2020. augusztus 13. // Ipoly névnap

Úgy készülünk, hogy lesz folytatás – Frank Tamás

Noha egyelőre semmi biztosat nem lehet tudni az élvonalbeli futsalbajnokság lehetséges folytatásáról, a kiesés ellen küzdő veszprémiek jelen körülmények között is mindent elkövetnek, hogy megőrizzék fizikai formájukat.

Az előző kiírásban bronzérmet szerző Veszprém számára az idei sorozat nem az előzetes elvárások szerint alakult: az alapszakasz végén a gárda a 6-10. helyért zajló alsóházban kezdhette meg a rájátszás küzdelmeit. Ráadásul a március 2-ai első fordulóban sem sikerült javítani: a bakonyiak hazai pályán simán kikaptak a Csömörtől (2-6). Egy héttel később azonban tartalékosan is nyerni tudtak a Kecskemént vendégeként (1-2), így a bennmaradást érő második – összesítésben hetedik – helyről várták a folytatást.

S várják azóta is. A koronavírus-járvány terjedése miatt ugyanis a Magyar Labdarúgó-Szövetség (MLSZ) március 16-án felfüggesztette valamennyi szervezett versenyprogramját, így a futsal NB I küzdelmeit is.

Mint azt Frank Tamás vezetőedzőtől megtudtuk, már az Aramis ellen március 16-ra lekötött edzőmeccset sem játszották le a felek. Az együttes tagjai március 14-én, szombaton edzettek együtt ez idáig utoljára. A játékosok és az edzői stáb tagjai azóta nem is találkoztak egymással.

Frank Tamás: Nem tehetünk mást, úgy készülünk, hogy lesz folytatás (archív fotó)Frank Tamás: Nem tehetünk mást, úgy készülünk, hogy lesz folytatás (archív fotó)

Minden kedden videót töltök fel a csoportunkba egy adott gyakorlatsorról, melyet én magam mutatok be. A fiúknak ezt hetente kétszer el kell végezniük, s videó formájában vissza is kell küldeniük nekem. Zömében saját testsúlyos erőnléti feladatokat végzünk hatvan-hetvenperces tréningek formájában. Jelenleg ennyit tudunk tenni. A srácok becsülettel végzik a feladataikat. Öröm nézni, hogy a kissé nehézkes kezdés után egyre jobban belelendültek a munkába, amely jelenleg még az újdonság varázsával bír számukra. Emellé beiktattunk két futónapot, a kiírt penzumot természetesen egyénileg teljesítik a srácok

– mondta el a vehir.hu érdeklődésére Frank Tamás. Majd hozzátette: a világháló segítségével rendszeres kapcsolatban áll tanítványaival. A visszaküldött videók alapján kielemzik a látottakat, s folyamatosan javítgatják a hibákat. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy a jelenlegi munka kizárólag a fizikai szinten tartásra elegendő, labdás gyakorlatokat a mostani körülmények között értelemszerűen nem lehet végezni.

Ha most tartanánk egy labdás edzést, azt hiszem, többeknél is dadogna a játékszer. Persze, ha zöld lámpát kapnánk, a sérülések elkerülésére is külön figyelmet kellene fordítanunk. Jelenleg ott tartunk, hogy három hét ment el labdás gyakorlás nélkül, ami időtartamában nagyjából egy nyári szabadságnak felel meg. Ha hamarosan folytatni tudnánk az edzéseket, két-három hét alatt utolérhetnünk magunkat

– vélekedett a szakember, aki a lelki tényezőkről is beszélt portálunknak.

Meglehetősen nehézkesre sikeredett a szezonunk. Amióta tudjuk, hogy az alsóházban kell szerepelnünk, ott lebeg a fejünk felett a kiesés réme. Minden nap ezzel kelünk, fekszünk. Ebben a helyzetben pedig különösen nehéz a jelenlegi bizonytalanság. Nem tehetünk mást, úgy készülünk, hogy lesz folytatás. Ettől függetlenül akkor sem lehet majd mit tenni, hogyha befejezettnek nyilvánítják a pontvadászatot, hiszen első az egészség

– nyomatékosította Frank.

Egyelőre nem tudni, mikor "pacsizhatnak" ismét a veszprémi játékosok és szurkolóikEgyelőre nem tudni, mikor "pacsizhatnak" ismét a veszprémi játékosok és szurkolóik

Ami a klub három légiósát illeti, a szerb Miloszavljevics Lazar a kijárási korlátozás előtti utolsó pillanatban visszatért hazájába, a két brazil, Caio Matheus és Raimundo Junior viszont Veszprémben maradt.

A veszprémiek egyébként április 20-án, Debrecenben vívnák a következő összecsapásukat. Eddig egyedül a március 23-ai, Dunaferr elleni hazai bajnokijukat kellett elhalasztani. Mivel a versenykiírás szerint június 30-ig kell befejezni a bajnokságot, elvben kivitelezhető lenne a folytatás. A probléma persze sokrétű, s jelenleg sajnos egyedül a bizonytalanság tűnik biztosnak.

Mi történhet, ha nem folytatódnak a küzdelmek?

A zuhanyhíradóban három különböző alternatíváról is lehetett hallani arra az esetre, hogyha nem lehet folytatni a futsal NB I küzdelmeit. Az egyik szerint idén nem lenne kieső, s a jelenlegi tízes mezőnyhöz csatlakozna a következő idénytől a másodosztály két feljutója. Egy másik elgondolás szerint semmissé tennék a szezont, a 2020/21-es idényben pedig minden együttes abban a sorozatban indulna, ahol a mostani bajnokság elején. Egy harmadik alternatíva szerint az alapszakasz alapján hirdetnék ki a végeredményt, s lezárnák a pontvadászatokat. Jó hír, hogy a Veszprém mindhárom – hangsúlyozottan nem hivatalos – forgatókönyv szerint megőrizné élvonalbeli tagságát. Információink szerint április közepén várható döntés a szövetség illetékeseitől.

Zatkalik Dávid
Tál Dominik
Események
Sportág Sorozat F. Időpont Helyszín P. csapat V. csapat E.
futsal férfi futsal NBI alsóház, 2019/2020 2. 2020. március 9. 20:00 Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok Kecskemét 1. FC Veszprém 1-2
futsal férfi futsal NB I alsóház, 2019/2020 1. 2020. március 2. 19:30 Veszprém, Március 15. utcai sportcsarnok 1. FC Veszprém Rubeola Csömör 2-6
futsal Magyar Kupa elődöntő 2020. február 22. 16:30 Szombathely, Aréna Savaria 1. FC Veszprém Haladás VSE 0-4
előző események betöltése

További cikkek

2020. augusztus 13. // Ipoly névnap