Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A hibátlan alapszakaszért játszik az MKB-MVM

2015. március 6. 18:03 // Forrás: MTI
A SEHA-liga alapszakaszában eddig százszázalékos, már biztosan első MKB-MVM Veszprém az utolsó fordulóban második helyezett Vardar Szkopjéhoz látogat.

A női kézilabda KEK-ben érdekelt FTC-re és az EHF Kupás Érdre a negyeddöntő vár, a Balatonfüred férfi csapata a legnehezebb idegenbeli mérkőzésére készül a férfi EHF Kupában, a női BL-ben címvédő Győr tét nélkül fogadja a Nagybányát (Baia Mare), a Veszprém pedig a százszázalékos alapszakaszért játszik Szkopjéban a férfi SEHA Ligában a hétvégén.

Az FTC-Rail Cargo Hungaria a német Bundesligában hatodik Blomberg-Lippét fogadja, és a papírforma alapján esélyesnek számít. Mindkét együttes győzött legutóbbi, szerdai bajnokiján, de a zöld-fehérek vezetőedzője, Elek Gábor nem volt elégedett a békéscsabai 32-26-os sikert követően. A KEK-párharc győztese a lengyel MKS Lublin és a dán Midtjylland csatájának továbbjutójával találkozik majd a folytatásban.    

Az Érd szerdán kikapott Győrben az NB I-ben, de a meccs jól szolgálta a dán Esbjerg elleni negyeddöntős felkészülést. Amennyiben Szabó Edina vezetőedző játékosai végig megfelelően összpontosítanak, komoly esélyük van az elődöntőre, ahol majd a Rosztov Don és az Asztrahanocska orosz belharc győztese várhat rájuk.    

Németországban szerepel a Füred (Fotó: Zatkalik Dániel)Németországban szerepel a Füred (Fotó: Zatkalik Dániel)

A férfi EHF Kupában a Balatonfüred múlt szombaton simán, 30-24-re kikapott a német Melsungentől Veszprémben, és most a Bundesliga-hetedik kasseli otthonában lesz jelenése - kevés pontszerzési eséllyel. A magyar együttes három forduló alatt otthon kétszer kikapott, és csak egy svédországi döntetlenre futotta az erejéből, a kvartettből pedig csak ketten kerülnek a negyeddöntőbe.

A női BL-ben a Győri Audi ETO KC biztosan csoportmásodik lesz a középdöntőben, soros riválisának, a Szűcs Gabriellával felálló Baia Marénak azonban égetően szüksége van minden pontra a negyeddöntőbe kerüléshez. A két csapat február 8-i, nagybányai ütközetén a címvédő remekelt, és 26-18-ra győzött.    

Kemény ütközet vár a VeszprémreKemény ütközet vár a Veszprémre

A regionális SEHA-liga alapszakaszában eddig százszázalékos MKB-MVM Veszprémre már csak egyetlen összecsapás vár, de az ígérkezik a legnehezebbnek. Egyrészt az ellenfél, a macedón Vardar Szkopje a bakonyiakhoz hasonlóan a BL-ben nyolcaddöntős, másrészt otthon félelmetesen tud játszani - a veszprémiek ugyanakkor már biztos elsők, s készülhetnek a sorozat négyes döntőjére. A két együttes szeptember 13-i, veszprémi mérkőzésén 31-23-ra győzött a hazai csapat.    


A hétvégi program:

szombat:

Női KEK:
negyeddöntő, 1. mérkőzés:
FTC-Rail Cargo Hungaria - Blomberg-Lippe (német) 15.00

Férfi EHF Kupa:
D csoport, 4. forduló:
Melsungen (német)-Balatonfüred, Kassel 20.00
Az állás: 1. Melsungen 6 pont, 2. Nexe (horvát) 3, 3. Eskilstuna 2 (svéd), 4. Balatonfüred 1
A csoportból az első két helyezett jut a negyeddöntőbe.

SEHA Liga:
Vardar Szkopje (macedón) - MKB-MVM Veszprém 20.15    

vasárnap

Női BL:
középdöntő, 2. csoport, 5. forduló:
Győri Audi ETO KC - Baia Mare (román) 19.00
Az állás: 1. (és már csoportelső) Larvik 16 pont/8 mérkőzés, 2. (és már csoportmásodik) Győr 12/8, 3. Viborg 7/8, 4. Baia Mare 6/8, 5. Metz 4/8, 6. Sävehof 3/8
A csoportból az első négy helyezett jut a negyeddöntőbe.   

Női EHF Kupa:
negyeddöntő, 1. mérkőzés:
Érd-Esbjerg (dán) 16.00

vehirsport.hu
Melczer Zsolt
további cikkek
Palmarsson visszatér Veszprémbe? Veszprém Handball Club Palmarsson visszatér Veszprémbe? "Exkluzív hír érkezett Veszprémből! Aron Palmarsson visszatér, Xavi Pascual együttesét erősíti az idény végéig" – számolt be csütörtökön késő este a handball-planet.com a balkan-handball.com portálra hivatkozva. tegnap 21:48 Nyert a Veszprém, de nagy árat fizetett! Veszprém Handball Club Nyert a Veszprém, de nagy árat fizetett! A házigazda Veszprém Handball Club kellemetlen mérkőzésen két góllal múlta felül a sereghajtó, dán Fredericiát a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csütörtök esti csoportmérkőzésén. A derbi kezdeti szakaszában az "Építők" egyiptomi irányító-átlövője, Jehja Elderaa vélhetően súlyos térdsérülést szenvedett: a játékost társai vitték le a pályáról. tegnap 20:26 MLSZ: nőtt az NB I átlagnézőszáma, romlott az átigazolási egyenleg labdarúgás MLSZ: nőtt az NB I átlagnézőszáma, romlott az átigazolási egyenleg A 2022/23-as idényben jelentősen nőtt a labdarúgó OTP Bank Liga átlagnézőszáma, a magyar válogatottat övező érdeklődés pedig európai szinten is kimagasló volt - többek között ez is kiderült a Magyar Labdarúgó Szövetség által második alkalommal elkészített Professzionális futballkörképből. tegnap 17:34 Jövő pénteken indul a jegyértékesítés a magyar-németre magyar labdarúgó-válogatott Jövő pénteken indul a jegyértékesítés a magyar-németre Jövő pénteken kezdődik a jegyértékesítés a november 19-én sorra kerülő Magyarország-Németország Nemzetek Ligája-mérkőzésre. tegnap 17:29

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.