2020. február 27. // Ákos, Bátor névnap

VEDAC fölény a Serdülő Ligában

2019. szeptember 4. 19:00
VEDAC
Az atlétikai liga döntők serdülő korosztályában a legeredményesebb egyesület a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club lett.

A hétvégén rendezték meg a fővárosi Lantos Mihály Sportközpontban a 3. Atlétikai Magyar Serdülő Ligát, valamint a 6. Atlétikai Magyar Szuper Liga Döntőt. A két napos eseményen nagyszerű eredményeket ért el a VEDAC, a serdülő korosztályban pedig a legeredményesebb hazai egyesületnek bizonyult öt aranyéremmel, megelőzve a három elsőséget elért Debreceni Sportiskolát.

A Liga döntőkben számonként nyolcan versenyeznek. A hat viadalból álló sorozatban az adott számban legtöbb pontot szerző atléták kaptak meghívást a döntőkre.

Sántik Dávid - Fotó: VEDACSántik Dávid - Fotó: VEDAC

A felnőtteknél magasugrásban Sántik Dávid idei legjobb eredményét érte el, 2.04 méterrel pedig a hatodik helyet szerezte meg. A mezőny legfiatalabb tagjaként hetedik helyen végzett a diszkoszvetőknél Péringer Márk 45.56 méterrel. Ugyancsak hetedik lett a gerelyhajító Török Krisztián 60.41 méterrel. A nőknél Orbán Éva kalapácsvető 58.01 méterrel negyedik helyezést ért el. Ugyanitt Gombás Petra hatodik lett 53.72 méterrel.

A serdülők népesebb csapattal vettek részt a viadalon, és a számok jelentős részében született VEDAC-os érem. A lányoknál 300 méteres gátfutásban Fekete Júlia állhatott fel a dobogó legalsó fokára 47.45 másodperces idővel. A 300 méteres síkfutásban viszont már utolérhetetlen volt és 41.17 másodperccel, kellő magabiztossággal megnyerte a számot. Vadászi Bíborkának mindössze két századon múlt az érem 100 méteren, végül 12.83 másodperces idejével nem tudott dobogóra állni, negyedik lett.

Rédling Renéta ezüstérmet szerzett 800 méteren - Fotó: VEDACRédling Renéta ezüstérmet szerzett 800 méteren - Fotó: VEDAC

Rédling Renáta ezüstérmesként végzett 800 méteren, 2:18.86-os idővel, új egyéni csúccsal. Ugyanebben a számban Szemán Kata a nyolcadik helyen ért célba (2:29.82). Az előbb említett Rédling Renáta 1500 méteren is kitett magáért, ott is egyéni rekordot futott és 4:58.44 perccel harmadik helyen fejezte be a versengést.

A negyedik klubtársa, Szemán Kitti lett 4:59.44-es eredménnyel, de a hetedik helyen is VEDAC-os sportoló végzett, Arnhoffer Kata személyében (5:21.06). A 3000 méteres versenyben Szemán Kittit szólították dobogóra, 10:55.45 perces idejével bronzéremnek örülhetett.

Kövér Fanni - Fotó: VEDACKövér Fanni - Fotó: VEDAC

Kövér Fanni két számban is győzött: diszkoszvetésben több mint hét métert vert a mezőnyre és 43.57 méterrel érdemelte ki az aranyérmet. Gerelyhajításban pedig több mint két és fél méterrel hagyta le a riválisokat, 49.02 méterrel nyerte a számot.

Ugyancsak a dobogó legmagasabb fokára állhatott fel Csatári Jázmin kalapácsvető, aki szintén fölényes sikert könyvelhetett el 62.42 méteres eredménnyel.

Csatári Jázmin - Fotó: VEDACCsatári Jázmin - Fotó: VEDAC

A fiúknál Honti Marcell két számban indult: 800 méteren 2:09.00 perccel ötödik helyen zárt, míg 1500 méteren mindenkit maga mögé utasított 4:57.38–as idejével. Súlylökésben Csekő Miklós alig maradt le a dobogóról, 16.32 méterrel negyedik helyen zárt.

Kalapácsvetésben viszont már nem maradt el az érem, 62.66 méterrel bronzéremnek örülhetett. Görföl Benedek kalapácsvetésben 55.72 métert ért el, és ezzel a hetedik helyet szerezte meg.

vehirsport.hu

További cikkek

SVSE-siker a felnőtt fedett pályás bajnokságon
SVSE-siker a felnőtt fedett pályás bajnokságon
Három aranyéremmel és további öt dobogós helyezéssel zárt a veszprémi Sportolj Velünk Sport Egyesület a fővárosi BOK Sportcsarnokban múlt hétvégén rendezett felnőtt fedett pályás bajnokságon. Az SVSE sportolóit tovább dicséri, hogy két országos csúcsot, valamint hat egyéni legjobb eredményt is sikerült kiharcolniuk a kétnapos megmérettetésen.
A negyedik olimpiáját vette célba
A negyedik olimpiáját vette célba
Orbán Éva négyszeres olimpiai résztvevőként szeretne visszavonulni 2020 végén, s a tokiói kvótáért már elszántan dolgozik – hangsúlyozta Zentai Tibor, a 35 esztendős kalapácsvető edzője.
Varga Gréta megállíthatatlan!
Varga Gréta megállíthatatlan!
A Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) nyílt fedett pályás versenyén újabb országos csúcsot futott 3000 méteren a veszprémi Sportolj Velünk Sport Egyesület atlétája, Varga Gréta. Az SVSE serdülőkorú atlétái szintén nívós eredményeket értek el a közelmúltban.
Dicséretes ob-eredmények a fiataloktól
Dicséretes ob-eredmények a fiataloktól
Újonc, majd egy héttel később serdülő fedett pályás országos bajnokságot rendeztek, melyekről a VEDAC csapata elégedetten utazhatott haza.
Együttműködés a sportszakmai fejlődésért
Együttműködés a sportszakmai fejlődésért
Az egyetemi és a városi sportélet három meghatározó sportszervezete kötött stratégiai együttműködési megállapodást a vonzáskörzetének sportszakmai fejlesztése érdekében.
2020. február 27. // Ákos, Bátor névnap