2021. január 22.
//
Vince névnap

A jövő hokisai Veszprémben nevelkednek

A Veszprémi Jéglovagok utánpótlás korú tehetségei országos szinten is kiemelkedően teljesítenek, komoly potenciál rejlik a csöppségekben. A klub helyzetéről, a gyermekek eredményeiről Máhl Krisztián sportszakmai vezetővel beszélgettünk.

Mint arról online hírportálunk korábban már beszámolt, egyáltalán nincsenek könnyű helyzetben a Veszprémi Jéglovagok utánpótláskorú jégkorongosai: jég nélkül nehezebb, de nem lehetetlen. Az uszoda beruházása miatt ugyanis egykori telephelyükről költözni kényszerültek a hokisok, ugyanakkor bíznak benne, hogy a közeljövőben már elkészül az újdonsült, a város által a Tüzér utcában létesülő szabványos méretű jégpálya. 

Az egyesület sajnos nincs egyszerű helyzetben, ugyanis a fiataljaink jelenleg csak Várpalotán tudnak edzeni. Ez hatalmas teher a klubnak, a gyerekeknek, az edzőknek, valamint természetesen a szülőknek is

– kezdte a beszélgetést a vehir-hu-val Máhl Krisztián, az Veszprémi Jéglovagok sportszakmai vezetője.

Az U10-es reménységekAz U10-es reménységek

Akitől megtudhattuk, hogy odafigyelnek a kezeik alatt pallérozódó növendékekre: az edzésekre még különbuszokat is bérelnek, hogy a gyermekek a száraz foglalkozásokon kívül jégen is fejlődhessenek. S mint az kiderült, a fejlődésük nemhogy visszaesett, napról napra egyre csak jobban halad.

Edzésről edzésre látható a fejlődés tanítványainkon: sokszor komoly versenyhelyzet alakul ki már a mérkőzéseken való részvétel miatt is. Természetesen igyekezek minden gyermek számára játéklehetőséget biztosítani, valamint arra is, hogy mindenki a tudásához mérten megfelelő ellenfelekkel találkozhasson.

– nyomatékosította a vezető.

Az U10-es korosztály reménységeiről kérdezve Máhl elmondta, bár még csak egy hónapja kezdték meg az edzéseket, Prajda Roland edző csapata máris négy tornán képviseltette magát, amelyeken a korábbi elvárásokat felülmúlva kimondottan sikeresen szerepeltek. 

Az U10-es csapat kitett magáért JászberénybenAz U10-es csapat kitett magáért Jászberényben

Külön kiemelném a tornák közül a két héttel ezelőtti, jászberényi vendégszereplésünket, ahol a helyi Lehel HC két csapatával, továbbá a DVTK Jegesmedvék és a Debreceni Hoki Klub gárdáival mérkőztünk meg. A gyerekek minden mérkőzésen maximálisan koncentrálva és tudásuk legjavát nyújtva tudták abszolválni a megmérettetést amellett, hogy mind a négy csapat ellen győztesen léphettek le a jégről.

Máhl elárulta, számos torna vár még a teljes korosztályra. Kiemelte a közeljövőben Dunaújvárosban rendezendő Santa Claus Kupát, amelyen román, szlovák és kiváló magyar csapatokkal mérhetik majd össze erejüket a picik. Valamint a szezon végén ismét elutaznak majd Szlovéniába egy kétnapos tornára, ahol a cél nem lesz más, mint a tavalyi, hetedik helyük felülmúlása.

Áttérve az U12-es korosztályra, Wehli Márk tanítványai ezidáig háromszor találkoztak az ellenfelekkel, ráadásul mindhárom találkozón patinás csapatok utánpótláskorú fiataljaival csaptak össze vendégkörnyezetben.

A nyitómeccsen a Vasas volt az ellenfelünk. A mieink hála Istennek megilletődés nélkül korcsolyáztak ki a jégre. Az önbizalom a teljes mérkőzésen kitartott, mi diktáltuk a tempót és mi vezettünk szebb támadásokat. Az eredmény ebben a korosztályban ugyan továbbra sem rögzíthető, de ha a Vasas az utolsó nagy hajrában nem tudta volna gólra váltani az igyekezetét, akkor a mi kettő találatunkra csak egy piros-kék jutott volna. Így azonban egállal tértünk haza az első budapesti túráról.

A nagyobbak második fővárosi túrája a KSI-hez vezetett, ahol ismét a veszprémiek diktáltak gyorsabb, valamint összeszedettebb játékot. A kékek egyetlen góljára a Jéglovagok öttel válaszoltak: egy pillanatig sem volt veszélyben a fölényük.

Az U12-es alakulatAz U12-es alakulat

A legnehezebb feladatnak azonban a MAC Újbuda elleni összecsapásuk ígérkezett, amire azért – mint megtudtuk – titokban számítottak is.

Az első két játékrészben teljesen kiegyenlített játék folyt, bár a MAC többet támadott, de kapusunk Papp Bendegúz nagyszerű napot fogott ki. A harmadik harmadban azonban kijött a sebességbeli különbség, sajnos háromszor is eredményes volt a házigazda.

– zárta a beszámolót Máhl Krisztián.

A veszprémi reménységek a jelenlegi pályaépítés miatt egyelőre továbbra is Várpalotán kényszerülnek tréningezni. Ehhez képest

a kis Jéglovagok a hiányzó jégidőt alázattal és nagyszerű hozzáállással pótolják, hogy a jövőben majd hazánk legjobbjai lehessenek.

Simon Dani

További cikkek

Támogatást kapott Kövér Fanni gerelyhajító
Támogatást kapott Kövér Fanni gerelyhajító
A Veszprémi Szakképzési Centrum és a CoreComm SI anyagi támogatást és súlyzókészletet adományozott a VEDAC fiatal válogatott gerelyhajítójának.
Veszprémi jéglovag volt, magyar válogatott lett
Veszprémi jéglovag volt, magyar válogatott lett
Chmelik Levente ékes példája annak, hogy valódi munkával bárki elérheti az álmait. A tizenhat éves veszprémi hokikapus családját nélkülözve klubszinten már bejárta az országot, hogy a jégkorong összes fortélyát elsajátíthassa. Kitartásának pedig idővel beérik a gyümölcse.
Októberben átadhatják a veszprémi jégcsarnokot
Októberben átadhatják a veszprémi jégcsarnokot
A Veszprémi Jéglovagok a soron következő idényben már felnőtt csapatot is indítana a nemzeti harmadosztályban, mindkét nemben – derült ki portálunk szerdai csarnokbejárásakor. A Tüzér utcában azzal is szembesülhettünk, hogy az egymilliárdos beruházás ütemterv szerint halad.
Felkarolták Kövér Fannit
Felkarolták Kövér Fannit
A tizenhat éves veszprémi atléta mögé masszív szponzor került: a Fitt Büfé & Kávézó.
Szinte még gyermek, mégis a VEDAC legjobbja
Szinte még gyermek, mégis a VEDAC legjobbja
Kövér Fanni a fővárosban hétvégén rendezett 125. Atlétikai Magyar Bajnokságon gerelyhajításban ezüstérmet, míg diszkoszvetésben bronzérmet szerzett. Máhl Krisztián és Mozsdényi Dávid tizenhat éves tanítványa a felnőttek mezőnyében is a VEDAC legeredményesebb atlétájának számított.