Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Ennél többet vártak Füreden / Balatonfüredi KSE–Gyöngyös 23:23 (11:11)

2009. augusztus 31. 8:39 // Forrás: dr. Király G. István, BKSE
Hazai pályán döntetlennel kezdett az előző kiírásban ötödik helyen végző Balatonfüredi KSE a Gyöngyös gárdája ellen.

A füredi csapat a tavaly elért kiváló ötödik helyezés után csak minimális átalakuláson ment át. Elbúcsúztak Horváth Szilárdttól és Mohácsi Árpádtól és visszatért Balatonfüredre a válogatott kispadjáig eljutott fiatal, füredi nevelésű játékos: Szöllősi Bence. Vagyis egy összeszokott, jó gárdához csatlakozott egy jó játékos. 

A felkészülés utolsó periódusát megzavarták apróbb-nagyobb sérülések, egy kis vírus is végigszáguldott a füredi fiúkon és legnagyobb érvágásként a sportorvos egy korrekciós beavatkozás miatt nem engedte meg Kovács György játékát. Ennek ellenére biztosak voltak a hazai drukkerek a sikeres nyitányban és a játékosok is így lehettek vele. Talán tudat alatt be is könyvelték a két pontot, nem számoltak egy mély szakadékból az utolsó pillanatban kikecmergő ellenfél lelki erejével. Ez a Gyöngyösi csapat, ezek a gyöngyösi fiúk úgy léptek pályára, ahogy egy hasonló - poklok poklát megjárt - együttesnek kell: Csapatként. Űzték, hajtották egymást, nem ismertek elveszett labdát és a hazaiakra kényszerítették az akaratukat. Nem volt veszteni valójuk és nem is veszítettek.

A fürediek a meccs lefújásáig bíztak abban, hogy a papírforma majd csak érvényesül. Csakhogy ehhez nem elég a pályán lenni, a rutint hozni, hanem váltani is tudni kell, amennyiben másképp alakul a játék képe az elvárthoz képest. A hazaiak nem tudtak az egyről a kettőre lépni, helyesebben mondva a kettőgólos vezetésről háromra váltani. Számtalanszor vezettek a második játékrészben kettővel, támadtak, majd az eladott labdáikból az ellenfelük zárkózott fel. Ezzel ők adtak plusz szárnyakat az egyébként is lelkes ellenfeleiknek.

Már a Tatabánya elleni utolsó felkészülési meccsen látszott a BKSE csapatánál - egy akkor és ott általam - langyosnak ítélt játék. Nem arról van szó, hogy nem akarnak a fürediek, mert akarnak ők, csak mintegy belenyugszanak abba, ha egyénileg nem megy annyira a játék. Majd megoldják a többiek - gondolhatják. És ez menni is szokott, de most sokaknál volt tompább a játék a megszokottnál és nem voltak olyanok, akik kirántották volna a szekeret a kátyúból, átlendítették volna a többieket a holtponton.

Természetesen a bajnokság első meccse, pláne hazai meccse mindig nehéz. Egy kötelezően kétpontos meccs pláne nehéz. De éppen azzal voltak tavaly sikeresek a fürediek, hogy az ilyen meccseket is hozták. Ha kellett, akkor rossz játékkal, kúszva-mászva, de hozták. Persze voltak objektív gátak: Kovács kimaradásán túl a tizenötödik percben - egy kíméletlen belemenés után - elvesztették a gólkirályukat, csapatkapitányuk egy orvosi beavatkozásra várva vállalta a játékot, Szöllősi Bencének szerdára húzta le az antibiotikum a lázát, míg Horváth Roland két hete sérült újjal edz. Ezeket az objektumokat most nem tudták kompenzálni egy kis szubjektummal. Talán a Füredi fanatikusok is halkabban buzdítottak a megszokottnál.

Van levonható konzekvenciája ennek a meccsnek a füredi oldalon és joggal építkezhetnek erre a sikerre a gyöngyösi oldalon.

Budapest Bank férfi kézilabdaliga, 1. forduló:
Balatonfüredi KSE–Gyöngyös 23:23 (11:11)
Balatonfüred, 600 néző. Vezette: Kisfalvi, Péli
Balatonfüred: Szathmári - Tombor 2/1, Bakos D. 2, Horváth R. 3, Salamon 1, Kis Á. 3, Pásztor 4/1. Csere: SZABÓ I.(k), Németh L., Lelkes 3, Szöllősi B. 1, Frey J.4/1. edző: Velky Mihály
Gyöngyös: KOVÁCS J. - BAKOS D. 4, Pető 4, Sándor Á. 1, Hódi 1, BOGNÁR 5/4, Nigrinyi2. Csere: Kaplonyi 2, Pánczél 2, Füleki 1, Muhl 1. edző: Adorján Gábor
Az eredmény alakulása: 5.p.: 2:2, 8.p.: 2:5, 15.p.: 4:7, 21.p.: 9:8, 28.p.: 10:11, 33.p.: 13:11, 43.p.: 17:15, 47.p.: 18:18, 54.p.: 22:20, 59.p.: 23:22.
hétméteresek: 5/4, ill. 7/4
kiállítások: 6 ill., 10 perc

vehir.hu
további cikkek
Eltűnt egy tizenhárom éves ajkai fiú kék fény Eltűnt egy tizenhárom éves ajkai fiú Az Ajkai Rendőrkapitányság a lakosság segítségét kéri egy 13 éves, ajkai fiú eltűnése ügyében. tegnap 23:28 Bodó bombagóljával nyert a Szeged a BL-ben férfi kézilabda BL Bodó bombagóljával nyert a Szeged a BL-ben A Szeged házigazdaként 33-32-re legyőzte csütörtökön a francia HBC Nantes csapatát a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában. tegnap 20:51 75 éves jubileumát ünnepli a Pannon Egyetem Pannon Egyetem 75 éves jubileumát ünnepli a Pannon Egyetem A Pannon Egyetem a héten ünnepli fennállásának 75. évfordulóját, amely nemcsak az intézmény, de Veszprém városa számára is fontos mérföldkő. Az egyetem hosszú és gazdag múltra tekint vissza, hiszen az évtizedek során központi szereplővé vált a térség oktatási és kutatási életében. tegnap 21:38 Egyelőre csak a nevek változtak Erről jut eszembe… Egyelőre csak a nevek változtak Még hogy nem lehet kétszer belelépni ugyanabba a folyóba? A veszprémi férfi kézilabdacsapat cáfolja a régi mondást. Tavaly Momir Ilics szakmai irányításával is két győzelemmel kezdte a BL-szereplést a Telekom Veszprém, majd jött a dániai fiaskó (36-30) a GOG ellen. Most két bravúros győzelem után Portugáliába ment házhoz a pofonért a Veszprém Handball Club, immár a világhírű Xavier Pascuallal a kispadon. Úgy tűnik, egyelőre csak a nevek változtak, a teljesítmény a régi maradt. tegnap 15:17

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.