2020. február 19. // Zsuzsanna névnap

A bronzért küzdenek, de ez a győzelem aranyat ért!

2019. május 31. 21:54
Németh Gábor vezetésével 5-2-re diadalmaskodott az 1. Futsal Club Veszprém pénteken este a Dunaferr alakulata ellen a futsal élvonal két győzelemig tartó bronzütközetének első, hazai felvonásán.

– Tisztelem az ellenfelünket. Viszont a játékosaimat nemcsak tisztelem, hanem szeretem is. Jól ismernek, ahogy én is őket: pontosan tudják, hogy mindent meg fogok tenni annak érdekében, hogy hozzásegítsem őket az első veszprémi színekben elért bajnoki érmükhöz! – szögezte le a mérkőzést megelőzően Németh Gábor, az 1. FC Veszprém megbízott vezetőedzője.

Mi, veszprémiek fogalmazhatnánk úgy is, hogy ha hétfő, akkor futsalünnep: ezúttal azonban ahogy a megmérettetés is, az időpont is rendhagyó volt. Ugyanis a királynék városának NB I-es futsal-alakulata – Németh Gábor vezetésével – annak a reményében lépett pénteken este a Március 15. utcai sportcsarnok parkettájára a nagy rivális Dunaferr ellen, hogy ha nyer, akkor kipipál egy sikert a bajnoki bronzéremért folytatott – két győzelemig tartó – küzdelemben.

Mint arról portálunk, a vehirsport.hu a múlt héten be is számolt, az 1. Futsal Club Veszprém vezetősége közös megegyezéssel szerződést bontott Madarász János vezetőedzővel: a mérkőzés kezdősípszója előtt a klub ügyvezetője, Rajki Tamás egy emlékplakettet is átadott a trénernek, míg az ultrák egy kifeszített molinóval és a szakember nevét skandálva mondtak neki köszönetet.

Madarász ezek után mikrofont ragadott, s elmondta, hogy igaz, hosszúnak tűnhetett ez a hat esztendő, amit itt töltött, de tele volt örömmel és szeretettel, így igazán hamar elillant. Majd köszönetet mondott az egyesületnek, illetve a szurkolókat kérte, hogy ahogy eddig is, ezek után is biztassák egykori csapatát. Végül pedig Németh Gábort méltatta, úgy fogalmazott, hogy nemcsak egy remek szakembert, hanem egy igaz barátot is megismert benne. Majd jól ismert idézetével búcsúzott: hajrá Veszprém, hajrá magyar futsal!

Mindezek után kezdetét is vette a várva várt találkozó: a veszprémiek már tizenöt másodperc (!) után helyzetbe hozták magukat, a gól azonban elmaradt. A vendégek első nagy helyzetéig csupán a harmadik percig kellett várni, de Spandler Mátyás a helyén volt. Támadó felfogásban küzdött mindkét gárda: Komáromi Péter félpályáról eleresztett passza után Tatai József a szélről vágta rá, de Rigó jól zárta a szöget.

Horváth Norbert is megtornáztatta hálóőrünket, de Spandler állta a sarat, majd pedig a másik oldalon Bencsik próbálkozott, ám Rigó ismét jól lépett ki a portájáról. Pál Patrik sem maradt tétlen, viszont ő kaput nem talált. Nem úgy mint Bencsik Ádám: Tatai felpillantott, s egy zseniális passzt osztott ki az ifjú reménységnek, aki higgadtan belsőzte be a vendégek kapujába a játékszert (14. perc: 1-0).

Az újvárosiaknak viszont szinte idejük sem volt felocsúdni a kapott találat után, ugyanis Gyurcsányi szélről adott labdáját Bencsik Roland kíméletlenül vágta be a jobb felsőbe: a 16. minutumban már 2-0-ra vezettek a bakonyiak.

Tompult az újváros, Komáromi szemfüles passza után Tatai lőhette volna be a harmadikat, de a vendég hálóőr ismét a helyén volt. Ahogy Spandler Mátyás is, akit Németh Péter tornáztatott meg nyolc méterről nem sokkal később. A Fejér megyeiek az első játékrész vége felé kezdtek erőre kapni: gondolkodás nélkül támadtak és támadtak.

Aminek sajnos meg is lett az eredménye: Tatai és Bencsik Roland hiába blokkolt előtte több dunaújvárosi bombát is, az egyik kipattanó labdát Németh sikerrel helyezte Pál Patrik elé, akinek lövésébe Spandler ezúttal csak belepofozni tudott (19. perc: 2-1). A szünetig ez az eredmény már nem változott, egygólos hazai fórral vonulhattak pihenőre a felek.

A szusszanóról visszatérve, ismét a királynék városa előtt adódott az első lehetőség, ezúttal azonban a gól sem maradt el: Tatai fürge oldalberúgása után Dávid pontos, erős passzt adott a hosszún várakozó Komárominak, aki nem hibázott (22. perc: 3-1).

Jó kedvvel játszott a Németh-gárda, nyoma sem volt megremegésnek. Az újvárosi hajtás viszont góllá érett: az exveszprémi Németh Péter passza után Sáhó tüzelt váratlanul, s lehet, hogy takarásból is, ugyanis Spandler ezúttal csak a gólvonal mögül tudta visszarántani a labdát (26. perc: 3-2).

Vérszemet kapott a Dunaferr, a Tatai vezette Veszprém azonban ezek után is higgadt maradt: városunk ultrái buzdították is szeretett csapatukat. A mérkőzés derekához érve a komolyabb helyzetek viszont elmaradtak.

A hazaiak magabiztosan, jól tartották a labdát: a vendégek vezetőedzője ezért is váltott hárommal a vége előtt emberelőnyös játékra. De a Németh-gárda immár megingathatatlannak bizonyult. Úgy tűnt, hogy eggyel nyer a Veszprém, azonban Tatai József és Komáromi Péter nem így gondolta. Utóbbi parádés egyéni akciója után passzolt a csapatkapitánynak, aki annak ellenére sem kapkodott, hogy az ellenfél portáját mezőnyjátékos őrizte: kivárt, s passzolt rutinosan a gólvonal mögé (40. perc: 4-2).

A habot a tortára mégis a védelem oszlopa, Bognár Péter helyezte fel: négy másodperccel a vége előtt nála landolt a labda, ő pedig felnézett, tolt rajta egyet, s gurított egyetlen másodperccel a vége előtt a hálóba. Így győzte le az 1. Futsal Club Veszprém a nagy rivális Dunaferr alakulatát 5-2-re, a bronzütközet első, két győzelemig tartó küzdelmében.

A Németh Gábor vezette megyeszékhelyi együttes hétfőn este 19.00 órai kezdéssel Dunaújvárosban biztosíthatja be történelme első bajnoki érmét, amely ez esetben bronz lehet majd.

Futsal NB I, a 3. helyért, 1. mérkőzés:
1. FC Veszprém–Dunaferr 5-2 (2-1)
Veszprém, Március 15. úti sportcsarnok, 1000 néző. Vezette: Vass (Kubicsek., Bíró).
Veszprém: Spandler – Dávid, Gyurcsányi, Bognár, Bencsik Roland. Csere: Schmidmajer, Simon (kapusok), Tatai, Tar, Márkus, Komáromi, Boromisza, Varga, Bencsik Ádám. Megbízott vezetőedző: Németh Gábor.
Dunaújváros: Rigó – Németh Péter, Klacsák, Pál, Horváth. Csere: Reveland, Cseresnyés (kapusok), Öreglaki, Fridrich, Szeghy, Sáhó, Móra, Németh László. Vezetőedző: Fehér Zsolt.
Gólszerzők: Bencsik Ádám (14.), Bencsik Roland (16.), Komáromi (22.), Tatai (40.), Bognár (40.), illetve Pál (19.), Sáhó (26.)

Férfi futsal NB I alapszakasz, 2019/2020
M GY D V LG KG GK P
1. BERETTYÓÚJFALU 18 16 2 0 88 47 41 50
2. HALADÁS 18 15 1 2 87 32 55 46
3. NYÍRGYULAJ 18 9 2 7 59 54 5 29
4. FTC 18 8 2 8 68 64 4 26
5. ARAMIS 18 8 1 9 58 67 -9 25
6. DUNAFERR 18 7 4 7 54 50 4 25
7. DEAC 18 6 2 10 46 62 -16 20
8. 1. FC Veszprém 18 4 4 10 43 59 -16 16
9. RUBEOLA Csömör 18 3 3 12 36 63 -27 11
10. KECSKEMÉT 18 3 1 14 30 71 -41 10
Utolsó módosítás: 2020. február 17. 22:08
Események
Sportág Sorozat F. Időpont Helyszín P. csapat V. csapat E.
futsal Magyar Kupa négyes dön 2020. február 22. 15:30 Szombathely, Aréna Savaria Haladás VSE 1. FC Veszprém
futsal férfi futsal NB I alapszakasz, 2019/2020 18. 2020. február 17. 19:00 Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok Kecskemét 1. FC Veszprém 1-3
futsal férfi futsal NB I alapszakasz, 2019/2020 17. 2020. február 11. 16:45 Veszprém, Március 15. utcai sportcsarnok 1. FC Veszprém FTC 6-6
futsal férfi futsal Magyar Kupa, 2019/2020 3. 2020. február 7. 18:30 Veszprém, Március 15. utcai sportcsarnok 1. FC Veszprém Rubeola FC 4-2
vehirsport.hu
Domján Attila

További cikkek

Győzelemmel hangolt a négyes döntőre az 1. FC Veszprém
Győzelemmel hangolt a négyes döntőre az 1. FC Veszprém
Kétgólos győzelmet aratott a Veszprém a sereghajtó Kecskemét ellen az NB I alapszakaszának utolsó fordulójában. Frank Tamás legénysége hétfői sikerével megőrizte nyolcadik helyét, így két pontot visz magával az alsóházi rájátszásba.
A házigazda vár a veszprémi futsalosokra a kupaelődöntőben
A házigazda vár a veszprémi futsalosokra a kupaelődöntőben
Az előző kiírásban ezüstérmet szerző Veszprém a házigazda Szombathellyel csatázik a futsal Magyar Kupa jövő hétvégi négyes döntőjében a fináléba kerülésért.
Döntsön 2019 sportpillanatáról!
Döntsön 2019 sportpillanatáról!
A veszprémi sportbarátok idén tizenegyedik alkalommal ítélhetik oda a közönségdíjat, a tavalyi évhez hasonlóan, a három mértékadó veszprémi hírportál összefogásával.
Tizenkét gólos döntetlen a presztízsrangadón
Tizenkét gólos döntetlen a presztízsrangadón
Nem mindennapi mérkőzést láthatott a Március 15. utcai csarnok csaknem telt házas publikuma kedden. A Veszprém és Ferencváros ugyanis 6-6-os döntetlent játszott az NB I alapszakaszának utolsó előtti fordulójában.
Madi és a Fradi Veszprémben – kupacsata után pikáns bajnoki
Madi és a Fradi Veszprémben – kupacsata után pikáns bajnoki
Az 1. FC Veszprém vezetőedzője, Frank Tamás úgy véli, a szervezettség és a fegyelmezettség lehet együttese fegyvere a vendég Ferencváros ellen a futsal NB I keddi (16.45) összecsapásán. Magyar utánpótlás-válogatott tehetséggel erősödik a gárda.
2020. február 19. // Zsuzsanna névnap