Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Olimpikonokkal a sorai közt nyert az SVSE

2020. november 9. 7:03 // Forrás: SVSE / Nagy Cecília
A veszprémi Sportolj Velünk SE győzelmével zárult az idei mezei futó országos bajnokság kecskeméti csapatversenye.

Kecskeméten rendezték a 112. mezei futó országos bajnokságot, amelyre a veszprémi SVSE címvédőként érkezett. A kellemes őszi napon a legkisebbek vezették fel a nagy küzdelmeket. Az U11-es és U13-as korosztályban egyaránt három csapat képviselte a veszprémi egységet. A fiatalabbak között az 1 km-es távot teljesítette Gaál Kolos, Kiss Lukács, Simon Loránd.

A nagyobbak másfél körös versenyében a lányok vették fel a harcot egymással, távolsággal, pályával. Kiss Zsófia, Lengyel Laura és Vass Boglárka bátran helyezkedtek az élmezőnyben és végül az elsők között értek a célba. Összesítésben a csapatversenyben a dobogó második fokára állhattak fel a bakonyi tehetségek. A fiúk mezőnyében is bemutatkoztak a veszprémiek, Horváth János, Kiss András és Szirbek Titusz is előkelő helyen szerepelt, ami a jövőben szintén értékes pontokat jelenthet a mezei versenyen.

Fotó: SVSEFotó: SVSE

A kicsik megalapozták az SVSE-nek a hétvégét. A versenyt az újoncok folytatták. A 2007-es korosztályban Felber Kata Zselyke teljesítménye ezüstözte a napot, aki 11:25-ös idővel a második helyen ért a célba. Csapattársai egyéni legjobb eredménnyel végeztek, Kerékgyártó Zsófia a hetedik helyen, míg Korbély Róza a tizenhatodik helyen zártű: összesítésben az aranyérmet vehették át. A „B” csapatban Segesdi Zina, Korbély Emma és Sárdi Kíra versenyeztek. A fiúknál csapatban a bronzérmet szerzett Kovács Botond, Birnbauer Zsombor és Várpalotai Huba.

A serdülők népes mezőnyében öt lány is képviselte a klubot. Mesics Borbála, Kerékgyártó Dóra és Birnbauer Dalma a középmezőnyben végeztek. Besenyődi Petra, Földesi Léda, Kovács Noémi, Segesdi Zoé és Csáki Natália is leküzdötte a 3 km-es távot. A fiúk 4,5km-es mezei versenyén Szirbek Albert végzett az előkelő hatodik helyen 13:21-es időeredménnyel. Csapattársai, Felber Farkas Ákos és Korpádi Márk (egyéni csúcs) a középmezőnyben végeztek.

Fotó: SVSEFotó: SVSE

Az ifjúságiak között óriási fölénnyel győzött Varga Gréta Barbara, Koncz Kata az ötödik, míg Mező Zsófia a hetedik (egyéni csúcs) helyen zártak: összesítésben három veszprémi csapat került a dobogóra. Ugyanitt versenyzett Sigmond Sára, Bartis Hajnalka és Kirsch Natália is, ők a bronzérmet érdemelték ki. A fiúknál Járosi Richárd, Kubasi János és Szintay Ágoston néztek farkasszemet a 6 km-es távval. A nap két zárószáma a női felnőtt, U23 és junior 5 km volt, valamint a férfi felnőtt, U23 és junior 8 km.

A nőknél Kovács Zsófia, az olimpiai huszonnegyedik helyezett, világbajnoki bronzérmes triatlonista erősítette a veszprémi csapatot, aki a kilencedik helyen végzett 18:08, egyéni csúccsal. A felnőttek mezőnyében Bartha-Kéri Biankával és Bányai Petrával összesítésben a második helyen zártak. Ugyanebben a mezőnyben indult Göncz Anna, Egri-Németh Eszter, Farsang Evelin, a junioroknál Magyar Veronika, Gedra Szabina, Hadnagy Zsóka, Kiss Georgina Dzsesszika, Helmrich Hanna és Fábián Éva álltak a rajthoz.

Fotó: SVSEFotó: SVSE

A férfiaknál az abszolút kategóriában Zsetnyai Ákos 23:31-gyel a negyeduk míg Szögi István Dániel 23:39-cel a hatodik helyen értek a célba és vehették át a pénzjutalmat. A felnőttek között két csapat állhatott fel a dobogóra. A bronzérmet Egri Viktor és Nagy Patrik mellett a sífutó olimpikon, Kónya Ádám vehette át.

Szögi István Dániel, Nick Márton és Kiss Gergő Xavér feltette az i-re a pontot a bajnoki címmel. A 8 km-es mezei távon Takács Dávid, Tóth András és Horváth András csapatban ötödikként végeztek. A junioroknál pedig Zsetnyai Ákos utasított mindenkit maga mögé és a bajnoki címe mellé csapatban is bearanyozta a hétvégét a bronzérmes Biros Benedekkel és Felber Balázzsal kiegészülve.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.