Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. november 23. Kelemen
Veszprém
-0°C
2024. november 23. Kelemen
Veszprém
-0°C

Díjazták a veszprémi családi fagyizó különlegességét

2020. június 23. 12:00
Tök Jó, ami tényleg tök jó – különdíjat nyert a veszprémi Völgy fagyizó tökmagos sós vaníliája a BTSZ által hirdetett 2020-as Balaton fagyija megmérettetésen.

A piacgazdaság alapkategóriái közé tartozik a kereslet mellett a kínálat is. De amit adunk, azt vajon nyugodt szívvel, tiszta lelkiismerettel nyújtjuk vásárlóink felé? Tudni kell, hogy a fagylalt mindig jó biznisznek számított: víz, bekevert alap és egy speciális gép kell az elkészítéséhez. Majd egy csinos, kívánatos dizájn a tetejére, hadd csorgassák a nyálukat a gyermekek a látványhűtő előtt várakozva. Válogassuk meg, hogy kinél és mit fogyasztunk: ami szép, nem mindig hálás!

A Balatoni Turizmus Szövetség éppen ezért már hetedik alkalommal hívta életre a Balaton fagyija elnevezésű versenyét, amelyen a többtagú szakmai zsűri a szín és dekoráció mellett az állagot, az illatot és az ízt is kőkeményen figyelembe vette. 

Férj és feleség közel tíz éve a szakmábanFérj és feleség közel tíz éve a szakmában

Az idei megmérettetésre tizenhárom fagylaltműhely nevezett be: köztük szerepelt városunk családi vállalkozásának, a Völgy fagyizónak a különlegessége is, a tökmagos sós vanília, avagy művésznevén Tök Jó.

Veszprém büszkeségére a valódi minőség, és a mesteri kombináció különdíjat érdemelt a 2020-as vetélkedőn. A vehir.hu szerkesztősége el is látogatott a vár alatt megbújó cukrászdába, hogy fényt derítsen a titokra:

mitől más ez a fagyi, mint a többi?

Nemcsak a kinézete, az illata és az íze is tök jó!Nemcsak a kinézete, az illata és az íze is tök jó!

Póta László és Póta Anett tulajdonosoktól pedig megtudhattuk, azért, mert részben a vendégeik alkották meg. László – aki főállásban porcelánfestő – elárulta, a fagylaltot eredetileg édesebb tökmag pralinével készítették el, de a vásárlói visszajelzések alapján úgy döntöttek, hogy változtatniuk kell:

a kritika fontos a számukra, a saját javukra fordítják.

Így születhetett meg végül a díjnyertes édesség is, amelybe pirított és finomra zúzott tökmag, annak sós, pikánsabb vanília alapjába pedig tökmagolaj is került.

Póta László és Póta AnettPóta László és Póta Anett

Anett, aki a családi vállalkozásért a postának intett búcsút, portálunknak úgy fogalmazott, műhelyükre harmadik gyermekükként tekintenek. Nem csoda, hiszen hosszú éveken át saját két kezükkel építették azt: tudják, mit jelent a megbecsülés.

Vásárlóik irányába ezért a szakmai tudást is megpróbálják átadni. A veszprémi családi fagyizóban csúcsidőben harminckét fajta fagylalt közül válogathatunk: megkóstoltuk a kapros túrót, a mákot, na meg persze a díjnyertes különlegességet is. 

Bátran állíthatjuk, hogy a Tök Jó valóban tök jó!

Simon Dani
további cikkek
Gyermek video kolonoszkóppal gazdagodott a Csolnoky Ferenc Kórház egészség Gyermek video kolonoszkóppal gazdagodott a Csolnoky Ferenc Kórház Hétfő délután került sor az ünnepélyes átadásra; azt eszközt a kórház gyermekosztályának alapítványa, az Emberkék Alapítvány adományozta az intézménynek, mely sikeresen pályázott a Pro Filii Alapítványhoz forrásért. 2024. október 8. 13:28 Vörös árnyalatot kapott a borszalon kultúra Vörös árnyalatot kapott a borszalon A koncepció ugyanaz volt, mint májusban, mégis sok részletében más volt a szeptemberi Veszprémi borszalon, mint az említett tavaszi debütálása a helyi kulturális és gasztrorendezvények között. Péntek este a Várban az MTA-VEAB borospincéjében és udvarán a kora őszi alkonyattól egészen sötétedésig zajlottak a kóstolások és kötetlen beszélgetések. 2024. szeptember 29. 9:00 Háromnapos gasztroünnep a Balaton és Olaszország ízeivel Háromnapos gasztroünnep a Balaton és Olaszország ízeivel A balatoni régió több mint 50 étterme és borászata mellett idén Olaszország kulináris különlegességeit mutatja be a Balaton Wine & Gourmet. A gasztroünnepet a korábbinál is gazdagabb programkínálattal szeptember 6-7-8. között rendezik Veszprémben. 2024. június 26. 16:13 Hagyomány és innováció: családi növényolaj manufaktúra Papkeszin Hagyomány és innováció: családi növényolaj manufaktúra Papkeszin A kilencvenes években még Amszterdamba szállították a hidegen sajtolt napraforgómag olajat, annyira nem volt itthon kultúrája, most, alig másfél évvel az üzem újraindítása után Innovatív termék díjat nyertek a Bakony Expón. Igaz, még van hova fejlődni abban, hogy elfogadtassák az emberekkel, a napraforgómagból kinyert olajat fűszerolajnak, és ne sima étolajnak tekintsék, de határozottan jó úton haladnak. A Behring Manufaktúrában jártunk. 2024. május 31. 9:19

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.