Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Kiütéses győzelem a szlovákok ellen

2014. október 11. 16:39 // Forrás: MTI
A horvátokkal közös rendezésű decemberi Európa-bajnokságra készülő magyar női kézilabda-válogatott 46-23-ra legyőzte a szlovák csapatot a szigetszentmiklósi Provident Kupa második fordulójában, szombaton.

Eredmény, 2. forduló:
Magyarország-Szlovákia 46-23 (24-10)
magyar góldobók: Orbán 6, Tomori 6, Erdősi 6, Triscsuk 4, Tóth 4/2, Kovacsicz 4, Szamoránsky 3, Görbicz 3/1, Mayer 3, Szekerczés 2, Schatzl 2, Planéta 2, Klivinyi 1.

Mivel mindkét csapat nyert az első fordulóban - a magyarok könnyedén intézték el az osztrákokat, míg a szlovákok három másodperccel a vége előtt dobott góllal verték a cseheket -, a szombati győztes nagy lépést tett a tornagyőzelem felé.    

A pénteken pihenők - Görbicz, Herr és 125. válogatottbeli mérkőzését ünneplő Tomori - ezúttal Németh András szövetségi kapitány rendelkezésére álltak, a velük megerősödött csapat pedig a 6. percben már 6-1-re vezetett. Időt kértek a szlovákok, de nem sokat változott a játék képe: emberelőnyben például egy kapura lövésük volt, de az sem ment be. Már a 20. percben a "közte tízet" ostromolta a magyar együttes, ami kisvártatva - emberhátrányban - be is következett (21. perc: 15-5).    

A szünetre 24-10 lett az állás, nem volt azonos súlycsoportban a két válogatott.

A második félidőben sem tudott komolyabb ellenállást tanúsítani az ugyancsak Eb-résztvevő szlovák együttes, így kiütéses győzelem lett a vége.

Mivel a másik szombati meccsen a csehek kikaptak az osztrákoktól, a magyar csapat a vasárnapi fordulótól függetlenül megnyerte a Provident Kupát.


További eredmény:
Ausztria-Csehország 24-22 (11-11)

Pénteken játszották:
Magyarország-Ausztria 36-23
Szlovákia-Csehország 22-21

Vasárnap játsszák:
Ausztria-Szlovákia 11.45
Magyarország-Csehország 14.00

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.