Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 25. Kristóf, Jakab
Veszprém
21°C
2024. július 25. Kristóf, Jakab
Veszprém
21°C

Dujsebajev szegedi oroszlánokra számít

2020. szeptember 21. 18:19 // Forrás: Szalay Péter – SzPress Sporthírszolgálat
A lengyel bajnok LOMZA Vive Kielce mestere, Talant Dujsebajev arra számít, hogy szerdán este szegedi oroszlánok rontanak majd a csapatára a férfi kézilabda BL csoportkörének második fordulójában.

Talant Dujsebajev, a lengyel kézilabda bajnok LOMZA Vive Kielce mestere távolról sem tartja előre lefutottnak a szerda esti Bajnokok Ligája csoportmérkőzést, annak ellenére, hogy a vendég MOL-Pick Szeged együttesének hat COVID-19 vírussal fertőzött erőssége nélkül kell kiállnia. Az 52 esztendős sikerkovács, aki két évig a magyar válogatott vezetőedzője is volt, arra számít, hogy a tartalékos szegedi együttes tapasztalt és most a tűzvonalba küldött fiatal játékosai oroszlánokként fognak rárontani az ellenfeleikre, és ha ezek után a Kielce vesztesként hagyná el a pályát, az a klub történetében tragikus eseménynek számítana. Főleg azok után, hogy az előző fordulóban a lengyel csapat idegenben 7 másodperccel a lefújás előtt bekapott gól miatt nem tudta döntetlenre menteni a német Flensburg-Handewitt elleni mérkőzését… 

Sokkal jobban örülnék annak, ha szerdán mindkét csapat a legerősebb együttesével tudna kiállni, és az én játékosaim nem azzal a tudattal futnának ki a pályára, hogy ezt a csatát aztán mindenképpen meg kell nyerniük. Túlságosan nagy teher nehezedik majd ránk, nem úgy, mint a szegediekre, akiknek ebben a sajnálatra méltó helyzetben nincs vesztenivalójuk. A magyar ellenfelünket már csak azért sem szabad félvállról vennünk, mert a karanténba került kézilabdázók nélkül is nagyágyúkat tudnak felvonultatni. Amilyen például Mikler, Kallman, Canelllas és mások. Arról sem szabad megfeledkezni, hogy az ellenfelünk mestere, példaképem és jóbarátom Juan Carlos Pastor, a világ egyik legrafináltabb kézilabdaedzője, aki már sokszor húzott elő olyan lapot a paklijából, amire senkisem számított

– nyilatkozta 48 órával a kielcel BL mérkőzés előtt az SzPress Hírszolgálatnak Talant Dujsebajev.

Talant Dujsebajev: Túlságosan nagy teher nehezedik majd ránk (archív fotó)Talant Dujsebajev: Túlságosan nagy teher nehezedik majd ránk (archív fotó)

A világ legjobb játékosának kétszer megválasztott, olimpiai és világbajnoki aranyéremmel is büszkélkedő szakember, aki 2016-ban a magyar bajnok Veszprém elleni Bajnokok Ligája döntőben vezette győzelemre a lengyel csapatát, úgy gondolja, hogy most nem a szövetségek, a klubok és edzők diktálnak, hanem az egész világot sújtó járvány, a szükségforgatókönyvet pedig az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) írja, amit csak elfogadni lehet.

Ennek az egyre inkább kiszámíthatatlan évnek a menetét egyetlen korábbiéhoz sem lehet hasonlítani. Ahhoz próbálunk igazodni és azt véghezvinni, amit az EHF javasol. Ellenkezhettünk volna a szerdai találkozó megrendezése ellen arra hivatkozva, hogy olyan csapat érkezik, amelynek több játékosa is megbetegedett, de nem tettük, mert aligha sikerült volna más időpontot találni. Azt is elfogadtuk, hogy a Szegednek a PSG elleni meccsét későbbre halasztották, de a fejemben mindig az motoszkál, hogy vajon mikor nyílik majd lehetőség annak a találkozónak a lejátszására, mert a versenynaptár bizony nem sok lehetőséget kínál. Abban biztosak lehetünk, hogy a sportágunk nem bír el még egy komplett leállást, amelynek az lett a következménye, hogy az idei BL négyes döntő szereplői több akadályt kihagyva csatázhatnak majd Kölnben a trófeáéért

– mondta befejezésül Dujsebajev, aki nem titkolta, hogy rendkívül feszültnek érzi magát, mert olyan helyzetben kell motiválnia a játékosait, amelyhez hasonlóval eddig még egyszer sem került szembe.

Talant Dujsebajev végül arról is beszámolt, hogy tudomása szerint a szerdai esti Bajnokok Ligája mérkőzésen megfelelő óvintézkedések mellett csak a lelátói férőhelyek felét foglalhatják el a szurkolók.

vehir.hu
Tál Dominik

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.