Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Döntetlennel zárta a csoportkört a Szeged

2015. február 22. 20:55 // Forrás: MTI
A már biztos csoportmásodik MOL-Pick Szeged a dán Aalbog elleni 23-23-as döntetlennel zárta a férfi Bajnokok Ligája csoportkörét.

Eredmény, D csoport, 10. (utolsó) forduló:    
MOL-Pick Szeged - Aalborg (dán) 23-23 (10-10)
a hazai gólszerzők: Hegedűs 5, Prodanovic 4, Balogh 4, Ilyés 4, Källman 3, Parrondo 3.

A meccsnek csak az Aalborg számára volt tétje, egy esetleges pontszerzéssel bejuthatott a nyolcaddöntőbe. Ez meg is látszott a motiváción, az északiak a 9. percben már 4-0-ra vezetettek. Prodanovic lendületbe hozta a hazaiakat, sorozatban lőtte a gólokat, így negyedóra elteltével már 4-5 volt az állás. Rövid ideig még bírta a felpörgő szegediek nyomását az Aalborg, ám a 24. percben sikerült az egyenlítés (9-9). Még a szünet előtt kis időre a vezetést is átvette a Pick.    

A fordulást követően remekelt a Szeged, melynek köszönhetően 14-11-nél kénytelen volt időt kérni a dán csapat. Ezután állandósult a különbség, majd az utolsó tíz percre fordulva nagyobb sebességre kapcsoltak a vendégek és fordítottak 20-18-ról 20-22-re. Időt kért a Szeged is, a hajrában pedig Hegedűs pillanatai következtek, az ő duplájával lett ismét egyenlő az állás. Kőkeményen harcolt a továbbjutásért az Aalborg és az utolsó percben emberhátrányban vezetést szerzett, majd Balogh ugyan büntetőből egyenlített, a döntetlennel a végén a dánok örülhettek.   

Hegedűs Márk (k) tör kapura, a dán Niclas Andreas Barud (b) és Emil Berggren védekezik vele szemben a férfi kézilabda Bajnokok Ligája D csoportjában, a 10. fordulóban játszott MOL-Pick Szeged - Aalborg (dán) mérkőzésen az újszegedi sportcsarnokban 2015. február 22-én. MTI Fotó: Kovács AnikóHegedűs Márk (k) tör kapura, a dán Niclas Andreas Barud (b) és Emil Berggren védekezik vele szemben a férfi kézilabda Bajnokok Ligája D csoportjában, a 10. fordulóban játszott MOL-Pick Szeged - Aalborg (dán) mérkőzésen az újszegedi sportcsarnokban 2015. február 22-én. MTI Fotó: Kovács Anikó

A BL nyolcaddöntőjének sorsolását kedden rendezik. A szegediek másodikként egy másik csoport harmadikjával találkoznak, míg a tavaly négyes döntőbe jutott veszprémiek egy másik csoportbeli negyedikkel csapnak majd össze.

Mindkét magyar csapat a nyolcaddöntő visszavágóját saját közönsége előtt rendezi.


A csoport végeredménye: 1. Kielce (lengyel) 20 pont, 2. Szeged 13, 3. Dunkerque (francia) 8, 4. Aalborg 7, 5. Motor Zaporizzsja (ukrán) 6, 6. Schaffhausen (svájci) 6.    

Azonos pontszám esetén az egymás elleni eredmények döntöttek.

Korábban - C csoport:
Montpellier (francia) - MKB-MVM Veszprém 20-34 (9-14)

A csoport végeredménye: 1. Veszprém 18 pont, 2. Vardar Szkopje (macedón) 15, 3. RN Löwen (német) 12, 4. Montpellier 8, 5. Celje (szlovén) 6, 6. Csehovszkije Medvegyi (orosz) 1.

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.