Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
16°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
16°C

Császár mindkét magyar klubért szorít a BL-ben

2015. április 15. 20:54 // Forrás: Telekom Sporthír Szolgálat – Szalay Péter
A 140-szeres magyar válogatott Császár Gábort meglepte, hogy az MKB-MVM Veszprém Párizsban győzelmet engedett ki a kezei közül, ugyanakkor nagy elismeréssel nyilatkozott a nyílt sisakkal küzdő és a papírformával nem törődő MOL-Pick Szeged vasárnapi bravúrjáról.

A jelenleg a svájci bajnokságban szereplő Kadetten Schaffhausen együttesét erősítő kézilabdázó soha nem tartozott a könnyelműen jósolgató játékosok közé, és elvéhez hűen most is mértéktartóan nyilatkozott arról, hogy a két magyar élcsapat ott lehet-e az EHF Bajnokok Ligájának négyes döntőjében.

A kétszeres olimpiai negyedik helyezett Császár 2010-től 2013-ig a Veszprém kulcsjátékosa volt, ahonnan akkoriban búcsúzott el, amikor az Európa legtehetősebb klubcsapataként emlegetett Paris Saint-Germain arab tulajdonosai elhatározták, hogy „világverő” együttest verbuválnak. Álmuk mindezidáig nem teljesült, ahogy néhány leszerződtetett játékosé sem. Császár idén köszönt el Párizstól, és került a svájci bajnoki cím megszerzésére még esélyes Schaffhausen kötelékébe.

– Igyekeztem elfogulatlanul, szigorúan szakmai szemmel végignézni a tévében a két magyar klubcsapat küzdelmét. Arra voltam kíváncsi, hogy olyan eredmények születnek-e, amelyeket vártam. Meglepett, hogy a Veszprém biztosnak látszó győzelmet engedett ki a kezéből, illetve az, hogy a PSG a végén ki tudott egyenlíteni. Abból indultam ki, hogy két mérkőzés alapján mindenképpen a Veszprémnek áll a zászló, és a véleményemen a párizsi 24-24-es döntetlen eredmény sem változtatott. Nyilván magabiztosabbak lennének Carlos Ortega játékosai, ha az előnyükből legalább két gólt meg tudtak volna őrizni. Akkor pontosan ugyanúgy nyertek volna, mint tavaly Párizsban. A mostani PSG szerintem két jó igazolásnak köszönhette a jobb eredményt: Omeyernek a világ egyik legjobb kapusának, és a jól megtermett új védőjének, N'diaye Zachariának. Az MKB MVM Veszprém támadásban és védekezésben is jobb volt az ellenfelénél, ezért gondolom azt, hogy győznie kellett volna. A Veszprém Arénában nem lesz könnyű dolga a hazai csapatnak, mert több a veszteni valója, mint az idegenben pályára lépőknek, de a magyar bajnokcsapat már nehezebb feladatot is képes volt jól megoldani – hangsúlyozta a Telekom Sporthír Szolgálatnak nyilatkozó Császár Gábor, aki úgy véli, a Szeged a háromszoros BL győztes méltó ellenfele.

– A MOL-Pick Szeged más utat járva ugyanúgy tudatosan építkező csapat, mint a Veszprém - folytatta Császár. – Már a tavalyi berlini EHF Kupa győzelmük is tiszteletet parancsolt, és az óta még erősebbek és összeszokottabbak lettek. Idegenben és otthon is legyőzték a Bundesliga három legjobbja közé tartozó Löwent, most pedig a háromszoros BL győztesnek is leckét tudtak adni. Olyan német csapatokról beszélek, amelyek nem ritkán hetente kétszer játszanak a Bajnokok Ligája összecsapásaival egyenértékű mérkőzéseket. Vasárnap élvezetes találkozón szinte végig vezetve szerzett előnyt a Szeged a visszavágóra, és most az a kérdés, hogy a következő hétvégén tudnak-e még egyszer nagyot alakítani. Egy olyan csapat pályáján, amelyik a hazai közönsége előtt eddig nagyon ritkán szenvedett vereséget. Jósolni nem akarok, azt viszont bátran mondom ki, hogy a negyeddöntő első mérkőzésén a Szeged a Kiel méltó ellenfele volt - mondta Császár, hozzátéve, hogy a jelenleg a harmadik helyen álló csapatával a rájátszás hajrájában mindenképpen szeretnének előre lépni.

Telekom Sporthír Szolgálat – Szalay Péter

vehirsport.hu
Melczer Zsolt

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.