2019. november 13. // Szilvia névnap

Az év hegyifutójának választották

2019. január 22. 12:00
VEDAC
Fonyó Sándort, a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) atlétáját választották meg a 2018-as év hegyifutójának.

A Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) Hegyi- és Terepfutó Bizottsága a közelmúltban tartotta meg a 2018-as évet lezáró díjkiosztó szakmai fórumát.

Az elmúlt esztendő legjobb férfi hegyifutója címet az évek óta stabil teljesítményt nyújtó veszprémi Fonyó Sándor nyerte el. Idősebb Fonyó Sándor és Koós Hutás László edzők tanítványa tavaly két hazai országos bajnoki címet is szerzett, a normáltávú és a félmaratoni hegyifutó ob-n is aranyérmesként végzett.

Fonyó Sándort választották meg a 2018-as év hegyifutójának - Fotó: VEDACFonyó Sándort választották meg a 2018-as év hegyifutójának - Fotó: VEDAC

A nemzetközi események közül az andorrai hegyifutó világbajnokságon és a macedóniai Európa-bajnokságon is a második legjobb magyar befutó volt. Ellenben a masters hegyi világbajnokságon a legjobb magyarként ért célba, az előkelő hatodik helyen zárt, és nagy szerepe volt az M35 korcsoportban masters hegyifutó világbajnoki bronzérmes csapat sikeres szereplésében is.

A nőknél Ősi Eszter kapta az elismerést, aki első helyen végzett az országos bajnokságon és az andorrai hegyifutó világbajnokságon a legjobb magyar helyezést érte el, amikor negyvenhatodik lett.

vehirsport.hu

További cikkek

Nincs változás a VEDAC elnökségében – a munka és a fejlődés zavartalan
Nincs változás a VEDAC elnökségében – a munka és a fejlődés zavartalan
Határozatképes lett a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) tisztújító küldött közgyűlése, melyet szerda este tartottak a Simonyi iskola aulájában. Nemcsak az elnökségben, a felügyelő bizottságban sem történt változás, ami egyértelműen azt mutatja, hogy béke van a klub életében.
Kimagasló SVSE-teljesítmények a gyermek mezei futó versenyen
Kimagasló SVSE-teljesítmények a gyermek mezei futó versenyen
Október 26-án a mezei futó magyar liga felvezetőjeként rendezték meg a közép-dunántúli régió Sport XXI. mezei gyermek versenyét a Nemesvámoshoz közeli Balácapusztán, ahol a veszprémi Sportolj Velünk Sport Egyesület (SVSE) versenyzői is kitettek magukért.
Hisz magában, küzd a céljaiért
Hisz magában, küzd a céljaiért
Zsetnyai Ákos, a veszprémi Sportolj Velünk Sport Egyesülez (SVSE) tehetséges junior atlétája a felnőttek mezőnyében is rendre bizonyítja, hogy a hosszútávfutóknak bizony tartaniuk kell tőle.
Különleges futóversenyt rendeztek
Különleges futóversenyt rendeztek
Csodálatos helyszínen, a balácai római villagazdaságban szervezte meg a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) hagyományos futóversenyét, a Mezei Futó Magyar Liga második fordulóját.
Nemcsak az iskolapadban, az atlétikapályán is bizonyítottak a Lovassy-növendékek
Nemcsak az iskolapadban, az atlétikapályán is bizonyítottak a Lovassy-növendékek
Nagy Cecília tanítványai – a Lovassy László Gimnázium legnagyobb büszkeségére – bronzérmet szereztek svédváltóban az október 20-án Kecskeméten rendezett diákolimpia országos döntőjében.
2019. november 13. // Szilvia névnap