2023. március 25.
//
Irén névnap

Az ország legjobbjai között bizonyíthat a VFC USE U19-es leánycsapata

A szakágvezető, Donát Máté edzette veszprémi U19-es leány labdarúgócsapat idén már a kiemelt mezőnyben szerepelhet: első osztályú klubok korosztályos csapataival is összemérheti tudását.

Az igazat megvallva, tanítványaim, a lányok kérése volt, hogy erősebb bajnokságban futballozhassanak, ugyanis ezáltal gyorsabban fejlődhetnek, hiszen az ország legjobb hasonló korú gárdáival mérhetik össze tudásukat, amely nagy lehetőség arra is, hogy megmutassák valójában mi rejlik bennük

– összegezte lapunknak az osztályváltás apropóját Donát Máté, a VFC USE női szakágvezetője, az U19-es csapat edzője. Az említett alakulat egyébként a 2019/2020-as kiírásban az NB II Észak-nyugati csoportjában hibátlan teljesítménnyel az élen állt, amikor kitört a koronavírus-járvány, majd a szövetség lezárta a küzdelmeket.

Kapcsolódó cikk
Gondos nevelőmunka, építkezés az alapoktól
A VFC USE női szakágának három csapata is az aranyérem reményében várja bajnoksága – egyelőre bizonytalan – tavaszi folytatását. Az egyesületnél folyó színvonalas munkának ugyanakkor az is ékes bizonyítéka, hogy Csizmadia Zsófia és Szijártó Eszter személyében két játékosa is címeres mezt ölthet.

A leány U19 kiemelt csoportban mások mellett az Astra, a Ferencváros és a Haladás-Viktória együttesével is farkasszemet néznek majd a bakonyiak, akik múlt szombaton, a nemzeti bajnokság első fordulójában a szintén újonc Budaörs otthonában vendégeskedtek, ahol Csizmadia Zsófia duplájának köszönhetően egált sikerült jegyezniük.

 A szakágvezető, Donát Máté leány tanítványai az ország legjobbjai közt bizonyíthatnak (archív fénykép) A szakágvezető, Donát Máté leány tanítványai az ország legjobbjai közt bizonyíthatnak (archív fénykép)

Klubunk vezetősége is támogatta az elképzelésünket, hiszen utánpótlás-egyesületünk kiemelt képzési központnak számít a női vonalon. Az pedig már az első körben is kiderült, hogy igazán kemény ütközetek várnak ránk, ugyanis a riválisok soraiban akár évekkel idősebb tehetségek is megbújhatnak: ebben a korban mindez komoly előnyt is jelenthet ellenfeleinknek.

A második körben, augusztus 21-én, pénteken 17.30-as kezdéssel a jó erőt képviselő üllőiek dolgát nehezítené meg a Donát-alakulat az Erdész utcai sportkomplexumban.

„Nem szabad elfelejtünk, hogy tanulni érkeztünk a kiemelt csoportba!”

Simon Dani
Kovács Bálint

További cikkek

Szoboszlai elégedett a játékkal, de szerinte van előrelépési lehetőség
Szoboszlai elégedett a játékkal, de szerinte van előrelépési lehetőség
Szoboszlai Dominik, a magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya elégedett volt azzal a játékkal, melyet az együttes mutatott az észtek ellen csütörtök este 1-0-ra megnyert barátságos mérkőzésen, ugyanakkor kiemelte, "mindig van előrelépési lehetőség", és a következő napokban ezen fognak dolgozni.
Rossi elégedetlen volt a játékkal és a 11-es előtti szituációval
Rossi elégedetlen volt a játékkal és a 11-es előtti szituációval
Marco Rossi szövetségi kapitány az 1-0-s győzelem ellenére elégedetlen volt a magyar labdarúgó-válogatott játékával az észtek elleni barátságos mérkőzésen.
Győzelem Rossi ötvenedik mérkőzésén
Győzelem Rossi ötvenedik mérkőzésén
A magyar labdarúgó-válogatott 1-0-ra legyőzte a vendég észt csapatot a csütörtöki barátságos mérkőzésen, amely Marco Rossi szövetségi kapitány ötvenedik találkozója volt.
Rossi: fókuszban a bolgárok elleni Eb-selejtezős nyitány
Rossi: fókuszban a bolgárok elleni Eb-selejtezős nyitány
Marco Rossi szövetségi kapitány szerint az új játékelemek és elképzelések kipróbálásán lesz a hangsúly csütörtökön az észtek elleni barátságos mérkőzésen, amelyet szeretne megnyerni a magyar labdarúgó-válogatott.
Az éllovashoz látogat a Várpalota
Az éllovashoz látogat a Várpalota
A Vehir.hu vármegyei első osztályú labdarúgó-bajnokságot tizenhét pontos előnnyel vezető Úrkút a 21. forduló szombati meccsén a Várpalotát fogadja.