2020. augusztus 6. // Berta névnap

Folytatódnak a meglepetés koncertek Veszprémben

2020. május 4. 9:36

Május 4-én, hétfőn három helyszínen, az Egyetemi városrészben (Stadion utca 9.), a Jutasi úti lakótelepen (Március 15. u. 3/1) és szintén a Jutasi úti lakótelepen, a Haszkovó u. 18-as ház mellett ad koncertet az Ewald Rézfúvós Együttes.

Május 7-én, csütörtök a Jazzformers Együttes érkezik Veszprémbe. A kvartett tagjai az Endrődi Sándor lakótelepen (Endrődi Sándor u. 69.), a Cholnoky úti lakótelepen a 7-es számú posta előtt és az Egyetemi városrészben (Stadion utca 9.) adnak majd koncertet.

Az első koncertek kezdési időpontja 16.45.

A Kultúráért Felelős Államtitkárság kezdeményezésére, a Filharmónia Magyarország szervezésében az elmúlt héten indult útjára a meglepetés koncertsorozat, amely a Térzene átgondolt, a vírushelyzetre koreografált verziója.

A kezdeményezésnek köszönhetően olyan köztereken lesz hallható zeneszó, ahol az érdeklődők az erkélyükről, ablakukból, udvarukról élvezhetik az élőzene varázsát. 11 megyében több mint 120 koncert hetente.

Figyeljen, mert lehet, hogy pont az Ön ablaka alatt csendülnek fel a klasszikus zene dallamai. Maradjon otthon! Mi közel hozzuk a zenét otthonába is! – így szól a kezdeményezés mottója.

vehir.hu

További cikkek

Csak azt hiszed, hogy gyerekes
Csak azt hiszed, hogy gyerekes
Színes gyerekrajzokra emlékeztető, falapocskákból és hulladékból készült állatkák, életképek, bogarak kitinpáncéljából összerakott szuperhős figurák, fehér nyuszi a galériában. Zámbó Attila és Szöllősi Géza képzőművészek alkotásait felületes megfigyeléssel könnyen lehetne gyerekeknek szóló művészetnek nevezni, de a látszat csal. A csopaki ZM&G Galériában jártunk.
Három olvasmány a nyaraláshoz
Három olvasmány a nyaraláshoz
A régi nyarakat idéző lustálkodás, a fűben heverészés, a két csobbanás közötti zavartalan könyvolvasás is lehet élvezetes – mi több, ez az igazi dolce vita. Három izgalmas olvasmányt ajánlunk ehhez, amelyekkel másodlagosan még utazhatunk is egy kicsit.
A lőállások menedékéből jelentjük: nem ez a teljes valóság
A lőállások menedékéből jelentjük: nem ez a teljes valóság
Vannak olyan országok, amelyektől óva intenek, egy fiatal fotóriporter viszont nem riad meg ezektől, célja, hogy bemutassa az arab országokat és embereket közelebbről, valamint az ő kultúrájukat, mindennapjaikat. Közel-keleti élményekről, tapasztalatokról és kulisszatitkokról is beszélgettünk Hölvényi Kristóffal.
A kecske is jól lakik, a káposzta is megmarad - lesz Utcazene, pontosabban utcazenész verseny
A kecske is jól lakik, a káposzta is megmarad - lesz Utcazene, pontosabban utcazenész verseny
Mégsem maradunk utcazene nélkül, igaz nem a megszokott módon, és kevesebb fellépővel. A szervezők közleményét változtatás nélkül közöljük.
Nemzetközi vizekre evez a táncfesztivál
Nemzetközi vizekre evez a táncfesztivál
Töretlen lelkesedéssel, régi nagy kedvencekkel, fiatal tehetségekkel és nemzetközi fellépőkkel tér vissza szeptember 6–10. között a XXII. Táncfesztivál, a tánc nyelvén kifejezve a létezés eufóriáját.
2020. augusztus 6. // Berta névnap