2021. január 22.
//
Vince névnap

Diákolimpia: országos döntőben a Vetési kézicsapata

A Vetési Albert Gimnázium magabiztosan nyerte a Tatabányán rendezett elődöntős tornát, így ott lehet a nyíregyházi országos fináléban.

Négy együttes részvételével január 11-én Tatabányán rendezték az V-VI. korcsoportos fiú kézilabdázók országos diákolimpiai elődöntőjét. A veszprémi Vetési Albert Gimnázium együttese mellett a Székesfehérvári SZC Széchenyi István Műszaki Szakgimnázium és Szakközépiskola, a tatabányai Bárdos László Gimnázium, valamint a győri Apor Vilmos Római Katolikus Óvoda, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti iskola, Gimnázium és Kollégium alakulata küzdött az országos finálét érő első helyezésért.

A Diaz Ivo, Gyimesi Károly és Varga Balázs által felkészített veszprémi együttes kiütéses, 41:16-os sikerrel kezdett a fehérváriak ellen, majd a döntőben 26:21-re diadalmaskodott a házigazda tatabányaiak felett.

Következhet a finálé a vetésisek számáraKövetkezhet a finálé a vetésisek számára

Veszprém megyét így a Vetési képviseli az országos fináléban, amelynek február 3-5. között Nyíregyháza ad otthont.

A Vetési együttesét egy balatonfüredi kézilabdázó mellett a Telekom Veszprém és a Veszprémi KSE játékosai alkotják, akik – mint azt az eredmény is bizonyítja – remekül játszottak együtt.

A Vetési országos döntőbe jutott csapata: Merkli Kornél, Nagy Ákos Leon, Hári Levente, Éles Benedek, Szita Zoltán, Sótonyi Áron, Tóth Márton, Papp Krisztián, Szmetán Péter, Filip Lénárd, Tóth Szabolcs Barnabás, Bendicsek Ákos, Csontó Zoltán, Kristóf Mátyás.

vehirsport.hu

További cikkek

Hatgólos magyar siker a brazilok ellen
Hatgólos magyar siker a brazilok ellen
A magyar férfi kézilabda-válogatott továbbra is vezeti középdöntő-csoportját az egyiptomi világbajnokságon, miután az első forduló csütörtöki játéknapján 29-23-ra legyőzte Brazíliát.
Egy év után távozik spanyol csapatától Bartók Donát
Egy év után távozik spanyol csapatától Bartók Donát
Egy év után távozik a spanyol élvonalban szereplő Bidasoa Irún csapatától Bartók Donát kézilabdázó és Svájcban folytatja.
A németek legyőzésével csoportgyőztes a magyar válogatott
A németek legyőzésével csoportgyőztes a magyar válogatott
A magyar férfi kézilabda-válogatott a maximális négy pontot viszi magával az egyiptomi világbajnokság középdöntőjébe, miután a csoportkör harmadik, utolsó fordulójában 29-28-ra legyőzte Németországot kedden.
Visszalépett a vb-től a Zöld-foki Köztársaság
Visszalépett a vb-től a Zöld-foki Köztársaság
Bejelentette a férfi kézilabda-világbajnokságtól való visszalépését a Zöld-foki Köztársaság együttese, mivel nincs meg a szükséges, legalább tíz, negatív PCR-teszt birtokában lévő játékosa, és a keddi, Uruguay elleni találkozóra sem tudna kiállni.
A magyarok gólrekorddal győzték le Uruguayt
A magyarok gólrekorddal győzték le Uruguayt
A magyar férfi kézilabda-válogatott 44-18-ra legyőzte Uruguay csapatát az egyiptomi világbajnokság csoportkörének második fordulójában vasárnap, ezzel biztosította továbbjutását a gízai A csoportból.