Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Négygólos magyar vereség Horvátországban

2020. november 9. 7:03 // Forrás: MTI
A magyar férfi kézilabda-válogatott 31-27-re kikapott az Európa-bajnoki ezüstérmes Horvátország vendégeként az Eurokupa második fordulójában, szombaton Eszéken.

Eredmény, 2. forduló:
Horvátország-Magyarország 31-27 (17-13)

A koronavírus-járvány miatt zárt kapuk mögött rendezett mérkőzésen hiányzott a magyar keretből Mikler Roland, aki szerdán remek teljesítménnyel járult hozzá az Európa-bajnok spanyolok legyőzéséhez. Gulyás István szövetségi kapitány koronavírusos megbetegedés miatt ezúttal sem irányíthatta a válogatottat, a feladat ismét José María Rodriguez Vaqueróra és Nagy Lászlóra várt.    

Az első gólt a vendégek szerezték, de a pontosabban támadó és hatékonyabban védekező hazaiak csakhamar fordítottak, majd növelték az előnyüket. A folytatásban kreatívabbá vált a magyarok támadójátéka, így visszavették a vezetést, ám a horvátok szigorítottak a védekezésükön - elsősorban a beálló körüli játékkal szemben -, és a szünetben 17-13 volt az állás a javukra.    

Fotó: MKSZ (archív)Fotó: MKSZ (archív)

Három magyar góllal kezdődött a második félidő, majd a 35. percben Lino Cervar szövetségi kapitány időt kért (18-18). Csapata ezután újra ellépett, ám Székely Márton bravúros védésekkel megakadályozta, hogy ismét komolyabb különbség alakuljon ki. Ezúttal is rendkívül bátran kézilabdáztak a magyarok, de éppen a beálló körüli játékkal szemben nem tudtak megfelelően védekezni, és sok volt a labdaeladás is.    

Marin Sego védéseire alapozva, Luka Cindric, Domagoj Duvnjak és Manuel Strlek vezérletével őrizték vezetésüket a sokkal tapasztaltabb házigazdák, akik végül négy góllal győztek. A magyarok a szerdai, Spanyolország elleni találkozóhoz hasonlóan mindkét félidő hajráját elrontották.    

A mezőny legeredményesebb játékosa horvát részről Ivan Martinovic, valamint a Telekom Veszprém balszélsője, Manuel Strlek volt hat találattal. Magyar oldalon Bodó Richárd - aki a spanyolok ellen hat lövésből egy gólt sem dobott - ezúttal hat kísérletből hatszor volt eredményes.    

A két csapat 34. egymás elleni mérkőzésén nyolc magyar siker és hat döntetlen mellett huszadszor nyertek a horvátok.    

Az Eurokupában rendszerint azok a csapatok indulnak, amelyek már kijutottak a következő Európa-bajnokságra, ezért nem vesznek részt a selejtezősorozatban. A magyarok a szlovákokkal együtt házigazdái lesznek a 2022-es tornának, így a kontinensbajnoki címvédő spanyolokkal, valamint a legutóbb ezüstérmes horvátokkal játszanak az európai szövetség versenysorozatában jövő májusig.

Szerdán játszották:
Magyarország-Spanyolország 32-29 (17-13)

A további program:
január 6., szerda: Szlovákia-Magyarország
január 9., szombat: Magyarország-Szlovákia
április 28., szerda: Spanyolország-Magyarország
május 1., szombat: Magyarország-Horvátország
 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.