Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Rivalizálás helyett inkább tanulnak egymástól

2020. június 7. 4:30
A Veszprémi Kempo SE vezetőedzőjének hitvallása, hogy ahol csak lehet, ott segítsenek egymáson az emberek. Békési Gergely ezzel a célzattal szervezte meg szombaton az I. Veszprémi K1 és kick-box szemináriumot is, amelyre nemcsak a megyéből, hanem az ország távolabbi pontjairól is érkeztek érdeklődők.

Gondoljunk egy pillanatra az ökölvívásra: több meneten keresztül csépelik egymást a felek, a mérkőzés végén mégis egymás karjaiba borulnak. Érdekes, nem igaz? Pedig egyébként hihetetlen egyszerű a történet: nem ellenségként, hanem ellenfélként tekintenek a másikra amellett, hogy nagy tiszteletet is tanúsítanak egymás iránt. 

Nagy sikert aratott a Veszprémi Kempo SE szemináriuma - A fénykép jobb oldalán Békési edzőNagy sikert aratott a Veszprémi Kempo SE szemináriuma - A fénykép jobb oldalán Békési edző

Békési Gergely, a Veszprémi Kempo SE vezetőjében is ezért született meg a gondolat, hogy ha már megyénkben úgyis több harcművészeti egyesületnél folyik a munka, akkor rivalizálás helyett miért is ne tanulhatnának inkább egymástól? Elhatározta, hogy még márciusban szervez egy találkozót, csakhogy a vírushelyzet közbeszólt. Egészen a mai napig.

A Weapon Group SC nemzetközi bajnoka, Sipos Regina is bemutatkozottA Weapon Group SC nemzetközi bajnoka, Sipos Regina is bemutatkozott

Szombaton ugyanis már semmi akadálya nem volt annak, hogy az I. Veszprémi K1 és kick-box szeminárium keretein belül harcosok hada látogassa meg az Egyetemi Tornacsarnokot. Közel nyolcvan érdeklődő volt jelen, a legfiatalabbaktól egészen a rutinos mesterekig: nem egyszer akadt rá példa, hogy a kicsik a nagyokkal is "összecsaptak".

A kemposok mellett Veszprémből a Dobos Gergely vezette Weapon Group SC, és Kemény Gyula vezetésével a Thai-box SE is tiszteletét tette, míg a megyéből az ajkai Szilágyi Muay-thai Egyesület is jelen volt. Az országból egyébként Balatonfüredről, Nagyigmándról, de még Bajáról is érkeztek sportolók, akik hazánk egyik legkiemelkedőbb harcosától, az Európa-bajnok Vidákovics Patriktól leshettek el praktikákat.

A veszprémi Kun Marcell segítette Vidákovics bemutatóitA veszprémi Kun Marcell segítette Vidákovics bemutatóit

Az esemény közös bemelegítéssel vette kezdetét, majd különféle kombinációs gyakorlatok után végül sor került rövidebb küzdelmekre is. A résztvevők jó hangulatban, remek tapasztalatokkal gazdagodhattak. Békési Gergely főszervező a vehir.hu-nak reményét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy az eseménnyel akár hagyományt is teremthet: a jövőben más harcművészeteket is bevonna a szemináriumba.  

Galéria
Nagy sikert aratott a Veszprémi Kempo SE szemináriuma
Simon Dani

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.