2020. december 5.
//
Vilma névnap

Rasovszky: ez volt a helyes lépés!

A Balaton Úszó Klub Veszprém világ- és Európa-bajnok nyílt vízi úszója, Rasovszky Kristóf egyetért a tokiói olimpia elhalasztásával. Mint fogalmazott, most az emberek egészsége és biztonsága a legfontosabb.

Mint arról portálunk is beszámolt, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) kedden hivatalosan bejelentette, hogy a koronavírus-járvány miatt a jövő évre halasztják a tokiói olimpiát, melyet legkésőbb 2021 nyarán kell megrendezni.

A hírre a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB), a hazai szakszövetségek, illetve jeles magyar sportolók után városunk világ- és Európa-bajnok nyíltvízi úszóklasszisa, az ötkarikiás játékokon is éremesélyes Rasovszky Kristóf is reagált szerda koradélután.

Rasovszky Kristóf: Most az emberek egészsége és biztonsága a legfontosabb! (archív fotó)Rasovszky Kristóf: Most az emberek egészsége és biztonsága a legfontosabb! (archív fotó)

Az olimpia halasztását én már személy szerint elkönyveltem magamban egy pár napja, így nem ért nagy meglepetésként és szerintem ez volt a helyes lépés. Most az emberek egészsége és biztonsága a legfontosabb

– fogalmazott közösségi oldalán Szokolai László tanítványa. Hozzátette: amint visszatérhet a medencébe, vélhetően az eddigi edzésprogramja szerint készül tovább.

Mi készülünk tovább itthon. Nem tudjuk még, hogy milyen terv szerint, de nem hiszem, hogy sokat változtatnánk az edzésprogramon, ha majd visszamehetek a medencébe.

Zatkalik Dávid
Domján Attila