Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Rasovszky Kristóf a FINA-nál is az év legjobbja!

2020. február 7. 18:09 // Forrás: MTI
A Balaton Úszó Klub Veszprém klasszisa, Rasovszky Kristóf lett az elmúlt év legjobb nyíltvízi úszója a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetségnél (FINA).

A szervezet pénteki tájékoztatása szerint a 22 éves magyar versenyző az egészéves teljesítményt értékelő kritériumrendszer alapján lett a legjobb. Az előre kihirdetett pontértéktáblázat alapján a dél-koreai világbajnokságon öt kilométeren szerzett aranyérme mellett - amely a szakág történetének első magyar vb-diadala volt - tíz kilométeren elért negyedik, illetve a csapatversenyben szerzett hatodik helye, valamint az összetett világkupa-győzelem okán nagy fölénnyel végzett az első helyen.

Rasovszkynak ez már a második nagy egyéni elismerése a tavalyi esztendő alapján, legutóbb az európai szövetség (LEN) szavazásán lett a legjobb.   

Rasovszky Kristóf újabb hatalmas elismerést gyűjtött be (archív fotó)Rasovszky Kristóf újabb hatalmas elismerést gyűjtött be (archív fotó)

Az Európában első, illetve 2018-ban a FINA-nál is győztes Hosszú Katinka ezúttal második lett Sarah Sjöström mögött a női úszók között - itt a rövidpályás Eb-n elért aranyérmek semmit sem nyomtak a latba, kizárólag a FINA-eseményeken szerzett érmek, illetve a világkupa összetettje számított, valamint alapvető kritérium volt a világbajnoki aranyérem.   

A győztesek a trófeák mellett 10 ezer dolláros jutalmat kapnak, amelyet várhatóan a decemberi, Abu-Dzabiban rendezendő rövidpályás-vb után sorra kerülő gálán vehetnek át, mivel a WADA Oroszországot elmarasztaló döntése miatt a mostani, Moszkvába tervezett eseményt le kellett mondani.   


FINA Év sportolói 2019

Úszás:
férfiak: Caeleb Dressel (amerikai), nők: Sarah Sjöström (svéd)   

Nyíltvízi úszás:
férfiak: RASOVSZKY KRISTÓF, nők: Ana Marcela Cunha (brazil)

Műugrás:
férfiak: Hszie Szi-ji (kínai), nők: Si Ting-mao (kínai)   

Óriástoronyugrás:
férfiak: Gary Hunt (brit), nők: Rhiannan Iffland (ausztrál)

Szinkronúszás:
férfiak: Alekszandr Malcev (orosz), nők: Szvetlana Romasina és Szvetlana Kolesznyicsenko (oroszok, holtversenyben)   

Vízilabda:
férfiak: Olaszország, nők: Egyesült Államok

vehir.hu
Domján Attila
további cikkek
Úszó Eb: negyvenegy fős magyar csapat, három veszprémivel úszás Úszó Eb: negyvenegy fős magyar csapat, három veszprémivel Negyvenegy fős lesz a magyar csapat júniusban a belgrádi Európa-bajnokságon: a medencés szakágban 15 férfi és 18 női versenyző, a nyílvízi viadalokat illetően négy-négy sportoló várja a kontinensviadalt. A keretben a Balaton ÚK Veszprém háro kiválósága, Rasovszky Kristóf, Betlehem Dávid és Sárkány Zalán is ott van.  2024. április 18. 20:40 Hármas veszprémi győzelem 800 méteren is! úszás Hármas veszprémi győzelem 800 méteren is! Sárkány Zalán diadalmaskodott 800 méteren a Duna Arénában rendezett országos bajnokság pénteki záró napján két veszprémi klubtársa, Rasovszky Kristóf és Betlehem Dávid előtt. 2024. április 12. 21:05 A 400 méter gyors dobogóját is „kibérelték” a veszprémi úszók úszás A 400 méter gyors dobogóját is „kibérelték” a veszprémi úszók Betlehem Dávid a keddi, 1500 méter gyorson aratott győzelme után szerdán 400 méteren is diadalmaskodott a Duna Arénában zajló országos bajnokság szerdai versenynapján. 2024. április 10. 21:43 Úszó ob: Betlehem nyerte a veszprémiek különcsatáját Balaton Úszó Klub Veszprém Úszó ob: Betlehem nyerte a veszprémiek különcsatáját Betlehem Dávid a nyerte 1500 méter gyorson a három olimpiai szintes különversenyét a Duna Arénában zajló országos bajnokság keddi nyitónapján. 2024. április 9. 20:50

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.