2020. május 25. // Orbán névnap

Századik bajnoki cím a régi motorosoktól

2019. október 2. 10:01
VEDAC
Koós Hutás László századik felnőtt bajnoki aranyérmét ünnepelhette edzőként a tíz kilométeres országos bajnokságon, ahol a Veszprémi Egyetemi Diák és Atlétikai Club kiemelkedően szerepelt.

Szombathelyen rendezték meg Magyarország 10 kilométeres Országúti Futó Bajnokságát. A VEDAC szép számú csapatot indított. A veszprémiek remek egyéni, ennél fogva csapatban is kiváló eredményeket értek el.

Koós Hutás László csapatvezető sajnálatát fejezte ki, hogy két meghatározó sportolójuk, Koszár Zsolt és Bertalan Renátó, sérülés miatt nem tudott részt venni az eseményen. Szerinte velük a felnőtt férfi csapat a bajnoki cím egyik legfőbb várományosa lehetett volna.

Fotó: VEDACFotó: VEDAC

– Örömmel tölt el viszont, hogy Kovács Tamás szezoncsúcsot futva az előkelő hatodik helyen végzett, csapatban pedig Odonics Gáborral és a fiatal Rezeli Martinnal ötödik helyen zártak – mondta el.

Megtudtuk még tőle, a női csapat bajnoki címe kiemelt helyet kap a sok jó eredmény között, hiszen olyan „régi motorosok” érték el ezt az aranyat, akik évtizedek óta szállítják a VEDAC-nak a jobbnál, jobb eredményeket. Weibl (Badis) Anissa Zsófia második, Brassay Réka az ötödik helyet érte el, és Kiss Melindával kiegészülve állhattak fel a dobogó tetejére.

Kiderült, ez az aranyérem Koós Hutás László századik felnőtt bajnoki címe edzőként.

– Igen, emlékszem az elsőre – mondta mosolyogva: – Még Dóczi Éva szerezte 1990-ben. A századik is emlékezetes számomra, ők régi tanítványaim, akiktől már nem is várhattam hasonlót, de mégis kitettek magukért.

A további eredményeket is véleményezte, és úgy ítélte meg, ahhoz képest, hogy közel két éve gyakorlatilag a nulláról kezdték el újra a futó szakág építését, szépen haladnak. Most már az utánpótlás korosztályban is akad 30-40 olyan fiatal, akikre lehet építeni, akik kitartóan dolgoznak, és remek eredményekre is képesek lehetnek, ezt bizonyították most. Hozzátette, reményteli a VEDAC futó szakágának jövőképe.

Négy további érmet szállítottak a fiatalok az OB-n. A női junior csapat (Mérő Dominika, Koós Réka, Nagy Márta) első, a női U23-as csapat (Szigeti Beatrix, Bencsics Boglárka, Darics Nikolett) második lett. Az ifjúsági 4 x 2.5 km-es váltó (Edvy András, Honti Marcell, Medveczky Levente, Bálint Benedek) ezüstérmet szerzett, míg az ifjúsági lány váltó (Szemán Kitti, Bálint Laura, Lantai Anna, Inhof Lili) bronzérmes lett.

Eredmények. Férfi: 6. Kovács Tamás 31.17, …, 17. Odonics Gábor 34:11. Junior: 5. Rezeli Martin 37.59. Női felnőtt: 2. Weibl (Badis) Anissa Zsófia 38:55, …, 5. Brassay Réka 40:04, 12. Bellér Zsuzsanna 42:30, 15. Mérő Dominika 42:56. Utánpótlás: 6. Szigeti Beatrix 47:05, 7. Benics Boglárka 52:20 PB, 8. Darics Nikolett 54:40. Junior: 6. Mérő Dominika 42:56, 9. Koós Réka 52:12, 10. Nagy Márta 53:40.

Csapat. Férfi. Felnőtt: 5. VEDAC (Kovács, Odonics, Rezeli) 1:43:27. Ifjúsági, 4x2.5 km: 2. VEDAC (Edvy András, Honti Marcell, Medveczky Levente, Bálint Benedek) 33:29. Női. Felnőtt: 1. VEDAC (Badis, Brassay, Kiss Melinda) 1:59:30. U23: 2. VEDAC (Szigeti Beatrix, Bencsics Boglárka, Darics Nikolett) 2:34:05. Junior: 1. VEDAC (Mérő, Koós, Nagy) 2:28:48. Ifjúsági, 4x2.5 km: 3. VEDAC (Szemán Kitti, Bálint Laura, Lantai Anna, Inhof Lili) 39:20.

További cikkek

A művészet és a sport találkozása
A művészet és a sport találkozása
Zenei csodagyereknek indult, úszott, vízilabdázott, akadályfutóként pedig junior válogatottságig vitte. Csaknem négy évtizede dolgozik első munkahelyén, a VEDAC-nál, amelyet versenyzői révén száz bajnoki címhez juttatott. Beszélgetés egy modernkori polihisztorral, Koós Hutás Lászlóval, akinek munkásságát az elmúlt másfél évben három rangos díjjal is elismerték.
A tervek szerint halad a stadion dobópályájának felújítása
A tervek szerint halad a stadion dobópályájának felújítása
A VEDAC atlétái várhatóan augusztusban vehetik igénybe a Városi Stadion felújított dobópályáját. A fokozatosság elvét betartva az utánpótlás- és a szabadidősportolók is megkezdhetik az edzéseket.
Ahol a közösségi erő stabilitást teremt
Ahol a közösségi erő stabilitást teremt
A vírushelyzet következtében elmaradt nemzetközi és hazai atlétika-versenyek, illetve az ebből adódó pénzkiesések sem ejtették kétségbe az SVSE vezetőit, akik a vehir.hu kérdésére elmondták, a közös teherviselés elvét követve működésüket is biztosították. Sőt, ha a közeljövőben a sportélet úgy kívánná, akkor válogatott versenyzőik arról a szintről folytathatnák pályafutásukat, ahol abbahagyták azt.
A jövő az övé maradt
A jövő az övé maradt
A törölt ifjúsági atlétikai Európa-bajnokság után Tóthné Stupián Anikónak nehéz volt lelket öntenie papíron éremesélyes tanítványába, az akadályfutó Varga Grétába.
Örömből és nehézségből is jut a jubileumi évre
Örömből és nehézségből is jut a jubileumi évre
Megkezdődik a Városi Stadionban a dobópálya régóta várt felújítása, ugyanakkor jelentős szakmai és gazdasági nehézségekkel is meg kell birkóznia az idén harmincéves VEDAC vezetőségének.
2020. május 25. // Orbán névnap