Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A Facebook és a tévé minden nap ugyanaz? Van izgalmasabb!

2019. október 21. 1:52
3 vlogot mutatunk, amiket érdemes követni, ha még csak ismerkedünk a társasjátékokkal.

Ha tágabban vizsgáljuk, a tévében és a közösségi médiában (Facebook, Instagram) minden nap ugyanaz megy. Valószínűleg ez az oka annak is, hogy napjainkra újra reneszánszukat élik az „offline játékok”. Ennek egyik kiemelt, máig megunhatatlan szegmense a társasjátékok csoportja.  A mobilról és a tévé mögül kinézve felüdülés rájönni, hogy mennyi lehetőség van a szabadidő eltöltésére.

A napokban ugyan még a vénasszonyok nyara csalogat kinti tevékenységekre, de hamarosan itt a szürke, ködös, esős, igazi ősz. Barátokkal, barátnőkkel, családdal, -vagy a későbbiekben a részletezendő társasjáték délutánon megismert idegenekkel- játszott játékok mindenképp kimozgatják az embert a dióhéjból. Remek alkalom arra, hogy megismerjük magunkat különböző szituációkban, és közelebb kerüljünk az emberekhez. Adódik a kérdés: rendben, ma nem mobilozok este, hanem áthívok néhány ismerőst és kipróbálunk valami újat. De melyiket a sok közül?

Elég csak a veszprémi játékboltokat végig járni, hogy a bőség zavara –és izgalma-törjön ránk, ha nem tudjuk, melyiket emeljük le a polcról. Ebben lehet segítségünkre az a 3 blog, amely alapján e sorok írója is elindult, mikor arra gondolt, a Monopoly, a Torpedó és Gazdálkodj Okosan már nem elég. Ajánlhattunk volna többet is, de ez a három társaság ad annyi mankót, hogy a végén bőven tudni fogjuk, legközelebb merre legyen az előre.

A Fun With Geeks egy bájosan furcsa közösség, ahol mindenkit szeretettel látnak, akit érdekelnek a társasjátékok, a videojátékok, a szerepjátékok vagy épp a geek világ egyéb csodái. Ez egyben magyarország legnagyobb társasjátékos közössége.

Ide kattintva lehet belemerülni, hogy mit, mikor, kivel és hogyan:

A Mit Játsszunk vlogot egy szimpatikus pár, Győri Zoli és Réka vezeti évek óta. Lejátszási listájukban tematikára bontva kaphatunk tippeket arról, hogy mit vegyünk, ha csak ketten játszanánk, és mit válasszunk akkor, ha kaland, stratégiai, vagy épp a legszebb játékot keressük:

A d3meeples az egyik legújabb csatorna a témában. A videókban olyan különlegességek szabálymagyarázatát is megtalálhatjuk, mint a Piroska és a Farkas (!), vagy a tegnap feltöltött egyedül is játszható Sagrada. A csatorna átmenetileg szünetet tartott a tartalomgyártásban, de az utóbbi időben gyakrabban kerülnek fel ajánlók és magyarázatok:

A társasjátékok szabályrendszerét és játékmenetét persze nem lehet megtanulni 10 perces videókból, és nem is annyira élvezetes. Egy-egy játékért néha 10-15 ezer forintot is elkérnek a boltban, ami elsőre soknak tűnik, de ha jól választunk, hosszú évekre, évtizedekre szóló befektetésnek örülhetünk.

Aki azonban előbb inkább játszana, és csak utána döntene, van egy jó hírünk! Veszprémben havi rendszerességgel tart közösségi társasjáték délutánokat a Családi Társasjáték Egyesület. Esetenként 200-250 embernek. Az ingyenes eseményeken részt vevő játékmesterek több tucat játék szabályát fejből tudják, így a legnagyobb erősségük, hogy a szabálytanulás óráit percekre csökkentik. Legközelebb november 3-án a Hangvillában lehet őket elcsípni.

Ge. Á.
további cikkek
Veszprémben is színpadra lép a Djabe zenekar és Chieli Minucci Veszprémben is színpadra lép a Djabe zenekar és Chieli Minucci Május 27-én a Hangvillában lép fel a Djabe, valamint Chieli Minucci gitáros, aki a nyolcvanas évek elején alapította világhírű amerikai jazz/funk/world formációját, a Special EFX-t, melynek máig vezetője. Magyarországon a Djabe együttes irányítója, Égerházi Attila adta ki a legutóbbi Special EFX albumot vinylen. Ennek alkalmából a Djabe zenekar együtt játszott Chielivel a Budapest Jazz Clubban, a zenészek ekkor határozták el, hogy 2024 májusában közös turnéra indulnak. Ennek egyik állomása a veszprémi Hangvilla. A koncertsorozat a Tour of Waterfalls címet kapta. A Djabénak és Chielinek is van egy Waterfall című kompozíciója, a két szerzemény foglalja keretbe a műsort, melyben Chieli Minucci, Djabe és Special EFX számok hangzanak majd el. A veszprémi állomásról, a turné jelentőségéről, a zenekar jelenlegi helyzetéről beszélgettünk Égerházi Attilával, a Djabe vezetőjével. 2024. április 14. 11:52 Hófehérke kakaó színű, Shakespeare Júliája pedig afro-amerikai – klasszikus-kedvelő egyenlő rasszista? Hófehérke kakaó színű, Shakespeare Júliája pedig afro-amerikai – klasszikus-kedvelő egyenlő rasszista? Valamikor réges-régen egy királynő ült az ablakánál, varrogatott és közben nézte, hogy hullik a hó. Megszúrta az ujját, és pár csepp vére az ablakpárkányon gyűlt hóra esett. Míg a vért nézte a havon, azt kívánta, hogy bárcsak olyan gyermeke születne, akinek bőre fehér, mint a hó, az ajkai pirosak, mint a vér, és a haja fekete, akár az ében.    2024. április 14. 22:06 A vegán életmód és a fogadtatása Eszter A vegán életmód és a fogadtatása Nem, ez nem egy táplálkozási tanácsadás lesz arról, miként érdemes jó és megfelelő tápanyagú termékeket a szervezetünkbe vinni, csupán azon tapasztalatokat osztom most meg, amelyekkel egy kezdő, félig vegán szembesülök az elmúlt időszakban, ami a környezet reakcióját illeti. 2024. április 7. 22:50 A húsvéti dekorációk valójában a közösségről szólnak A húsvéti dekorációk valójában a közösségről szólnak Avagy hogyan hat a szezonális településszépítés az ott lakókra.   2024. március 31. 21:20

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.