Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Döntetlent játszott a Szeged az Aalborggal

2020. február 8. 19:57 // Forrás: MTI
A MOL-Pick Szeged házigazdaként 26-26-os döntetlent játszott a dán Aalborg csapatával a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 11. fordulójában, szombaton.

Eredmény, csoportkör, 11. forduló, A csoport:
MOL-Pick Szeged - Aalborg HB (dán) 26-26 (13-15)

A hazaiak keretéből ezúttal az orosz Dmitrij Zsitnyikov és Rosta Miklós hiányzott.   

Juan Carlos Pastor vezetőedzőnek a 13. percben időt kellett kérnie, mert a dánok jobban kezdtek, és a norvég Kristian Saeveras kapus bravúrjaira alapozva 6-3-ra vezettek. A folytatásban felzárkózott a Szeged, és bár az olimpiai bajnok Henrik Möllgaard Jensen lövéseit rendre semlegesíteni tudta, az Aalborg a balszélső Buster Juul-Lassen találataival őrizte előnyét, és a szünetben 15-13-ra vezetett.   

A második félidő elején sorozatban háromszor voltak eredményesek a vendégek, ám a csongrádiak lendületbe jöttek, egy négyes gólsorozattal egyenlítettek. Ezután a dánok ismét elléptek kettővel, mert távoli átlövésből és betörésből is hatékonyak voltak. A hajrában a szegedieknek több lehetőségük is volt a fordításra, de hibáikat gólokkal büntette ellenfelük, így az utolsó percben kétgólos hátrányban voltak. Mario Sostaric egyetlen találatra csökkentette a hátrányt, majd az Aalborg időkérése és labdaeladása után Dean Bombac betalált, ezzel a Szeged - bár egyszer sem vezetett a mérkőzésen - egy pontot megmentett.   

A hazaiak legeredményesebb játékosa Bombac volt öt góllal, a dánoknál Juul-Lassen hétszer talált be.   

A két csapat ötödször találkozott egymással a BL-ben, két szegedi és egy dán siker mellett ez volt a második döntetlenjük.   

A nyolc győzelemmel, két döntetlennel és egy vereséggel álló szegediek jövő vasárnap a francia Paris Saint-Germain együttesét fogadják a BL csoportkörében.

Kapcsolódó cikk
„Rajt-cél győzelem” Portóban
Magabiztos teljesítményt nyújtva hétgólos győzelmet aratott az FC Porto Sofarma vendégeként a Telekom Veszprém a férfi kézilabda Bajnokok Ligája szombati csoportmeccsén. David Davis legénysége továbbra is harcban a csoportelsőségért.

Korábban:
B csoport: FC Porto Sofarma (portugál)-Telekom Veszprém 24-31 (9-14)

vehir.hu
további cikkek
Kentin Mahé: Elfáradtam, hangom semmi! Telekom Veszprém Kentin Mahé: Elfáradtam, hangom semmi! Nem csak az őrületes fordítás és az utolsó másodperces győzelem miatt marad emlékezetes a Telekom Veszprém csütörtök esti BL-negyeddöntője: a dán Aalborg elleni derbin a keretből kimaradó olimpiai bajnok francia irányító, Kentin Mahé az O-szektorból támogatta társait. ma 10:41 Megtolták a kátyúba rekedt szekeret Erről jut eszembe… Megtolták a kátyúba rekedt szekeret Egy régi sportos bölcsesség szerint a mérkőzés utolsó pillanatában kell vezetni, mert akkor az ellenfélnek már nincs ideje egyenlíteni. Mintha ennek a mondásnak az életképességét akarták volna igazolni csütörtökön este a Veszprém Arénában a házigazda Telekom játékosai, akik a dán Aalborg elleni férfi kézilabda Bajnokok Ligája-negyeddöntő első mérkőzésén hatgólos hátrányból feltámadva csak egyszer vezettek a hatvan perc során, a dudaszó pillanatában (32-31). ma 7:51 Utolsó másodperces góllal nyert a Veszprém a BL-negyeddöntőben! Telekom Veszprém Utolsó másodperces góllal nyert a Veszprém a BL-negyeddöntőben! A házigazda Telekom Veszprém hatgólos hátrányból felállva 32-31-re nyert a dán Aalborg Handbold ellen a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtök esti, első felvonásán. A visszavágót jövő szerdán 18.45-kor rendezik Dániában. tegnap 20:24 Párizs 2024: lesz magyar bírópáros a kézilabdázóknál Párizs 2024 Párizs 2024: lesz magyar bírópáros a kézilabdázóknál A Nemzetközi Kézilabda Szövetség (IHF) döntése értelmében magyar játékvezetői páros is közreműködik majd a párizsi olimpia kézilabdatornáján. tegnap 13:39

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.