2023. június 3.
//
Klotild névnap

Férfi kézilabda BL: a Szeged legyőzte a norvég bajnokot

2019. november 10. 19:01
MTI
A MOL-Pick Szeged házigazdaként 32-25-re legyőzte a norvég bajnok Elverum csapatát a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének hetedik fordulójában, vasárnap.

férfi kézilabda BL, csoportkör, 7. forduló, A csoport:
MOL-Pick Szeged - Elverum (norvég) 32-25 (15-13)

A kiegyenlített első félidő elején meglepetésre a norvégok diktálták a tempót, a szegediek csak tapadni tudtak. A fordulat a 15. perc tájékán jött el, amikor a házigazda Mirko Alilovic védéseire alapozva átvette a kezdeményezést, majd 4-0-s etappal a vezetést, de a szünetre így is csak kétgólos előnnyel ment a Szeged. A második félidő elején jó védekezéssel, majd egy 5-0-s részeredménnyel a házigazdák már a 40. percre megnyugtató előnyre tettek szert (21-15), és miután a norvégok képtelenek voltak újítani, a végéig nem is kellett izgulniuk a szegedieknek.

Joan Canellas, a MOL-Pick Szeged (k), valamint Endre Langaas (b) és Sigvaldi Bjorn Gudjonsson (j), a norvég Elverum játékosai a férfi kézilabda Bajnokok Ligája 7. fordulójában játszott mérkőzésen Szegeden 2019. november 10-én. MTI/Bús Csaba Joan Canellas, a MOL-Pick Szeged (k), valamint Endre Langaas (b) és Sigvaldi Bjorn Gudjonsson (j), a norvég Elverum játékosai a férfi kézilabda Bajnokok Ligája 7. fordulójában játszott mérkőzésen Szegeden 2019. november 10-én. MTI/Bús Csaba

A találkozó legeredményesebb játékosa a vendégektől a nyolc gólig jutó Alexandre Blonz volt, míg a hazaiaknál az orosz Dmitrij Zsitnyikov ötször talált be.

Az 5-1-1-es mérleggel rendelkező Szeged jövő vasárnap az Elverum (3-0-4) otthonába látogat, a Telekom Veszprém pedig jövő szombaton a fehérorosz Meskov Bresztet fogadja a BL csoportkörében.

Dmitrij Zsitnyikov, a MOL-Pick Szeged (j) és Gudjonsson Sigvaldi Björn, a norvég Elverum játékosa a férfi kézilabda Bajnokok Ligája 7. fordulójában játszott mérkőzésen Szegeden 2019. november 10-én. MTI/Bús Csaba Dmitrij Zsitnyikov, a MOL-Pick Szeged (j) és Gudjonsson Sigvaldi Björn, a norvég Elverum játékosa a férfi kézilabda Bajnokok Ligája 7. fordulójában játszott mérkőzésen Szegeden 2019. november 10-én. MTI/Bús Csaba

szombaton játszották:
B csoport: Meskov Breszt (fehérorosz)-Telekom Veszprém 30-37 (17-20)

vehir.hu