Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Olimpikon szeretne lenni

2019. január 14. 14:02 // Forrás: VEDAC
A VEDAC serdülő bajnok gerelyhajítója, Kövér Fanni a versenyszám legnagyobb tehetségeként várja a következő évek világversenyeit.

A Veszprém megye legjobb sportolója díjátadáson egyetlen sportklub versenyzői érdemeltek ki egynél több egyéni díjat, a VEDAC atlétái hat kategóriában lettek díjazottak. A Veszprém megye legjobb VEDAC-osai cikksorozatunk első részében a serdülő bajnok gerelyhajítót, Kövér Fannit mutatjuk be.

A mai napig megdobogtatja a szívét a kézilabda, ám az igazi szerelem számára most már a gerelyhajítás. Kövér Fannit nem véletlenül tartják a sportág egyik legnagyobb reménységének. A 15 éves atlétát Veszprém megye legjobb serdülő sportolójának választották, az elmúlt évben minden versenyt megnyert, amelyen elindult.

Kövér Fanni - Fotók: VEDACKövér Fanni - Fotók: VEDAC

Mindössze három éve foglalkozik a gerelyhajítással Kövér Fanni, de már most fantasztikus eredményekkel büszkélkedhet.

– Testnevelés órákon, a Simonyi iskolában figyeltem fel Fannira, akivel részt vettünk az összetett egyéni diákolimpiai bajnokságon, ahol az első évben 13. lett, majd egy év múlva már aranyérmet akasztottak a nyakába – idézte fel a kezdeteket Máhl Krisztián, Fanni edzője. – Három éve úgy döntött, feladja kézilabdás pályafutását, és gerelyhajító lesz. Találtunk két régi, rossz gerelyt, és elkezdtük az edzéseket a VEDAC-nál. Azóta töretlenül fejlődünk, ő is, én is. Ugyan a főiskolán foglalkoztunk a gerelyhajítással, ám Fanni miatt muszáj volt mélyebben is elmerülnöm a szakmában. Könyveket, szakcikkeket olvasok, jegyzetelek, tanulok. És nem szégyen kérdezni, főleg azoktól, akik a gerelyhajításban jártasak – magyarázta a tréner.

Fanni még csak 15 éves, jelenleg a veszprémi Közgazdasági Szakiskola tanulója, de már túl van egy komoly váltáson.

– Öttől 12 éves koromig kézilabdáztam a Padányiban, így közvetve a Nemesvámos, majd a Győri ETO korosztályos csapatában játszottam, illetve az ÉKI-ben. Szép sikereket értem el, többször megnyertük az országos diákolimpiai döntőt, megválasztottak az év legjobb játékosának is. Azonban mindig is érdekeltek az egyéni sikerek. Korábban édesanyám is kézilabdázott, őt is hívták gerelyt hajítani, ám ő visszautasította ezt. Bár több komoly klub is invitált a soraiba, végül én úgy döntöttem, szerencsét próbálok az atlétika pályán – mesélte Fanni.

Kövér Fanni és Máhl KrisztiánKövér Fanni és Máhl Krisztián

A döntés a lehető legjobbnak bizonyult, hiszen Fanni korosztályában kiemelkedik a versenyzők közül, a 2018-ban mutatott teljesítménye alapján a legeredményesebb magyar serdülő atlétának tudhatja magát. Nemcsak a magyar bajnokságot, hanem az U16-os válogatott viadalt is megnyerte. Ráadásul tette mindezt két versenyszámban, ugyanis fő száma, a gerelyhajítás mellett diszkoszvetésben is remekül teljesített. Fanni a veszprémi atlétika nagy reménysége, a következő években már a nemzetközi porondon, korosztályos világversenyeken is bemutatkozhat, és a tervek szerint meg sem áll a sportvilág legjelentősebb eseményéig, az olimpiáig.

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.