Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
9°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
9°C

Összecsaphat a két Dujshebaev

2014. október 16. 18:48 // Forrás: MTI
Talant Dujshebaev, a magyar férfi kézilabda-válogatott új szövetségi kapitánya szerint felesége neki szurkol majd, nem pedig a spanyol válogatottban szereplő fiuknak, Alexnek.

A házaspár legnagyobb fia a macedón Vardar Szkopje légiósa, és ahogy az edző fogalmazott: mivel feleségével közös bankszámlán vannak, Alexnak pedig saját számlája van Macedóniában, így nem kérdés, hogy az asszony kinek szurkol, ha a két válogatott csap össze, vagy pedig Dujshebaev klubcsapata, a lengyel Kielce a Vardar ellen lép pályára...    

A spanyol-orosz szakember az európai szövetség honlapjának adott interjúban ismételten hangsúlyozta, számára fontos volt, hogy a válogatott mellett dolgozhasson klubnál is, mert a pálya mellett érzi igazán jól magát, ez az élete.

Kiemelte azt is, hogy ami a magyar válogatott balszerencséje volt - nevezetesen, hogy nem jutott ki a jövő évi katari világbajnokságra, így aztán nagyon nehéz lett a helyzete a riói olimpiai kijutást illetően -, az neki szerencsét, vagyis kapitányi kinevezést hozott.    

Örül annak, hogy a két magyar topcsapat, a Veszprém és a Szeged edzőik - Carlos Ortega, illetve Juan Carlos Pastor - révén a spanyol stílust és vonalat képviselik, a magyar válogatott gerincét ez a két klub adja.

Ami saját klubcsapatát, a lengyel Kielcét illeti, a gárdát esélyesnek tartja, hogy bejusson a Bajnokok Ligája négyes döntőjébe, akárcsak a Veszprémet, a Barcelonát, a Kielt, a PSG-t, a Rhein-Neckar Löwent és a fiát is foglalkoztató Vardart.    

Ha a Kielce és a szkopjei alakulat is bejutna a Final Fourba, ez lenne az első eset apa-fia rivalizálásra a BL véghajrájában. Előtte azonban januárban a magyar válogatott Spanyolországban felkészülési tornán vesz részt, és ott is összecsaphat a két Dujshebaev.

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.