2020. július 12. // Izabella névnap

Rasovszky: 2014 nyara óta nem hagytam ki ennyit

A Balaton Úszó Klub Veszprém kitűnősége, Rasovszky Kristóf elmondása szerint 2014 nyara óta nem hagyott ki annyit, mint most, amikor a koronavírus-járvány miatt közel hat héten át nem tudott medencés edzést végezni.

"A lehetőségekhez képest sikerült szinten tartanom magamat" - nyilatkozott az M1 aktuális csatornának a világbajnok nyíltvízi úszó, aki a karanténban töltött időszakot tekeréssel, futással és alkalmanként kondicionáló edzésekkel töltötte.

A 23 éves úszó elárulta, nagyon örült, hogy újra "vízbe csobbanhatott" a balatonfűzfői uszodában, de ehhez alkalmazkodni kellett, mert így nem tudott nyolcig aludni, mint az előző hetekben, hatkor már kelnie kellett.

Rasovszky:  A lehetőségekhez képest sikerült szinten tartanom magamat (archív fotó)Rasovszky: A lehetőségekhez képest sikerült szinten tartanom magamat (archív fotó)

"Alapvetően nem voltam csalódott az olimpia elhalasztása miatt, mert a döntés előtti egy-két hétben már várható volt. A fair versenyzéshez elengedhetetlen volt a halasztás" - mondta az egy évvel elcsúsztatott tokiói játékokról Rasovszky. "Pályafutásom elején tartok, így nekem ez hátrányt semmiképpen sem jelent, de talán előnyt igen".    

Rasovszky a 2020-ról szintén 2021-re halasztott hazai vizes Európa-bajnokság kapcsán elárulta, a tervek szerint öt és tíz kilométeren áll majd rajthoz, mert az olimpia évében nem akar 25 kilométeren versenyezni. Az idei versenyprogramját illetően még sok a kérdőjel, mivel a vk-sorozat öt állomását, így a budapestit is törölték, de a megmaradt három versenyben is lehet még változás. Azt viszont kijelentette, hogy az őszi medencés országos bajnokságon 800 méter gyorson szeretne olimpiai A szintet teljesíteni.    

Rasovszky tavaly, a kvangdzsui világbajnokságon öt kilométeren nyert aranyérmet, a 2018-as, glasgow-i Európa-bajnokságon pedig 5 és 25 kilométeren, míg az olimpiai programban szereplő 10 kilométeren második lett.
 

vehir.hu
Domján Attila

További cikkek

Szigorítást tervez a kormány
Szigorítást tervez a kormány
A koronavírus Magyarországra való behurcolása ellen kell védekezni, napokon belül döntés várható - mondta Orbán Viktor péntek reggel a közrádióban.
Balaton-átúszás: idén a táv felét is lehet teljesíteni
Balaton-átúszás: idén a táv felét is lehet teljesíteni
Újítással készülnek a szervezők az augusztus 1-jei 38. Lidl Balaton-átúszásra, melyen idén a klasszikus 5200 méteres táv felét is lehet teljesíteni.
Negatív eredményű vírusteszt a belépő a hétfői edzésre
Negatív eredményű vírusteszt a belépő a hétfői edzésre
Az elővigyázatosság magától értődő: csak azok a játékosok vehetnek részt a Telekom Veszprém jövő hétfői edzésén, akik már ezen a héten koronavírus-teszten vesznek részt és az negatív eredményt mutat.
Két veszprémi a legértékesebb magyar sportolók között
Két veszprémi a legértékesebb magyar sportolók között
A Telekom Veszprém csapatkapitánya, Lékai Máté és a Balaton Úszó Klub világ- és Európa-bajnok nyílt vízi úszója, Rasovszky Kristóf is felkerült a Forbes magazin magyar kiadásának listájára, melyen a legértékesebb honi sportolók szerepelnek.
Hosszú Katinka a legértékesebb magyar sportoló
Hosszú Katinka a legértékesebb magyar sportoló
A Forbes magazin magyar kiadásának felmérése alapján továbbra is, immár hatodik éve a háromszoros olimpiai bajnok úszó, Hosszú Katinka a legértékesebb magyar sportoló.
2020. július 12. // Izabella névnap