Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

„Németleckét” vett a Füred

2015. február 28. 15:48
A Melsungen hat góllal legyőzte a Balatonfüredet az EHF-Kupa veszprémi csoportmeccsén.

Az első fordulóban a Nexe ellen elszenvedett súlyos vereség és a svéd Eskilstuna otthonában elért bravúros döntetlen után a csoport legerősebb tagját, a német Melsungent fogadta az EHF-Kupában a Balatonfüredi KSE. A tópartiak továbbra is nélkülöztek Kis Ákost, illetve Zdolik Bencét.

A német alakulat kezdte jobban a Veszprém Arénában rendezett találkozót. Rnic góljára gyorsan válaszolt Ligetvári, aztán zsinórban háromszor is betaláltak a vendégek (6. perc: 1:4). Grigorjev jó lövése után az egygólos különbségért támadhatott volna a BKSE, Székely azonban hiába hárított, utána rosszul indított. A fürediek nem tudták tartani Dannert, a német válogatott beállós sorozatban háromszor is betalált (11. perc: 3:7). A Füred jobban kézilabdázott, mint két héttel ezelőtt a Nexe ellen, a Meslungen azonban a legapróbb hibáikat is azonnal megbüntette.

Iváncsik vezetésénél a játékrész derekánál ötről háromra csökkentette a különbséget a Csoknyai-csapat, sajnos azonban hetest hibázott a rutinos jobbszélső, a 20. minutumban így ismét öt volt közte (7:12). Alaposan meggyűlt a baja a vendéglátónak a Bundesliga csapat védekezésével. Faluvégi végre át tudta lőni a hatos falukat, de a németek erre is három góllal válaszoltak (27. perc: 8:15). A svéd válogatott Appelgren a hajrában Győri hetesét is megfogta, a BKSE-nek így nem volt esélye csökkenteni a különbséget (9:16).

Maric duplájával folytatódott a játék a térfélcserét követően, melyre Ligetvári válaszolt szintén két találattal, majd Bánhidi is feliratkozott a gólszerzők közé (35. perc: 12:18). Úgy tűnt, a Balaton-partiak ráéreztek a meccs ritmusára, s kezdték elhinni, hogy a rivális is sebezhető. Székely és Ligetvári vezetésével a meccs kétharmadához érve sikerült öt gólra feljönni (15:20). Sajnos Maric játékának nem találta az ellenszerét a házigazda, a horvát válogatott beállós zsinórban lőtte góljait (45. perc: 16:24).

Az utolsó negyedórához érve így végleg eldőlt a mérkőzés kimenetele, a Füred azonban mindent elkövetett, hogy minél kisebb legyen a különbség. Öttel a lefújás előtt mínusz kilencet mutatott az eredményjelző (19:28), de a végjátékban az egyaránt duplázó Kovacsicsnak és Vilovszkinak sikerült kozmetikázni az eredményt (24:30)

Férfi kézilabda EHF-Kupa, D csoport, 3. forduló:
Balatonfüredi KSE–MT Melsungen 24:30 (9:16)
Veszprém Aréna, 1300 néző. Vezette: Boricic, Markovic (szerbek)
Balatonfüred: Székely – Iváncsik T. 3, Vilovszki 2, Bánhidi 1, Gerdán, Ligetvári 6, Bóka. Csere: Szöllősi, Grigorjev 3, Győri 2, Faluvégi 2, Juhász 2, Gábori 1, Kovacsics 2. Vezetőedző: Csoknyai István.
Melsungen: Appelgren – Sellin 5, M. Müller, Fahlgren 2, Danner 3, Rnic 4, Allenforf 3. Csere: Sandström (kapus), P. Müller 2, Vuckovic, Maric 8, Schröder 1, Boomhouwer 1, Hildebrand 1. Vezetőedző: Michael Roth.
Kiállítások: 2, ill. 2 perc.
Hétméteresek: 2/0, ill. 1/1.

A csoport másik mérkőzésén:
Nexe–Eskilstuna 29:29 (17:18)

Az állás: 1. Melsungen 6 pont, 2. Nexe 3, 3. Eskilstuna 2, 4. Balatonfüred 1.

A csoportból az első két helyezett jut a negyeddöntőbe.


Így látták a főszereplők

Csoknyai István: – Gratulálok az ellenfélnek. Jobban játszottunk, mint két héttel ezelőtt. Saját bőrünkön érezhettük a Bundesliga tempóját, dinamikáját, amivel az első félidőben el is döntötték a meccs sorsát. A beállósukat nem tudtuk semlegesíteni. Dicséretes, hogy a második játékrészt megnyertük, s egy-két fiatal tehetségünk teljesítménye is elismerést érdemel. Voltak kifejezetten jó periódusaink, a játékosaim kezdik felvenni a tempót. A védekezésünk és a kapusteljesítményünk biztató volt, de támadásban, különösen az átlövések terén hiányosságokkal küszködünk. Nem adjuk fel a továbbjutást lehetőségét, de akkor sem történik tragédia, ha ez nem sikerül.

Székely Márton: – Az első félidőben megilletődötten léptünk pályára, ami véleményem szerint a fiatalság, rutintalanság számlájára írható. A második felvonásban aztán ez le tudtuk vetkőzni,s fel is javult a teljesítményünk. Sok ilyen mérkőzésre van szükségünk a fejlődéshez, s az egyenletesebb produkcióhoz

Michael Roth: – Tanultunk a bajnoki vereségünkből. Nagyon koncentráltan kézilabdáztunk, az első félidőben mutatott játékkal eldöntöttük a meccset. A Nexe elleni veresége nem volt reális a Fürednek, a svédek ellen már jobban játszottak, ezért egy pillanatra sem becsültük le őket. Szeretnénk az élen végezni a csoportban, s eljutni a berlini négyes döntőbe.

Nenad Vuckovic: – Nagyon sportszerű találkozó volt. Tudtuk, hogy a Fürednek ez az utolsó esélye a továbbjutásra, ezért mindent el fognak követni, de nekünk is fontos volt a siker.

Galéria
Balatonfüredi KSE – MT Melsungen 24:30
Zatkalik Dávid
Zatkalik Dániel

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.