Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Elsőként a Breszt jutott döntőbe

2015. március 27. 20:26
Elsőként a tavalyi második helyezett fehérorosz Meskov Breszt jutott be a férfi kézilabda SEHA Liga veszprémi négyes döntőjének vasárnapi fináléjába, miután pénteken legyőzte a címvédő macedón Vardar Szkopjét.

A fehérorosz gárda több, mint 3000 néző előtt aratott 32:28 arányú meglepetésgyőzelmet a Bajnokok Ligájában a legjobb nyolc közé jutott macedón sztárcsapat ellen.

Fotók: SEHA-ligaFotók: SEHA-liga

A mérkőzés elején felváltva estek a gólok, a kapusok nem találkoztak a labdával, ahogy a védelmek sem remekeltek. Egészen 6:5-ig az Ilija Abutovic, Timur Dibirov és Matjaz Brumen nélkül felálló Vardar vezetett, igaz, mindig csak egy góllal. A Meshkov ezután zsinórban négy találatot szerzett, így gyorsan ellépett 9:6-ra. A Vardar innen 10:9-re még felzárkózott, ám az első félidő végét nagyon megnyomta a Meshkov, jóformán állva hagyta a macedón együttest. Zejlko Babic csapatának védekezése összeállt, ráadásul a fehéroroszok hálóőre, a korábbi veszprémi kedvenc, Ivan Pesic többször is kiválóan hárított. A Brest emellett támadásban is jeleskedett. Az első játékrész hajráját Dzmitry Nikulenkau utolsó másodperces bombája koronázta meg, így 16:11-es Meshkov vezetéssel vonulhattak pihenőre a felek.

A fordulás után a fehéroroszok már hét góllal is elhúztak, de ekkor a Vardar elkezdte a felzárkózást. Alex Dujshebaevnek jött meg a lövő kedve, ami pontossággal is párosult. Vezérletével a szkopjei gárda 11 perccel a vége előtt két találatra faragta hátrányát. A Meskov vezetőedzője rögtön időt kért, amivel sikerült is felráznia csapatát. A fehéroroszok ismét összeszedték magukat, és visszaállították a négy-ötgólos különbséget. Rastko Stojkovic biztos kézzel értékesítette a büntetőket, hatból csupán egyet hibázott, de emellett is voltak fontos góljai, így összesen kilenc találattal zárt. A Meskov egy kisebb hullámvölgyet leszámítva végig magas színvonalon kézilabdázott, így megérdemelten győzte le a szezon során már másodszor a Vardart, ezúttal 32:28-ra. A Breszt ezzel sorozatban másodszor lehet ott a SEHA Gazprom Liga döntőjébe, míg a Vardar először marad le a fináléról.

SEHA-liga, elődöntő:
Meskov Breszt–Vardar Szkopje 32:27 (16:11)

Így látták a főszereplők

Raúl Gonzalez, a Vardar Szkopje vezetőedzője: – Mindenekelőtt gratulálok a Bresztnek, amely jobban játszott nálunk. Nem volt jó a védekezésünk, s támadásban sem találtuk magunkat. Egyáltalán nem játszottunk jól, egyértelműen jobb volt ma a Meskov.

Zeljko Babic, a Meskov Breszt vezetőedzője: – Előnyt kovácsoltunk abból, hogy a BL-ben a legjobb nyolc közé jutott Vardar ezúttal mentálisan gyengébb napot fogott ki. Sok sikert kívánok nekik a folytatáshoz!

Strahinja Milic, a Vardar Szkopje kapusa: – Gratulálok az ellenfélnek, nagyon jól játszottak. Sok sikert kívánok nekik a fináléhoz.

Simon Razgor, a Meskov Breszt jobbszélsője: – Nagyon boldogok vagyunk, hogy bejutottunk a döntőbe. A mesterünk kiváló munkát végzett, remekül felkészített minket. Ahogy ő is mondta, kihasználtuk, hogy a Vardar ezúttal gyengébb volt. Örülünk, hogy bejutottunk a döntőbe, ott is a győzelemért lépünk pályára, mint minden mérkőzésen.

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.