2021. szeptember 16.
//
Edit névnap

Diákolimpia: országos döntőben a Vetési kézicsapata

A Vetési Albert Gimnázium magabiztosan nyerte a Tatabányán rendezett elődöntős tornát, így ott lehet a nyíregyházi országos fináléban.

Négy együttes részvételével január 11-én Tatabányán rendezték az V-VI. korcsoportos fiú kézilabdázók országos diákolimpiai elődöntőjét. A veszprémi Vetési Albert Gimnázium együttese mellett a Székesfehérvári SZC Széchenyi István Műszaki Szakgimnázium és Szakközépiskola, a tatabányai Bárdos László Gimnázium, valamint a győri Apor Vilmos Római Katolikus Óvoda, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti iskola, Gimnázium és Kollégium alakulata küzdött az országos finálét érő első helyezésért.

A Diaz Ivo, Gyimesi Károly és Varga Balázs által felkészített veszprémi együttes kiütéses, 41:16-os sikerrel kezdett a fehérváriak ellen, majd a döntőben 26:21-re diadalmaskodott a házigazda tatabányaiak felett.

Következhet a finálé a vetésisek számáraKövetkezhet a finálé a vetésisek számára

Veszprém megyét így a Vetési képviseli az országos fináléban, amelynek február 3-5. között Nyíregyháza ad otthont.

A Vetési együttesét egy balatonfüredi kézilabdázó mellett a Telekom Veszprém és a Veszprémi KSE játékosai alkotják, akik – mint azt az eredmény is bizonyítja – remekül játszottak együtt.

A Vetési országos döntőbe jutott csapata: Merkli Kornél, Nagy Ákos Leon, Hári Levente, Éles Benedek, Szita Zoltán, Sótonyi Áron, Tóth Márton, Papp Krisztián, Szmetán Péter, Filip Lénárd, Tóth Szabolcs Barnabás, Bendicsek Ákos, Csontó Zoltán, Kristóf Mátyás.

vehirsport.hu

További cikkek

Döntetlennel kezdte az új idényt a Szeged
Döntetlennel kezdte az új idényt a Szeged
A Pick Szeged 29-29-es döntetlent játszott a francia Montpellier HB otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulójában, szerdán.
Középiskoláknak szervez tornát az MLSZ
Középiskoláknak szervez tornát az MLSZ
A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) a Középiskolai Labdarúgó Program keretében idén is megrendezi a Fair Play Kupát. A szervezők várják a Veszprém megyei intézmények jelentkezését is.
Eltört az ujja a kézilabdázó Faluvégi Dorottyának
Eltört az ujja a kézilabdázó Faluvégi Dorottyának
Faluvégi Dorottya válogatott kézilabdázónak eltört az ujja a Győri Audi ETO KC keddi bajnoki mérkőzésén.
Fűti a vágy, hogy évről évre több játéklehetőséget kapjon
Fűti a vágy, hogy évről évre több játéklehetőséget kapjon
A kétszeres BL-győztes Momir Ilics és a nála húsz évvel fiatalabb Ilics Zoran csak névrokonok, de mindketten szerb-magyar kettős állampolgárok, és egy célt szolgálnak a Telekom Veszprémben. Előbbi a kézilabdacsapat újdonsült vezetőedzőjeként, utóbbi hároméves profi szerződés biztonságával játékosként.
Magát adja, nem játszik szerepeket
Magát adja, nem játszik szerepeket
Sipos Adrián, a Telekom újdonsült beállója reméli, rászolgált arra, hogy Veszprémben játszhasson. Teljesítőképességét bizonyítaná a francia PSG elleni csütörtök esti (18.45) hazai BL-csoportmérkőzésen is.