villő, Tóth Réka Erzsébet, Veisz Dóra összeállításban – rendkívüli versenyzéssel és fantasztikus idővel egyaránt bronzérmet nyert.

A kétszeres bronzérmes váltó tagjai (balról jobbra): Nyiri Villő, Tóth Réka Erzsébet, Hegyháti Csenge, Veisz Dóra. Felkészítő edzők: Hudi Zsanett és Balogh János.A kétszeres bronzérmes váltó tagjai (balról jobbra): Nyiri Villő, Tóth Réka Erzsébet, Hegyháti Csenge, Veisz Dóra. Felkészítő edzők: Hudi Zsanett és Balogh János.

Nagyszerű eredmény még Tóth Réka Erzsébet 6. helyezése 100 m hátúszásban, amelyért oklevél jutalmazásban részesült. Szintén dicséretet érdemel Bánó Viktória, Kertész Márk, Minyó Ádám, Mürkli Luca és Páll Emma, mert óriási egyéni csúcsokat úsztak és nagyon szépen szerepeltek a rendkívül erős mezőnyben.

Érdekesség, hogy a csapatversenyben csak huszonkilenc egyesület tudott pontot szerezni. Köztük a VÚK a legjobb megyei, illetve a hatodik legjobb vidéki csapatként a remek tizenharmadik helyen végzett. Az éremtáblázatra csupán tizennégy egyesület tudott felkerülni, köztük természetesen a veszprémiek is.

vehirsport.hu

További cikkek

Úszó vb: huszonnyolc magyar indul Fukuokában
Úszó vb: huszonnyolc magyar indul Fukuokában
Sós Csaba szövetségi kapitány véglegesítette a fukuokai világbajnokságra utazó magyar úszóválogatott névsorát, mely alapján a medencés számokban 28 versenyző indul majd Japánban. Természetesen a Balaton Úszó Klub Veszprém két klasszisa, Rasovszky Kristóf és Betlehem Dávid is ott lesz a seregszemlén.
Két számban is országos bajnok lett Birnbauer Botond
Két számban is országos bajnok lett Birnbauer Botond
A Veszprémi Úszó Klub (VÚK) tizennégy éves versenyzője, Birnbauer Botond 200 méter vegyes- és 100 méter hátúszásban is aranyérmet szerzett az elmúlt hétvégén Sopronban rendezett magyar paraúszó bajnokságon. Hencsei László tanítványa karnyújtásnyira van a válogatott kerettagságtól.
Párizs 2024: Rasovszky kvótáért úszik majd a vb-n 10 kilométeren
Párizs 2024: Rasovszky kvótáért úszik majd a vb-n 10 kilométeren
A nyári világbajnokságon az első három között szeretne végezni a nyíltvízi úszók 10 kilométeres versenyében Rasovszky Kristóf, hogy ezzel kvótát szerezzen a párizsi olimpiára.
Két veszprémivel lett aranyérmes a magyar úszóváltó
Két veszprémivel lett aranyérmes a magyar úszóváltó
A Fábián Bettina, Szimcsák Mira, Rasovszky Kristóf, Betlehem Dávid (utóbbi kettő Balaton ÚK Veszprém) összeállítású magyar csapat aranyérmet nyert a nyíltvízi úszók világkupa-sorozata harmadik állomásának váltóversenyében, Portugáliában.
Betlehem bronzérmes Portugáliában, Rasovszky negyedik
Betlehem bronzérmes Portugáliában, Rasovszky negyedik
A Balaton ÚK Veszprém kiválósága, Betlehem Dávid bronzérmet nyert szombaton a nyíltvízi úszók világkupa-sorozatának harmadik állomásán, Portugáliában. Klubtársa, Rasovszky Kristóf negyedik lett.