2020. augusztus 13. // Ipoly névnap

A jövő hokisai Veszprémben nevelkednek

A Veszprémi Jéglovagok utánpótlás korú tehetségei országos szinten is kiemelkedően teljesítenek, komoly potenciál rejlik a csöppségekben. A klub helyzetéről, a gyermekek eredményeiről Máhl Krisztián sportszakmai vezetővel beszélgettünk.

Mint arról online hírportálunk korábban már beszámolt, egyáltalán nincsenek könnyű helyzetben a Veszprémi Jéglovagok utánpótláskorú jégkorongosai: jég nélkül nehezebb, de nem lehetetlen. Az uszoda beruházása miatt ugyanis egykori telephelyükről költözni kényszerültek a hokisok, ugyanakkor bíznak benne, hogy a közeljövőben már elkészül az újdonsült, a város által a Tüzér utcában létesülő szabványos méretű jégpálya. 

Az egyesület sajnos nincs egyszerű helyzetben, ugyanis a fiataljaink jelenleg csak Várpalotán tudnak edzeni. Ez hatalmas teher a klubnak, a gyerekeknek, az edzőknek, valamint természetesen a szülőknek is

– kezdte a beszélgetést a vehir-hu-val Máhl Krisztián, az Veszprémi Jéglovagok sportszakmai vezetője.

Az U10-es reménységekAz U10-es reménységek

Akitől megtudhattuk, hogy odafigyelnek a kezeik alatt pallérozódó növendékekre: az edzésekre még különbuszokat is bérelnek, hogy a gyermekek a száraz foglalkozásokon kívül jégen is fejlődhessenek. S mint az kiderült, a fejlődésük nemhogy visszaesett, napról napra egyre csak jobban halad.

Edzésről edzésre látható a fejlődés tanítványainkon: sokszor komoly versenyhelyzet alakul ki már a mérkőzéseken való részvétel miatt is. Természetesen igyekezek minden gyermek számára játéklehetőséget biztosítani, valamint arra is, hogy mindenki a tudásához mérten megfelelő ellenfelekkel találkozhasson.

– nyomatékosította a vezető.

Az U10-es korosztály reménységeiről kérdezve Máhl elmondta, bár még csak egy hónapja kezdték meg az edzéseket, Prajda Roland edző csapata máris négy tornán képviseltette magát, amelyeken a korábbi elvárásokat felülmúlva kimondottan sikeresen szerepeltek. 

Az U10-es csapat kitett magáért JászberénybenAz U10-es csapat kitett magáért Jászberényben

Külön kiemelném a tornák közül a két héttel ezelőtti, jászberényi vendégszereplésünket, ahol a helyi Lehel HC két csapatával, továbbá a DVTK Jegesmedvék és a Debreceni Hoki Klub gárdáival mérkőztünk meg. A gyerekek minden mérkőzésen maximálisan koncentrálva és tudásuk legjavát nyújtva tudták abszolválni a megmérettetést amellett, hogy mind a négy csapat ellen győztesen léphettek le a jégről.

Máhl elárulta, számos torna vár még a teljes korosztályra. Kiemelte a közeljövőben Dunaújvárosban rendezendő Santa Claus Kupát, amelyen román, szlovák és kiváló magyar csapatokkal mérhetik majd össze erejüket a picik. Valamint a szezon végén ismét elutaznak majd Szlovéniába egy kétnapos tornára, ahol a cél nem lesz más, mint a tavalyi, hetedik helyük felülmúlása.

Áttérve az U12-es korosztályra, Wehli Márk tanítványai ezidáig háromszor találkoztak az ellenfelekkel, ráadásul mindhárom találkozón patinás csapatok utánpótláskorú fiataljaival csaptak össze vendégkörnyezetben.

A nyitómeccsen a Vasas volt az ellenfelünk. A mieink hála Istennek megilletődés nélkül korcsolyáztak ki a jégre. Az önbizalom a teljes mérkőzésen kitartott, mi diktáltuk a tempót és mi vezettünk szebb támadásokat. Az eredmény ebben a korosztályban ugyan továbbra sem rögzíthető, de ha a Vasas az utolsó nagy hajrában nem tudta volna gólra váltani az igyekezetét, akkor a mi kettő találatunkra csak egy piros-kék jutott volna. Így azonban egállal tértünk haza az első budapesti túráról.

A nagyobbak második fővárosi túrája a KSI-hez vezetett, ahol ismét a veszprémiek diktáltak gyorsabb, valamint összeszedettebb játékot. A kékek egyetlen góljára a Jéglovagok öttel válaszoltak: egy pillanatig sem volt veszélyben a fölényük.

Az U12-es alakulatAz U12-es alakulat

A legnehezebb feladatnak azonban a MAC Újbuda elleni összecsapásuk ígérkezett, amire azért – mint megtudtuk – titokban számítottak is.

Az első két játékrészben teljesen kiegyenlített játék folyt, bár a MAC többet támadott, de kapusunk Papp Bendegúz nagyszerű napot fogott ki. A harmadik harmadban azonban kijött a sebességbeli különbség, sajnos háromszor is eredményes volt a házigazda.

– zárta a beszámolót Máhl Krisztián.

A veszprémi reménységek a jelenlegi pályaépítés miatt egyelőre továbbra is Várpalotán kényszerülnek tréningezni. Ehhez képest

a kis Jéglovagok a hiányzó jégidőt alázattal és nagyszerű hozzáállással pótolják, hogy a jövőben majd hazánk legjobbjai lehessenek.

Simon Dani

További cikkek

Szinte még gyermek, mégis a VEDAC legjobbja
Szinte még gyermek, mégis a VEDAC legjobbja
Kövér Fanni a fővárosban hétvégén rendezett 125. Atlétikai Magyar Bajnokságon gerelyhajításban ezüstérmet, míg diszkoszvetésben bronzérmet szerzett. Máhl Krisztián és Mozsdényi Dávid tizenhat éves tanítványa a felnőttek mezőnyében is a VEDAC legeredményesebb atlétájának számított.
Jégre teszik a Tüzér utcai sporttelepet
Jégre teszik a Tüzér utcai sporttelepet
Mintegy egymilliárd forintos beruházás részeként épülhet új jégcsarnok a Dózsavárosban.
Közel ötven éve fennállt a csúcs, Kövér Fanni megdöntötte
Közel ötven éve fennállt a csúcs, Kövér Fanni megdöntötte
Mozsdényi Dávid és Máhl Krisztián tanítványa gerelyhajítás után szombaton diszkoszvetésben is kvalifikálta magát az őszi, a kelet-afrikai régióban rendezendő junior világbajnokságra. A tizenhat éves tehetség közben a 43 éve fennálló Veszprém megyei ifjúsági csúcson is javított: 49,26 méteres eredményével az európai ranglista vezető pozícióját megerősítette, a világranglistán pedig előlépett a harmadik helyre.
Kövér Fanni a VEDAC legnagyobb reménysége
Kövér Fanni a VEDAC legnagyobb reménysége
Önköltségén, családja és edzője társaságában utazott el múlt hétvégén Kövér Fanni a Gödöllőn rendezett atlétikai versenyre, hogy a nyári szezon első megmérettetésén megközelíthesse eddigi legjobb eredményét. Ehhez képest a VEDAC tizenhat éves reménységének gerelyhajításban két országos csúcsot is sikerült megdöntenie úgy, hogy közben kvalifikálta is magát az idei, kenyai junior világbajnokságra.
„Gerelye” teljében
„Gerelye” teljében
Az ifjúsági téli dobóbajnokságon gerelyhajításban és diszkoszvetésben is aranyérmes Kövér Fanni nem 16 évesen akar nagyot alakítani. A VEDAC atlétája céltudatosan és alázatosan készül az élsportra.
2020. augusztus 13. // Ipoly névnap