2020. augusztus 7. // Ibolya névnap

Ismét nyert a HOYA – közönsége legnagyobb örömére

2019. október 31. 23:25
Nemcsak hazai veretlenségét, listavezető pozícióját is megőrizte csütörtökön este városunk másodosztályú férfi kosárlabdacsapata. A Mérész-alakulat a Piros csoport hatodik fordulójában a fővárosi Honvéd együttesét verte roppant közönségszórakoztató meccsen.

Az ünnepekre való tekintettel csütörtökön este fogadta a Budapest Honvéd egyesületét a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém a férfi kosárlabda másodosztály Piros csoportjának 6. fordulójában. A Mérész-csapat hazai veretlenségét és listavezető pozícióját is megóvni készült az összecsapáson.

A csapatkapitány, Medve Máté már a bemelegítés alatt is hasznos tanácsokkal látta el társaitA csapatkapitány, Medve Máté már a bemelegítés alatt is hasznos tanácsokkal látta el társait

Fővárosi kétpontossal vette kezdetét a találkozó, melyre a veszprémi center, Völgyi Marcell szinte rögvest válaszolt. Mucza is beköszönt, ugyanakkor a Pest megyeiek sem adták könnyen magukat. A HOYA csapatkapitánya, Medve Máté szemfüles passza után Mucza Tamás már másodszor volt eredményes (5. perc: 10-6).

Az ezt követő két minutumban a helyi gárda védekezése nem szuperált a legjobban, ezért a veszprémi vezetőedző, Mérész Csaba időt is kért. Szabó Péter pedig meghallotta edzője szavait, ugyanis nemcsak labdát szerzett, hanem végigszántva a pályát végül egy kétpontost is. Füzi büntetőjével, valamint Körtélyesi duplájával pedig nem hagyta leszakadni magáról riválisát a Veszprém (10. perc: 21:23).

Mérész Csaba vezetőedző kiváló munkát végez a HOYA élénMérész Csaba vezetőedző kiváló munkát végez a HOYA élén

A második negyed Füzi Róbert parádés zsákolásával kezdődött, ezt követően viszont az irányító, Szabó Péter egy kellemetlen szituációt követően a térdéhez kapott: megsérült. Füzi második zsákját neki is ajánlotta (12. perc: 25-23).

Újabb nehéz pillanatok vártak a helyiekre, ugyanis a fővárosiak feljebb kapcsoltak egy fokozatot. Az első félidő végéhez közeledve azonban rendezte sorait az egyetemi csapat: Körtélyesi és Medve összjátéka után pedig egyre csökkentette hátrányát a szünetre (20. perc: 41-42).

Nagy potenciál rejlik a fiatal Füzi Róbertben!Nagy potenciál rejlik a fiatal Füzi Róbertben!

Nem a veszprémiek kedve szerint kezdődött a harmadik játékrész (23. perc: 41-49). Körtélyesi, Madár végül Füzi kombinációja után igaz, csípték a távolságot. Azonban sokszor úgy tűnt, hogy a Pest megyeiek ezúttal megingathatatlanok (25. perc: 45-51). 

S mivel a HOYA védekezését nem igazán tudta helyére rakni, a 27. minutumban már kilenc pont volt a lemaradása (47-56) Körtélyesi Gergely egy parádés duplával próbált lelket önteni a társaiba, azonban pár másodpercre rá begyűjtötte ötödik hibáját: a rutinos kosaras kiszállt. Ahogy fél perccel később a fiatal tehetség Völgyi is. Így pedig az utolsó negyedet nem kevesebb, mint tíz pontos hátrányból várhatta a háromszáz fős helyi publikum (54-64).

A hölgyek arcán látványos az elégedettségA hölgyek arcán látványos az elégedettség

A Mérész-tanítványok komoly iramot diktálva vágtak neki a negyedik játékrésznek: a lemaradásunk három perc alatt ötre lett faragva (64-69). Viszont ekkor egy triplával vágtak vissza a vendégek. A királynék városának szurkolói is érezték, hogy komoly a tét: páratlan buzdításba kezdtek öttel a vége előtt. 

Fortuna végre a Veszprém mellé pártolt, ugyanis míg a fővárosiak rendre hibáztak, a helyiek csenték a távolságot. Szoros volt az állás az utolsó percekre fordulva (37. perc: 74-77). Czirbus jóvoltából másfél perccel a lefújás előtt viszont csak egy volt közte (78-79), s Madár büntetői után már itt volt az előny! Majd Czirbus zsákolt, a találkozó pedig eldőlt: 84-81, megőrizte hazai veretlenségét, s listavezető pozícióját a HOYA-PE Veszprém!

Czirbus bizonyította, hogy A csoport szintű játékosCzirbus bizonyította, hogy A csoport szintű játékos


Férfi kosárlabda NB I/B Piros csoport 6. forduló:
HOYA-Pannon Egyetem Veszprém–Budapesti Honvéd SE  84-81 (21-22, 20-20, 13-22, 30-17)
Veszprém, Vetési Gimnázium sportcsarnoka, 300 néző. Vezette: Csabai-Kaskötő, Esztergályos, Pécsi.
HOYA-PE: Völgyi 3, Körtélyesi 6, Medve 10/6, Madár 16/6, Mucza 8. Cserék: Füzi 9, Czirbus 19, Kovács Á. 11, Szabó 2. Edzőik: Mérész Csaba, Baksa Szabolcs.
Honvéd: Horváth 25/15, Bea 6, Stefán 7, Kopácsi 7/3, Gáspár 9. Cserék: Szentirmai 3, Pintér 8/6, Tichov 8/6, Kovács D. 6, Tanoh 2. Edző: Puskás Artúr.

Így értékelte a látottakat

Mérész Csaba, a HOYA-PE vezetőedzője: – Gratulálok a játékosainknak, akik ma is kitették a lelküket a pályára. Szabó Péterért pedig szorítunk; szívből reméljük, hogy a sérülése nem komoly.

Czirbus József, a HOYA-PE centere: – Ismét bizonyította a Honvéd, hogy egy igazán kellemetlen ellenfél. Horváth Ákost a mérkőzés elején sajnos nem is sikerült hatástalanítanunk... Azonban ismét meg tudtuk mutatni – az üresjárataink ellenére is –, hogy valódi nagybetűs csapatként, együtt bármilyen mérkőzést megnyerhetünk.

Simon Dani
Események
Sportág Sorozat F. Időpont Helyszín P. csapat V. csapat E.
következő események betöltése
kosárlabda férfi kosárlabda NB I/B Piros csoport, 2019/2020 6. 2019. október 31. 19:00 Veszprém, Vetési Albert Gimnázium sportcsarnoka HOYA-PE Veszprém Budapest Honvéd 84-81
kosárlabda férfi kosárlabda NB I/B Piros csoport alapszakasz, 5. 2019. október 26. 17:00 Baja, Városi Művelődési Központ Bajai Bácska HOYA-PE Veszprém 71-76

További cikkek

2020. augusztus 7. // Ibolya névnap