2023. március 30.
//
Zalán névnap

Sérüléshullám sújtja a „kis Telekomot” – Szűcs Bence visszatért Balatonfüredre

Sajnálatos módon több sebből is vérzik városunk „fiatalabbik”, másodvonalbeli férfi kézilabdacsapata, a Telekom Veszprém U21. A hétvégi tavaszi nyitány előtt az egyesület utánpótlás szakmai igazgatójával, a „kis Telekom” vezetőedzőjével, Gulyás Péterrel beszélgettünk.

Hétvégén pattogásnak indul a labda a férfi kézilabda NB I/B Nyugati csoportjában, amelyben a Veszprémi KKFT mellett városunk élvonalbeli kézilabdacsapatának a kis testvére, a Telekom Veszprém U21 is érdekelt.

Biztató ősz

Gulyás Péter-Momir Ilics duó vezette gárda már az őszi szezonban is bizonyította rátermettségét a Tüzér utcai DEVM Sportcsarnok közönségének. Nem is egyszer. Palasics Kristófék ugyanis tizenegy lejátszott mérkőzésükből egyetlen egáljuk mellett hat alkalommal kerültek ki győztesen: a tizenkét csapatos bajnokság hetedik helyén teleltek.

Ahogy múltak a fordulók, úgy javult fel egyre a fiatalok védekezése és jött meg az étvágyuk az agresszívabb támadásokhoz. A kapusteljesítménnyel pedig összességében szinte sosem volt gond.

Téli sérüléshullám

Igen ám, de a téli hónapok alatt sajnos erőteljesen megtizedelődött a gárda. Gulyás Péter vezetőedzőtől megtudhattuk, hogy Szuharev Lev és Ilics Zoran jelenleg is lábadozik sérüléséből, míg Dörnyei Borisz, valamint a Balaton-Kupa legjobb balszélsőjének választott kézis, Sisa Erhard nem rég kezdett el ismét együtt edzeni a csapattal. Jó hír azonban, hogy a csuklóműtéten átesett kapusra, Nagy Benedekre a tavaszi szezonban ismét számíthat majd a Telekom.

(archív fotó)(archív fotó)

Ilyen a sport... A helyzetünk korántsem lesz egyszerű, de ahogy mindent, ezt is meg fogjuk oldani. Nem törtünk meg! 

– hangsúlyozta az utánpótlás szakmai igazgató megkeresésünkre, majd hozzátette:

Szerbiában több edzőmeccset is játszottunk fiatalabb játékosokkal a csapatban. Problémát egyáltalán nem tapasztaltunk: jó volt látni, hogy a srácok sikerrel alkalmazzák mindazt, amit tanítottunk nekik!

Szűcs Bence visszatért Füredre

A vezetőedző kérdésünkre elmondta, hogy a nagy reménységnek tartott beállós, Szűcs Bence úgy döntött, hogy visszatér a tóparti városba, ezzel ugyanakkor jelentősen megnehezítve a megtizedelt Telekom U21 dolgát.

Tavaszi nyitány

A bajnokság 12. fordulójában, február 15-én, szombat 18.00 órakor a Telekom Veszprém U21 idei első bajnoki mérkőzést a Tata ellen fogja játszani, méghozzá vendégségben. A bakonyiak még anno ősszel, hazai parketten kétgólos diadalt arattak említett riválisaik ellen.

Balkezes jobbátlövőnk sajnos egyáltalán nem lesz erre a fordulóra.... Ettől függetlenül is azt mondtam a fiataloknak, hogy "ne csüggedjetek, helyzetünktől függetlenül idén is minden meccshez úgy állunk hozzá, hogy nincs más járható út, csak a győzelem!"

– zárta Gulyás Péter.

Simon Dani
Kovács Bálint
Események
Sportág Sorozat F. Időpont Helyszín P. csapat V. csapat E.
kézilabda férfi kézilabda NB I/B Nyugati csoport, 2019/2020 16. 2020. március 11. 19:30 Szigetszentmiklós, Városi Sportcsarnok Szigetszentmiklós Telekom Veszprém U21 28-26
kézilabda férfi kézilabda NB I/B Nyugati csoport, 2019/2020 15. 2020. március 6. 19:30 Veszprém, DEVM Sportcsarnok Telekom Veszprém U21 Pécs 34-27
kézilabda férfi kézilabda NB II Nyugati csoport, 2019/2020 14. 2020. február 29. 18:00 Budaörs, Városi Sportcsarnok Budai Farkasok Telekom Veszprém U21 21-28