Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Harmadik meccsét is elveszítette a Szeged

2020. október 22. 20:27 // Forrás: MTI
A MOL-Pick Szeged 26-24-re kikapott a fehérorosz Meskov Breszt otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének ötödik fordulójában, csütörtökön.

Eredmény, csoportkör, 5. forduló, A csoport:
Meskov Breszt (fehérorosz) - MOL-Pick Szeged 26-24 (11-12)

A vendégcsapat keretéből koronavírusos megbetegedés miatt Bánhidi Bence, Stanislav Kasparek, Matej Gaber, Bogdan Radivojevic és Nik Henigman, sérülés miatt Luka Stepancic és Stefán Sigurmannsson hiányzott.    

A korábban megfertőződött játékosok közül Borut Mackovsek, Dean Bombac és Bodó Richárd ezen a meccsen tért vissza, és éppen az ő vezérletükkel támadásban összeszedett, jó játékkal kezdett a Szeged, amely a meccs negyedénél két góllal vezetett (5-7). A védekezéssel akadtak problémák, ezt kihasználva a szlovén irányító, Stas Skube három találatával fordított és első alkalommal vezetett a Meskov Breszt (9-8). A magyar csapat volt játékosa ekkor már öt gólnál tartott.

A játékot tudatosan lassító vendégek ezután rendezték soraikat, és Mario Sostaric találataival a szünetben ismét eggyel jobban álltak.    

A második félidő elején szétesett a Szeged játéka, és kiállítások, illetve labdaeladások miatt négy és fél perc alatt öt gólt kapott (17-13). A fehéroroszok egyre jobban, a vendégek egyre gyengébben védekeztek, és mivel utóbbiak több lövést hibáztak, már a 45. perc előtt eldőlt a meccs (21-15).    

A játék képe csupán a hajrában változott némileg, ekkor a szegediek egy 5-0-s sorozattal felzárkóztak, és végül csak kettővel kaptak ki.    

A mezőny legeredményesebb tagja két szlovén játékos volt hét-hét góllal: a hazaiaknál Jaka Malusnak ehhez hét, a vendégeként Mario Sostaricnak nyolc lövés kellett. Stas Skube hat találattal zárt.

A két csapat hetedik egymás elleni tétmérkőzésén - öt vereség mellett - másodszor nyert a Meskov Breszt.    

Az immár három vereséggel álló szegediek egy hét múlva a német Flensburg-Handewitt csapatát fogadják, a négy győzelemmel rendelkező Telekom Veszprém pedig szerdán a szintén német THW Kiel otthonában folytatja szereplését a BL csoportkörében.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.