2022. augusztus 20.
//
István névnap

A klub legjobbjait díjazták

2016. május 22. 19:44
Németh Attila, VEDAC
Közgyűlést tartott a VEDAC, Zentai Tibor vehette át az első Szabó Ernő díjat, elfogadták a klub 2016-2020 közötti időszakra vonatkozó stratégiáját.

Május 18-án, a Simonyi Zsigmond Általános Iskolában tartotta éves rendes küldött közgyűlését a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC). Józsa Tamás elnök köszöntötte a megjelenteket, majd Németh Attila ügyvezető igazgató vezette le a közgyűlést a kiküldött napirendi pontok mentén.

A küldöttek egyperces néma felállással emlékeztek meg két tavaly elhunyt sportemberről: Tungli József szenior atlétáról és Mozsdényi József dobóedzőről.

Az első napirendi pont keretében Józsa Tamás kiegészítette a kiküldött szakmai és pénzügyi beszámolót, mely szerint a VEDAC sportszakmailag és pénzügyileg is eredményes évet zárt. Kiemelte a világversenyeken és a csapatbajnokságon elért eredményeket, valamint a Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatával érvényben lévő támogatási szerződés 2020-ig történő meghosszabbítását, a támogatási összeg megemelését, ami stabilizálja a klub működését. A beszámolót a küldöttek egyhangúan elfogadták.

A VEDAC küldött közgyűlése 2015-ben az egyesület működése, tevékenysége, hírnevének és megbecsültségének növelése terén kiemelkedő érdemeket szerzett személyek munkájának elismerésére „Szabó Ernő díjat” alapított, melyet első alkalommal a 2016. évi küldött közgyűlésen adományozott a VEDAC elnöksége, erről Edvy László elnökhelyettes tájékoztatta a küldötteket.

Az első „Szabó Ernő díjat” Szabóné Harlai Katalin javaslata alapján Zentai Tibornak adományozta a klub elnöksége. Zentai Tibor korosztályos világversenyt is megjárt kalapácsvető sportolói pályafutásának befejezését követően támogatta egyesületét. Vállalkozása készítette az 1996-os olimpiai siker után létrehozott edzőterem erősítő gépeit, majd az edző nélkül maradt dobók felkészítését vállalta 2001 decemberétől. Tanítványaival kiemelkedő nemzetközi sikereket ért el, 2015-ben az ő nevével fémjelezve dobóakadémiát alapíthatott a VEDAC, mely hosszú távon biztosíthatja a klub nemzetközi szintű eredményességét. Tanítványainak kiemelkedő eredményei, az elmúlt évtizedek kitartó munkája, szakmai tudása és az egyesülethez való hűsége miatt tartotta méltónak a VEDAC elnöksége a Szabó Ernő díjra.

Az elismerést Szabóné Harlai Katalint, Szabó Ernő özvegye és Ovádi Péter, Veszprém Megyei Jogú Város önkormányzati képviselője adta át.

A harmadik napirendi pont keretében Németh Attila ismertette a VEDAC stratégiaalkotásának folyamatát, a stratégia legfőbb elemeit és a megvalósítás operatív részleteit. Hangsúlyozta, hogy a stratégia nem egy fiókban fog porosodni, hanem a vezetőség meg is kívánja valósítani, ezért a stratégia megvalósításának sikere nagyban függ a közös felelősségvállalástól.

Bemutatták a VEDAC promóciós videóját, mely a „Sportok királynője a királynék városában” címet viseli, és Veszprém városa, valamint a Pannon Egyetem számára is rendelkezésre áll a sport, az atlétika, a város és az egyetem népszerűsítése céljából.

A hagyományoknak megfelelően díjazták a 2015-ös év legjobb sportteljesítményeit. A szenior kategóriában Benes Magdolna és Gosztolai Mária, a gyermek, újonc, serdülő kategóriában Edvy András, Felber Balázs, Kirsch Natália, Simon Vivien, Orsós Martin, az ifjúsági, junior, utánpótlás kategóriában Bányai Petra, Bertalan Renátó, Fux Dániel, Kovács Olivér, Ladányi Fruzsina, Molnár Boglárka, Nick Márton, Vass Tamara, váltó, csapat kategóriában Badis Anissa, Tóth Lívia, Brassay Réka, Csorba Eszter, Kéri Bettina, Fonyó Sándor, Kis Áron, felnőtt kategóriában Bartha László, Kovács Tamás, Minczér Albert, korosztályos világverseny kategóriában Fertig Fruzsina, Kálmán Alexandra, Kéri Bianka, Kiss Gergő Xavér, Renkó Evelin,Somogyi Anett, Szögi István Dániel, Töreky Balázs, felnőtt világverseny kategóriában Hudi Ákos, Pásztor Bence, Orbán Éva eredményeit ismerték el.

A sportolók felkészítésén dolgozó edzők – Egri Németh Eszter, Esső András, Koós Hutas László, Kungl József Mihály, Mozsdényi Dávid, Páli Viktor, Szemán János, Takács Dávid, Tóthné Stupián Anikó, Zentai Tibor – munkáját is megköszönte a klub elnöksége.

vehirsport.hu

További cikkek

Atlétikai Eb: Bartha-Kéri Bianka a 14. helyen zárt 800 méteren
Atlétikai Eb: Bartha-Kéri Bianka a 14. helyen zárt 800 méteren
A veszprémi Sportolj Velünk SE (SVSE) mindkét olimpikonja, Szögi István és Bartha-Kéri Bianka is helytállt a müncheni atlétikai Európa-bajnokságon.
Szögi István nem jutott döntőbe az Eb-n
Szögi István nem jutott döntőbe az Eb-n
A veszprémi SVSE klasszisa, Szögi István a futamában 12. helyen zárt, így nem jutott döntőbe férfi 1500 méteren a hétfőn kezdődött atlétikai Európa-bajnokságon.
A csaknem félszáz fős magyar csapatban két veszprémiért is szoríthatunk
A csaknem félszáz fős magyar csapatban két veszprémiért is szoríthatunk
Csaknem 50 fős csapattal vesz részt Magyarország a müncheni multisport Európa-bajnokság keretében sorra kerülő atlétikai Eb-n, amelyen a veszprémi Sportolj Velünk SE (SVSE) két olimpikonja, Bartha-Kéri Bianka és Szögi István is rajthoz áll.
VEDAC-osok a Gyulai Memorialon
VEDAC-osok a Gyulai Memorialon
Három dobó is rajthoz állhatott a világsztárokat is felvonultató Gyulai István Memorial – Atlétikai Magyar Nagydíjon, Székesfehérváron és a VEDAC utánpótlása is szerephez jutott.
Négyórás esőszünet után kilencedik lett az U20-as vb-n Csatári Jázmin
Négyórás esőszünet után kilencedik lett az U20-as vb-n Csatári Jázmin
A Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) kalapácsvetője, Csatári Jázmin kilencedik lett a kolumbiai Caliban zajló U20 atlétikai világbajnokság pénteki versenynapján.