2020. augusztus 13. // Ipoly névnap

„Új” bajnokság kezdődik – a Veszprém a Csömört fogadja

Rögtön egy kiemelten fontos összecsapással kezdi az alsóházi rájátszás küzdelmeit a futsal élvonalban a Veszprém, amely hétfőn (18.30) a Csömört látja vendégül a Március 15. utcai csarnokban.

2012., 2014., 2015. és 2019. után ötödik alkalommal jutott be a Magyar Kupa négyes döntőjébe az 1. FC Veszprém. A mieink a Szombathelyen rendezett múlt heti elődöntőben 4-0-ra alulmaradtak a házigazda Haladással szemben, így – miután bronzmérkőzést nem rendeztek – idén érem nélkül zártak. A Haladás pedig a Veszprém után a címvédő Berettyóújfalut is legyőzte, így megnyerte a sorozatot.

Kapcsolódó cikk
Nem bírt a házigazdával a Veszprém
A helyzeteit kíméletlenül kihasználó Haladás 4-0-ra nyert a Veszprém ellen a futsal Magyar Kupa szombati elődöntőjében, így bejutott a vasárnapi fináléba. Frank Tamás legénysége számára véget ért a sorozat.

Úgy vélem, hogy jobb koncentrációval szorosabb eredményt érhettünk volna el az elődöntőben, bár igaz, hogy az erősebb együttes jutott a fináléba

– ismerte el Frank Tamás, az 1. FCV Vezetőedzője.

Az első félidőben többször is kapujához tudtuk szögezni a kiváló erőkből álló házigazdát, nagyobb helyzeteket dolgoztunk ki, helyenként szépen is játszottunk, de nem tudtuk feltenni az i-re a pontot, kimaradtak a lehetőségeink. A túloldalon Hajmási és Dávid megvillant egyszer-egyszer, s máris 2-0 állt az eredményjelzőn, a szünet után kapott góllal pedig el is dőlt a párharc. Becsülettel tettük a dolgunkat, mindent megpróbáltunk, de nem jártunk sikerrel. A 4-0 simának tűnhet, de a játék képe nem teljesen ezt mutatta – tette hozzá a szakember.

Búslakodásra tehát sem oka, sem ideje nincs a bakonyiaknak, máris kezdődik ugyanis az NB I 6-10. helyért zajló alsóházi rájátszása. Az „új” pontvadászatot két bónuszponttal a harmadik helyen kezdő veszprémiek a negyedik, egy ponttal rajtoló Csömört fogadják hétfőn (18.30) a Március 15. utcai csarnokban. Jól ismerjük a Pest megyeieket, hiszen az alapszakasz mellett a kupa negyeddöntőben is találkozott a két gárda.

Hazai pályán kezdi a rájátszás küzdelmeit az 1. FCVHazai pályán kezdi a rájátszás küzdelmeit az 1. FCV

Kiemeltem fontos találkozó elé nézünk, hiszen, ha kikapunk, helyet cserélünk, azonban győzelem esetén lélegzetvételnyi előnyhöz jutunk. Négy mérkőzést játszottunk az idény során a Csömör ellen. A mérlegünk egy vereség, egy döntetlen és két győzelem, de mindegyik összecsapás kiélezett, szoros küzdelmet hozott. A Csömör fiatal, agilis csapat széles taktikai repertoárral, egy percre sem lehet megnyugodni ellenük. Szeretnénk itthon tartani a három pontot. Remélem, hogy jól jövünk ki a fordulópontokból, s megfelelően koncentrálunk. Ha a helyzeteinket kihasználjuk, úgy vélem, nem lesz problémánk

– nyomatékosította Frank Tamás, aki az alsóházi célkitűzésekről is beszélt.

Az alapvető célunk a biztos bennmaradás. Emellett szeretnénk minél több meccset megnyerni, aztán meglátjuk, hogy ez mire lesz elég. Természetesen örülnék, ha megnyernénk az alsóházat, ez azonban nem ígérkezik könnyűnek, hiszen négypontos hátrányból indulunk a Dunaferrel szemben. A Debrecen spanyol és brazil légiósakkal erősített, Kecskeméten is bemutatkoznak a szerb és ukrán játékosok. Minden szempontból más bajnokság kezdődik, más erőviszonyokkal és más lélektannal. Nagyon szeretnénk, ha minél hamarabb megnyugodhatnánk a kiesés elkerülését illetően. Ha ez megtörténik, biztos vagyok benne, hogy felszabadultabb lesz a játékunk is.

A bakonyiak Klcsó Gábor mellett az ugyancsak sérült Komáromi Péterre és Gyurcsányi Zsoltra sem számíthatnak a rájátszás nyitányán. Márkus Gábor pedig munkahelyi elfoglaltsága miatt nem tud segíteni alakulatának.

Zatkalik Dávid
Tál Dominik
Események
Sportág Sorozat F. Időpont Helyszín P. csapat V. csapat E.
futsal férfi futsal NBI alsóház, 2019/2020 2. 2020. március 9. 20:00 Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok Kecskemét 1. FC Veszprém 1-2
futsal férfi futsal NB I alsóház, 2019/2020 1. 2020. március 2. 19:30 Veszprém, Március 15. utcai sportcsarnok 1. FC Veszprém Rubeola Csömör 2-6
futsal Magyar Kupa elődöntő 2020. február 22. 16:30 Szombathely, Aréna Savaria 1. FC Veszprém Haladás VSE 0-4
előző események betöltése

További cikkek

2020. augusztus 13. // Ipoly névnap