Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C

Már túl lennénk a borfesztiválon és a VeszprémFesten, és most készülnénk az Utcazenére

2020. július 23. 4:00
Még nem tudni, mi lesz az eltolt fesztiválokkal, de az biztos: van néhány galériánk és videónk az előző évekből, amit szívesen mutatunk meg újra.

A pandémia előtt még úgy tervezte mindenki, Veszprémben a májusi Gizella Napokkal startol el a klasszikus fesztiválszezon, majd követi azt a sörfesztivál, a Rozé, Rizling és Jazz, a VeszprémFest és az Utcazene. De hirtelen közbeszólt a vírus és a mindenki által ismert helyzet. A Gizella Napokat és a VeszprémFestet lemondták, a Rozé, Rizling és Jazz-t valamint az Utcazene Fesztivált viszont eltolták augusztusra. Mivel a kormány július 29-én dönt az augusztus 15. utáni rendezvényekről, így utóbbi két program megrendezése még lóg a levegőben.

Bőven benne van a pakliban, hogy idén semmilyen nagyobb fesztivál nem lesz Veszprémben, és mivel nosztalgiázni mindenki szeret, úgy gondoltuk, megmutatunk az előző években készült galériáinkból és videónkból néhányat.

Heuréka érzés az Utcazenén és drónvideó az Óváros térről

A legelső, eredeti időpont szerint ezen a héten rendezték volna (július 22-25.) az Utcazene Fesztivált, így a kedvenc fotóinkra és videóinkra visszatekintő sort is ezzel a fesztivállal kezdjük.

A 2015-ös év nagy újdonsága volt, hogy először jelentek meg a Foodtruckok a fesztivál keretein belül. Ezt akkor mi is megnéztük, és így láttuk:

 A szervezők 2016-es újítása volt az óriáskerék, melyre mi is rápörögtünk (videó itt), majd jött 2017, és vele együtt azok a válaszok, amiket a Veszprémiek adtak nekünk arra a kérdésre:

Mi az a három dolog, ami eszükbe jut a fesztiválról?

Természetesen minden évben galéria formájában igyekszünk átadni a fesztiválhangulatot. Kedvencünket kiválasztani nehéz, de ha csak egyet lehetne, ezt mutatnánk meg a 2018-as évből.

Időben visszafelé haladva a Rozé, Rizling és Jazz Fesztivál foglalta a teret az Óváros téren. A VeszprémFest kísérőrendezvényét 2019-ben így láttuk fentről:

 Az RRJ első hétvégéjéről készült tavalyi galériánk IDE KATTINTVA nézhető.

A leglazább VeszprémFest fellépő és a 7. sörfesztivál

2018-ban Aloe Blacc és csapata volt az egyik leglazább fellépő a VeszprémFesten. Kollégánk szerint a legdilisebb énünket felszabadítva mindenkit táncba vittek aznap este. A koncertjükről írt kritikánk és galériánk itt nézhető meg:

Kapcsolódó cikk
Ennyire laza még soha nem volt a VeszprémFest
Na jó, talán volt. De azért azt, ahogy Aloe Blacc és zenekara a legdilisebb énünket felszabadítva mindenkit táncba vitt csütörtök este, nehéz felülmúlni.

2019-ben Caro Emerald „rendezett filmet” Veszprémben. Ahogy írtuk, az eleje kicsit visszafogott volt, de a fináléjelenet stílszerűen egy musical grandiózusságát hozta:

Kapcsolódó cikk
Ezeket a jeleneteket kár lett volna törölni
Caro Emerald a VeszprémFest első napján egy komplett múltidéző filmet rendezett: az eleje kicsit visszafogott volt, de a fináléjelenet stílszerűen egy musical grandiózusságát hozta.

 Katie Meluáról tavaly itt írtunk, a UB40 koncertjéről pedig itt olvashat és nézhet meg képeket:

Kapcsolódó cikk
Inkább csak közösség voltunk és nem közönség
A Budapest Riddim Band és a UB40 forró reggae hangulatot ígért az esős idő ellenére a péntek esti koncertre: a bemelegítés jól sikerült, de végül mégis döcögős volt az utazás Kingston Town-ig.

 Ki ne emlékezne a 2015-ös veszprémi Kool and the Gang koncertre? Aki ott volt, sosem feledi, aki nem, itt olvashat arról, hogy láttuk a funky ünnepét.

A 2019-es Veszprémi Sörfesztivál négy napon át koncertekkel, játékokkal, kézműves sörökkel várta látogatóit. Tavaly rövid videóban mutattuk meg milyen volt a hangulat a História Kertben:

 A veszprémi fesztiválszezon a Gizella Napokkal kezdődik májusban, melynek minden évben látványos pontja az ünnepi felvonulás. A 2019-es képeinket keresztül megnézheti, hogy festett tavaly Gizella királyné a Kossuth utcán:

Galéria
Ünnepi felvonulás képekben
Ge. Á.
Domján Attila
Kovács Bálint
további cikkek
Operalegendák egy színpadon Operalegendák egy színpadon Varga Róbert kulturális újságíró nagyot álmodott, amikor kitalálta, a veszprémi Agórában olyan nagy neveket ültet le egy asztalhoz, mint Rost Andrea, Pitti Katalin, Kalmár Magda és Miller Lajos. tegnap 14:20 Kihirdette életműdíjait a Magyar Mozgókép Fesztivál Kihirdette életműdíjait a Magyar Mozgókép Fesztivál Elek Judit filmrendező és forgatókönyvíró, Piros Ildikó színésznő, Gulyás Buda operatőr, Selmeczi György zeneszerző és Deimanik Tamásné Baba fénymegadó kiemelkedő pályáját méltatja idén a Magyar Mozgókép Fesztivál életműdíjjal. tegnap 11:40 Találkozzon a füredi bestselleríróval! Találkozzon a füredi bestselleríróval! Ismét egy exkluzív kávézásra hívjuk olvasóinkat. Ezúttal a szerencsések Karády Annával, a népszerű bestselleríróval találkozhatnak a Vehir.hu jóvoltából, aki olyan sikerkönyveknek a szerzője, mint A füredi lány, vagy éppen a Zserbó. A jelentkezéshez nem kell mást tennie, mint az alábbi linken regisztrálnia. A sorsolás után a szerencsések részt vehetnek a kötetlen hangulatú találkozón, ahol feltehetik kérdéseiket az írónőnek. 2024. április 18. 22:32 Májusban kinyit az első borszalon Veszprémben Májusban kinyit az első borszalon Veszprémben Megérkezett az első gólya Veszprémbe egy új rendezvény képében, ami az EKF eredményességét már az azon túli időszakban bizonyítja. Az első Veszprémi Borszalon azokat az értékeket képviseli, aminek erősítésén a kulturális főváros program hosszú időn át dolgozott. Május végén pedig bárki megtapasztalhatja ezt a Várban található impozáns helyszínen, amiről szerda délután árultak el a szervezők többet. 2024. április 18. 1:47

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.