Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C

Nagyot küzdött az FTC, de a Győré lett a Szuperkupa

2014. augusztus 31. 16:38
A Győri Audi ETO KC sima első játékrészt követően egyetlen góllal tudott nyerni a Ferencváros ellen a női kézilabda Szuperkupa veszprémi döntőjében.

A női kézilabda Szuperkupáért kiírt mérkőzésen a Bajnokok Ligája-címvédő, magyar bajnok és kupagyőztes Győr az utóbbi két sorozatban ezüstérmes FTC-vel találkozott a Veszprém Arénában. A kisalföldiek szimpatizánsai teljesen megtöltötték a veszprémi „B-középpel” szemközti szektort, míg Fradi-szimpatizánsokat csak elszórtan lehetett látni.

A 4. percben, Amorim lökete után zörrent meg először a háló, melyre Tomori válaszolt. 3:3-ig fej-fel mellett haladtak a felek, ekkor azonban zsinórban háromszor is az ETO volt eredményes. A folytatásban is a BL-címvédő hatos fala zárt szorosabban. Steinbach duplájával a 18. percben ugyan 6:5-re zárkóztak a fővárosiak, ám a 22. percben már négy (9:5), néggyel a pihenő előtt pedig már hét volt közte (14:7). A hajrában számos cserével frissített a magyar bajnok, amely így hatot meg is őrzött előnyéből (15:9).

Felgyorsult a játék a térfélcserét követően, záporoztak a találatok, a meccs képe azonban így sem változott: továbbra is Görbiczék akarata érvényesült (37. perc: 21:12). Elek Gábor időkérése után – Szucsánszki vezetésével – négyre zárkózott a Ferencváros (42. perc: 22:18). Ambros Martin is magához hívta tanítványait, melyet követően Löke egy perc alatt kétszer is bevette a Tomasevicet váltó Szikora hálóját. Kiválóan küzdött az FTC, amely a meccs háromnegyedénél háromra csökkentette hátrányát (24:21).

A lelátón zúgott a „Hajrá Győr”, Szikora azonban kiválóan védett, az orosz Szeny kiskiállítását követően egyetlen gólra zárkózott az Elek-csapat (53. perc: 25:24). A nyolcgólos Szucsánszki bombájára a szintén nyolcnál járó Görbicz válaszolt, az utolsó öt perce így kétgólos győri vezetésnél fordultak az együttesek. A hajrában Amorim is kiszállt két percre, de egy gólnál közelebb nem tudtak lopódzni Tomoriék. Az utolsó percek óriási izgalmakat tartogattak, de a taktikusan kézilabdázó Győr – Görbicz irányításával – már nem engedte ki a kezei közül a győzelmet (29:28).

Női kézilabda Szuperkupa:
Győri Audi ETO KC–FTC Rail Cargo Hungária 29:28 (15:9)
Veszprém Aréna, 4500 néző. Vezette: Andorka, Hucker.
Győr: Herr – Bognár-Bódi, Müller, Litre, GÖRBICZ 10 (3), AMORIM 4, Korsós 1. Csere: Grubisic (kapus), Szeny, LÖKE 6, Aguilar 2, Orbán 1, KOVACSICS 4. Vezetőedző: Ambros Martin.
FTC: Tomasevic – Kovacsicz 1, Szamoránsky 3, Czifra, Tomori 3, SZUCSÁNSZKI 8, Szarka 1. Csere: SZIKORA (kapus), PENA 5 (1), Soós, Steinbach 3, LUKÁCS 4, Mészáros. Vezetőedző: Elek Gábor.
Kiállítások: 4, ill. 8 perc.
Hétméteresek: 3/3, ill. 1/1.

Így látták a főszereplők

Ambros Martin: – Az első játékrészben irányítottuk a mérkőzést, azonban a folytatásban magunkra engedtük az ellenfelet. Örülök, hogy végül a mienk lett a trófea.

Heidi Löke: – Az első játékrészben kiválóan kézilabdáztunk, utána számos hibát vétettünk, melyeket majd ki kell elemeznünk. Azon dolgozunk, hogy hatvan percen keresztül olyan teljesítményt nyújtsunk, mint ma a szünetig.

Elek Gábor: – Az első félidei katasztrofális támadójátékunk rányomta a bélyegét az első félidőnkre, annak azonban nagyon örülök, hogy utána vissza tudtunk kapaszkodni a mérkőzésbe.

Szucsánszki Zita: – Katasztrofális volt az első félidei játékunk, lassan kézilabdáztunk és a sok kiállítás is rányomta a bélyegét a teljesítményünkre. Ez határozta meg az egész találkozót.

Galéria
Győri Audi ETO KC – FTC Rail Cargo Hungária 29:28
Zatkalik Dávid
Melczer Zsolt

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.