2020. december 5.
//
Vilma névnap

Díjazták a veszprémi családi fagyizó különlegességét

Tök Jó, ami tényleg tök jó – különdíjat nyert a veszprémi Völgy fagyizó tökmagos sós vaníliája a BTSZ által hirdetett 2020-as Balaton fagyija megmérettetésen.

A piacgazdaság alapkategóriái közé tartozik a kereslet mellett a kínálat is. De amit adunk, azt vajon nyugodt szívvel, tiszta lelkiismerettel nyújtjuk vásárlóink felé? Tudni kell, hogy a fagylalt mindig jó biznisznek számított: víz, bekevert alap és egy speciális gép kell az elkészítéséhez. Majd egy csinos, kívánatos dizájn a tetejére, hadd csorgassák a nyálukat a gyermekek a látványhűtő előtt várakozva. Válogassuk meg, hogy kinél és mit fogyasztunk: ami szép, nem mindig hálás!

A Balatoni Turizmus Szövetség éppen ezért már hetedik alkalommal hívta életre a Balaton fagyija elnevezésű versenyét, amelyen a többtagú szakmai zsűri a szín és dekoráció mellett az állagot, az illatot és az ízt is kőkeményen figyelembe vette. 

Férj és feleség közel tíz éve a szakmábanFérj és feleség közel tíz éve a szakmában

Az idei megmérettetésre tizenhárom fagylaltműhely nevezett be: köztük szerepelt városunk családi vállalkozásának, a Völgy fagyizónak a különlegessége is, a tökmagos sós vanília, avagy művésznevén Tök Jó.

Veszprém büszkeségére a valódi minőség, és a mesteri kombináció különdíjat érdemelt a 2020-as vetélkedőn. A vehir.hu szerkesztősége el is látogatott a vár alatt megbújó cukrászdába, hogy fényt derítsen a titokra:

mitől más ez a fagyi, mint a többi?

Nemcsak a kinézete, az illata és az íze is tök jó!Nemcsak a kinézete, az illata és az íze is tök jó!

Póta László és Póta Anett tulajdonosoktól pedig megtudhattuk, azért, mert részben a vendégeik alkották meg. László – aki főállásban porcelánfestő – elárulta, a fagylaltot eredetileg édesebb tökmag pralinével készítették el, de a vásárlói visszajelzések alapján úgy döntöttek, hogy változtatniuk kell:

a kritika fontos a számukra, a saját javukra fordítják.

Így születhetett meg végül a díjnyertes édesség is, amelybe pirított és finomra zúzott tökmag, annak sós, pikánsabb vanília alapjába pedig tökmagolaj is került.

Póta László és Póta AnettPóta László és Póta Anett

Anett, aki a családi vállalkozásért a postának intett búcsút, portálunknak úgy fogalmazott, műhelyükre harmadik gyermekükként tekintenek. Nem csoda, hiszen hosszú éveken át saját két kezükkel építették azt: tudják, mit jelent a megbecsülés.

Vásárlóik irányába ezért a szakmai tudást is megpróbálják átadni. A veszprémi családi fagyizóban csúcsidőben harminckét fajta fagylalt közül válogathatunk: megkóstoltuk a kapros túrót, a mákot, na meg persze a díjnyertes különlegességet is. 

Bátran állíthatjuk, hogy a Tök Jó valóban tök jó!

Simon Dani

További cikkek

Bővült a halválaszték, az árak változatlanok
Bővült a halválaszték, az árak változatlanok
Nagyobb a karácsonyi halválaszték az idén az elmúlt évhez képest, a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet (MA-HAL) tájékoztatása szerint a kiváló minőségű halat a tavalyihoz hasonló áron lehet beszerezni.
Nem csak gyümölcsből, mézből is készülhet bor
Nem csak gyümölcsből, mézből is készülhet bor
A mézbor régi találmány. Annyira, hogy itthon is kiveszett a köztudatból. Veszprémben akad azonban egy manufaktúra, amely 2019 óta igyekszik az egyedi ízek, különleges aromák kombinálására
Bakony Expo egy kicsit másképp, a biztonság jegyében
Bakony Expo egy kicsit másképp, a biztonság jegyében
Fokozott óvatossággal, szigorú szabályok mentén rendezik meg a vásárt jövő hétvégén, november 13-15. között.
Tökös derelyétől a tündekenyérig, avagy kulináris kalandozások az irodalomban
Tökös derelyétől a tündekenyérig, avagy kulináris kalandozások az irodalomban
Harry Potter varázsvilágát nemcsak a mágia, de a szellemes édességek miatt is szeretjük, és Willy Wonka csokoládéját sem vetnénk meg. Megnéztük, a valóságba mennyi ültethető át belőlük.
Találja meg a borban mindenki a saját ízlését
Találja meg a borban mindenki a saját ízlését
Csak őszintén: nem szégyen, ha egy párezres bor a kedvencünk, és az sem magától értetődő, hogy a csúcsborok mindenkinek ízlenek - mondja Both Gábor borász, akivel az Új Borkerekasztal kapcsán beszélgettünk.