Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Nem tudott hibázni a VESC

2015. május 14. 21:53
Ismerje meg a rutinos rókák, s fiatal titánok alkotta bajnokcsapat sikerének receptéjét!

Huszonkét mérkőzés, negyvennégy pont! – így lehetne egy mondatban összefoglalni, a tökéletes évet záró Veszprémi Egyetemi Sport Club férfi kézilabdacsapatának teljesítményét. Az NB II Északnyugati csoportját imponáló magabiztossággal megnyerő alakulatban kiváló összhangra találtak a különböző életkorú, játéktudású sportolók, ami azt eredményezte, hogy az egész idény során nem talált legyőzőre Károlyfi Viktor vezetőedző együttese.

– A csapattal szemben támasztott célkitűzés már az első forduló előtt az volt, hogy pontveszteség nélkül zárjon az élen. Megismerve a bajnokság erősségét, s a keretet mellyel nekivágtak a szezonnak, reális célkitűzés lebegett csapata előtt – árulta el Kolep Miklós a VESC játékosa, szakosztályvezetője.

A korábbi NB I-es szélső hozzátette: a VESC amatőr feltételek mellett, ugyanakkor profi csapatokra jellemző szellemiséggel küzdött az egész szezon során, melyben kulcsszerepet játszott az a tény, hogy mindenki tudásához mérten száz százalékot adott ki magából.

Fotó: keziakademia.hu - Boros Ágnes (archív)Fotó: keziakademia.hu - Boros Ágnes (archív)

– A gárda fiataljai mindent elkövettek annak érdekében, hogy felnőjenek a rájuk szabott feladathoz. A csapat rutinos magja, akik magasabb kézilabda-kvalitásokkal rendelkeznek – Pásztor István, Tombor Csaba, Kovács György – pedig rendkívül segítőkészen álltak a társakhoz. Az a pozitív légkör, ami az edzéseket és mérkőzéseket uralta, még jobb játékra sarkallta a játékosokat – húzta alá Kolep.

A szakvezető elmondta, hogy a csapat sikerének legfőbb letéteményesei a kapuban kiválóan teljesítő Szabó Imre, támadásban pedig Kovács György és Szobol Zsolt voltak. Ők ketten több mint kétszáz találattal vették ki részüket a közös sikerekből, míg a rutinos hálóőr biztos tartást adott csapatának.

A vehirsport.hu érdeklődésére válaszolva Kolep kijelentette, szeretnének élni a feljutás lehetőségével, s ősztől az NB I/B-ben megméretni önmagukat.

– Jelen pillanatban is azon dolgozunk, hogy az ehhez szükséges feltételrendszer adott legyen az alakulat számára, azonban korai lenne még konkrétumokról beszélni – szögezte le.


A bajnokcsapat névsora:

Bocskay Bence Gábor, Csermák Gergő, Földesi Csaba, Györke Márton, Hamar Zoltán, Honyecz Gábor, Károlyfi Kristóf, Károlyfi Viktor, Kolep Miklós, Kovács György, Márkus Dániel, Márton Balázs, Molnár Menyhért, Morvai Árpád, Németh Péter, Pap Kristóf, Pásztor István, Pencz Norbert, Polgár Viktor, Rádai Patrik, Szabó Imre, Szalados Máté, Szobol Zsolt, Tarlósi Olivér, Tombor Csaba, Tóth Csaba, Valler Péter, Végh András, Végh Máté, Végh Szabolcs, Végh Zoltán, Vincze Péter.

Zatkalik Dániel
további cikkek
A Veszprém döntős a klub-vb-n! – hosszabbítás után két vállon a Barca Veszprém Handball Club A Veszprém döntős a klub-vb-n! – hosszabbítás után két vállon a Barca A Veszprém Handball Club a hosszabbításban nyújtott kimagasló teljesítményével 39-34-re legyőzte a Bajnokok Ligája-címvédő spanyol Barcát a férfi kézilabda klubvilágbajnokság kedd délutáni elődöntőjében, így bejutott a sorozat csütörtök esti fináléjába (19.00).  ma 17:53 A Szeged vezetőedzője szerint nagyon szép volt az idény első periódusa OTP Bank-Pick Szeged A Szeged vezetőedzője szerint nagyon szép volt az idény első periódusa Michael Apelgren, az OTP Bank-Pick Szeged férfi kézilabdacsapatának vezetőedzője szerint csapata számára nagyon szép volt az idény első periódusa. tegnap 20:39 Mire lehet képes a Veszprém a Barca ellen? Veszprém Handball Club Mire lehet képes a Veszprém a Barca ellen? A Veszprém Handball Clubra vérbeli erőpróba vár a spanyol Barca ellen az Egyiptomban zajló férfi kézilabda klubvilágbajnokság kedd délutáni (16.00) elődöntőjében, melyet a Sport2 televíziós csatorna élőben közvetít. tegnap 18:39 Európai kézilabdaligák: Rosta Miklós hat gólja Bukarestben kézilabda Európai kézilabdaligák: Rosta Miklós hat gólja Bukarestben Rosta Miklós hatszor volt eredményes a címvédő Dinamo Bucuresti együttesében, amely otthon 38-29-re verte a CSM Bacaut a román férfi kézilabda-bajnokság vasárnapi játéknapján. 2024. szeptember 29. 20:56

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.