Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 18. Erik
Veszprém
15°C
2024. május 18. Erik
Veszprém
15°C

Érdekességek a CUBE márkáról

2019. október 14. 12:04

A Cube egy egyre nagyobb népszerűségnek örvendő német márka, amely folyamatos megújulásra képes. A kerékpárokat maximális megbízhatóság jellemzi, ugyanis a gyártó - nemzetiségéből adódóan - rendkívül precíz. Nem meglepő hát, hogy a CUBE a kerékpárok világában abszolút piacvezető márkának számít.

CUBE kerékpárok

Bár egyre nagyobb hangsúlyt helyez a német vállalat a hibrid meghajtású, elektromos bringáira, mindenféle kerékpár gyártásában élen jár. Választékában megtalálhatóak a különféle gyerek biciklik, az országúti, túra és városi kerékpárok egyaránt. Mind a design, mind pedig a technikai újítások terén élen jár a cég, így a CUBE kerékpárok folyamatosan bővülő kínálatában biztosan mindenki megtalálhatja a számára ideális biciklit.

CUBE Mountain bike 

Mountain bike-kal körülbelül az 1980-as évektől lehet találkozni az utakon. Elsősorban hegyi és erdei utakon való fel- és letekerésekre lett tervezve, erre utal az elnevezése is. Ehhez a terepviszonyhoz igazodva épül fel minden CUBE mountain bike, amelyeknek alapja a nagy stabilitást nyújtó speciális vázgeometria. De nem csak a váz, hanem a külső gumik és a hajtásrendszer is ehhez az útviszonyhoz lett megálmodva. Mindezek ellenére a mountain bike nem csak hegyen való közlekedésre alkalmas, használható normál terepen, városban.

A-betűs bringák

A CUBE elnevezésében különbözteti meg a hobbi kerékpározásra szánt bringáit az igazán profiknak tervezett kerékpárjaitól. A gyártó ugyanis minden hobbi mountain bike-ot úgy nevezett el, hogy A betűvel kezdődjön: ACID, AIM, ANALOG, ATTENTION. Ha két A-betűs MTB-vel találkozol, biztos lehetsz benne, hogy mind a kettő ugyanarra a vázra épült, csupán a festésükben különböznek egymástól. Az alacsonyabb árkategóriába sorolható AIM bringa is ugyanazzal a profi alu vázzal van felszerelve, mint a felsőbb kategóriát képviselő ACID nevű társa. Az árkülönbség az alkatrészekből és a felszereltségből adódik.

Így biztos lehet benne, hogy bármelyik A-betűs kerékpárt választod, biztosan egy profi bringát kapsz.

A-betűs kerékpárok jellemzői

Mindegyik A-betűvel kezdődő modellt geometriás váz és remek felszereltség jellemez. Alkatrészeinek köszönhetően könnyen tekerhető és nagyszerűen gurul, a fékek jól fognak, és a váltója is tökéletesen működik. A váznak köszönhetően kényelmes testtartással tekerhető, nem kell előre görnyedni útközben.

Ha már magasabb szinten űzöd a hegyi kerékpározást, vagy célod a teljesítményed növelése, esetleg a versenyzés, a CUBE Reaction kerékpár a tökéletes választás számodra, amely már egy karbonvázas, merev bringa, vagyis egy magasabb kategóriát képvisel már a mountain bike-ok világában.

A MaxBike CUBE mountain bike kínálatában mindenki megtalálhatja a számára ideális bringát a hobbi felhasználásra szánt AIM-től, a már egy komolyabb hegyi bringának számító összteleszkópos STEREO-n át, a profiknak megálmodott REACTION-ig.

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.