2020. július 2. // Ottó névnap

Kispályás nyári tornasorozatot szervez a VKL – vasárnapig lehet jelentkezni

Júniusi és júliusi versenynapokkal, junior és szenior kategóriákban szervez négyállomásos tornasorozatot a Veszprémi Kispályás Liga nemcsak igazolt csapatoknak, hanem baráti társaságoknak is. Az Erdész utcai sportkomplexumban rendezendő versenynapokra vasárnapig lehet jelentkezni.

Mint ismert, városunkban egészen a közelmúltig két kispályás labdarúgó-bajnokságban is működött. Egyik irányába kisebb, míg a másik felé nagyobb érdeklődés volt. Ahogyan arról viszont korábban már beszámoltunk, a VKL és a VSZTE a következő idénytől együtt kerül be az MLSZ égisze alá.

Kapcsolódó cikk
Egyesülnek városunk kispályás ligái – az MLSZ átveszi a vezetést
Finta Péter, a Magyar Labdarúgó Szövetség Veszprém megyei igazgatója portálunknak adott tájékoztatása szerint a közeljövőben egyesülni fognak városunk kispályás labdarúgó-bajnokságai. A VKL és a VSZTE együtt kerül be az MLSZ égisze alá, így a játékvezetők küldését is utóbbi szervezet koordinálja majd.

A Magyar Labdarúgó-szövetség Veszprém megyei igazgatójától azonban megtudhattuk, hogy az új koronavírus, és az azzal járó védekezés minimálisan átszőtte a programot: az eredetileg tavaszra, nyár elejére tervezett féléves helyosztó bajnokság megtartását egyelőre még nem engedélyezte a vezetés.

Rengeteg nevezés érkezett, pozitívan tekintünk a jövőre! Azért pedig, hogy a csapatok nyáron se unatkozhassanak, felkértük a Veszprémi Kispályás Ligát egy nyári tornasorozat szervezésére, amelyre a játékvezetőket mi biztosítjuk 

– jegyezte meg Finta.

Finta Péter megyei igazgatóFinta Péter megyei igazgató

Jónás Áron, a VKL ügyvezetője kiemelte, egyértelmű céljuk volt, hogy az igazolt alakulatok mellett baráti társaságoknak is biztosíthassanak mozgási lehetőséget a nyár folyamán. Megtudhattuk, négy versenynapot kívánnak szervezni: kettőt júniusban, szintén ennyit júliusban is úgy, hogy közben junior és szenior csoportokat is alakítanak majd az igazságos feltételekért, az egyenlő viszonyokért. 

Minden tornán külön győztest fogunk hirdetni: a nyertes csapat serleggel, labdával, de még egy tálca sörrel is gazdagodhat majd. Emellett az összes résztvevőnek biztosítunk egytálételt. A nevezési díj csapatonként egységesen tizenkétezer forint állomásonként. Természetesen nem kötelező részt venni minden alkalmon.

– tette hozzá.

Jónás Áron

A Veszprémi Kispályás Liga első ízben rendezendő nyári tornasorozatának versenynapjai:

  • június 20.
  • június 27.
  • július 12.
  • július 18.

A szervezők minden alkalomra maximum tíz csapat nevezését tudják fogadni, a napok pedig már félig beteltek. Az Erdész utcai sportkomplexumban tartandó 5+1-es kupákra vasárnapig lehet jelentkezni a kispalya@futsalveszprem.hu e-mail címen, vagy a +36303451415 telefonszámon.

Simon Dani

További cikkek

Felber Patrik és Kiliti Róbert felhagyott a labdarúgással
Felber Patrik és Kiliti Róbert felhagyott a labdarúgással
Két helyi nevelésű labdarúgó, Felber Patrik és Kiliti Róbert is jelezte a VLS Veszprém vezetősége felé, hogy nem kívánja folytatni aktív pályafutását. Így a megyeszékhely NB III-as együttese elvesztette védősorának két alapemberét a soron következő idényre.
Gyermekkorunkat őrzik a veszprémi grundfocipályák
Gyermekkorunkat őrzik a veszprémi grundfocipályák
Nincs még programotok a vasárnapi ebéd után? Akkor hadd adjunk nektek egy tanácsot: baseball sapkát a kobakra, vizet, labdát a tatyóba és fogjátok meg gyermekeitek kezét. Látogassatok el velük olyan veszprémi helyszínekre, ahonnan anno lehorzsolt térddel tértetek haza, másnap mégis alig vártátok az újabb kalandokat.
Augusztus 1-jén rendezik meg a 38. Balaton-átúszást
Augusztus 1-jén rendezik meg a 38. Balaton-átúszást
A tervek szerint augusztus 1-jén lesz a 38. Lidl Balaton-átúszás, amelyen hagyományosan Révfülöpről indulnak a résztvevők, és a balatonboglári Platán strandra érkeznek meg.
Rossi örül, hogy az újrakezdés nem Bulgária ellen lesz
Rossi örül, hogy az újrakezdés nem Bulgária ellen lesz
Marco Rossi szövetségi kapitány örül annak, hogy tíz hónap után nem a bulgáriai Európa-bajnoki pótselejtező lesz a magyar labdarúgó-válogatott első mérkőzése.
Mind a 12 Eb-rendező maradt, ősszel lesz a pótselejtező
Mind a 12 Eb-rendező maradt, ősszel lesz a pótselejtező
A jövő évre halasztott labdarúgó Európa-bajnokság mind a 12 helyszíne, köztük Budapest vállalta a 2021-es rendezést is, így a magyar fővárosban az eredeti terveknek megfelelően három csoportmérkőzésre és egy nyolcaddöntőre kerül sor.
2020. július 2. // Ottó névnap