Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
5°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
5°C

Először nyert a Szeged a BL-ben

2020. november 27. 7:09 // Forrás: MTI
A MOL-Pick Szeged házigazdaként 36-27-re legyőzte a norvég Elverum HB csapatát a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének nyolcadik fordulójában, csütörtökön.

Eredmény, csoportkör, 8. forduló, A csoport:
MOL-Pick Szeged - Elverum HB (norvég) 36-27 (17-15)

A hazaiak keretéből ezúttal Mirko Alilovic, Jonas Källman, Stefan Sigurmannsson, Mario Sostaric, Luka Stepancic és Dmitrij Zsitnyikov hiányzott betegség vagy sérülés miatt. A vendégeknél ott volt a pályán a válogatott Máthé Dominik, valamint a kétszeres olimpiai, háromszoros világ- és háromszoros Európa-bajnok jobbszélső, a francia Luc Abalo is.    

Jól kezdtek a házigazdák, sikerült megfékezniük az Elverum gyors ellentámadásait, ám túlságosan sokszor játszották ki a figurákat Bánhidi Bencére, aki hosszú kihagyás után még nem tudott minden lövést gólra váltani. A norvégok egyenlítettek (6-6), majd a 23. percben 1-0 után ismét átvették a vezetést (12-13). Erre a szegediek - akik leginkább távoli átlövésekből szerezték góljaikat - egy 3-0-s sorozattal reagáltak, és a szünetben két találattal vezettek.    

A szegedi Bánhidi Bence és Mathé Dominik, a norvég csapat játékosa a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében játszott MOL-Pick Szeged - Elverum HB mérkőzésen Szegeden, a Városi Sportcsarnokban2020. november 26-án. Szeged - Elverum 36-27. MTI/Ujvári SándorA szegedi Bánhidi Bence és Mathé Dominik, a norvég csapat játékosa a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében játszott MOL-Pick Szeged - Elverum HB mérkőzésen Szegeden, a Városi Sportcsarnokban2020. november 26-án. Szeged - Elverum 36-27. MTI/Ujvári Sándor

Mikler Roland bravúros védésekkel, csapattársai pedig három góllal kezdték a második félidőt. A hazaiak védekezése némileg javult, az átlövők továbbra is remekeltek - elsősorban Stanislav Kasparek volt elemében -, így a meccs háromnegyedénél négy gól volt a különbség.    

A Szeged sorozatban ötször volt eredményes, a vendégek védekezést váltottak, ennek ellenére tovább nőtt a különbség, és a házigazdák a vártnál is magabiztosabban nyertek.    

A mezőny legeredményesebb játékosa Bodó Richárd volt kilenc góllal. Máthé Dominik kilenc lövésből háromszor volt eredményes. A meccs legjobbja a 17 védést bemutató Mikler Roland volt.

A szegedi Bodó Richárd (k) és Thomas Solstad (b), a norvég csapat játékosa a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében játszott MOL-Pick Szeged - Elverum HB mérkőzésen Szegeden, a Városi Sportcsarnokban2020. november 26-án. Szeged - Elverum 36-27. MTI/Ujvári SándorA szegedi Bodó Richárd (k) és Thomas Solstad (b), a norvég csapat játékosa a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében játszott MOL-Pick Szeged - Elverum HB mérkőzésen Szegeden, a Városi Sportcsarnokban2020. november 26-án. Szeged - Elverum 36-27. MTI/Ujvári Sándor

A két csapat harmadik egymás elleni mérkőzésén a harmadik szegedi siker született.   

Az öt győzelemmel, egy döntetlennel és egy vereséggel álló Telekom Veszprém jövő szerdán a német THW Kiel együttesét fogadja, az egy győzelemmel és három vereséggel rendelkező MOL-Pick Szeged pedig egy nappal később az ugyancsak német Flensburg együttesét látja vendégül a BL csoportkörében.    

szerdán játszották:
A csoport: Telekom Veszprém-Aalborg HB (dán) 30-32 (16-19)

vehir.hu
további cikkek
Momir Ilics: fantasztikusan játszottunk Telekom Veszprém Momir Ilics: fantasztikusan játszottunk Momir Ilics vezetőedző szerint fantasztikusan játszott a Veszprém csütörtökön, amikor 37-30-ra nyert a Szeged otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában, a negyeddöntőbe jutásért zajló párharc első mérkőzésén. ma 22:03 Eldőlt az első mérkőzésen? – a Veszprém hengerelt Szegeden! Telekom Veszprém Eldőlt az első mérkőzésen? – a Veszprém hengerelt Szegeden! Corrales parádésan védett, Casado pazarul irányított – a Telekom Veszprém hét góllal nyert az OTP Bank-Pick Szeged vendégeként a férfi kézilabda Bajnokok Ligája rájátszásának csütörtök esti, első mérkőzésén.  ma 20:15 Egy év után ismét jön a Veszprém-Szeged párharc a BL-ben Telekom Veszprém Egy év után ismét jön a Veszprém-Szeged párharc a BL-ben Egy év után ismét Veszprém-Szeged párharcot rendeznek a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában a negyeddöntőbe jutásért - az első mérkőzést Szegeden játsszák csütörtökön (ma) 18.45-től. ma 6:01 Remili: Ezeket a derbiket szeretjük a legjobban! Telekom Veszprém Remili: Ezeket a derbiket szeretjük a legjobban! A Telekom Veszprém csütörtökön este (18.45) az ősi rivális OTP Bank-Pick Szeged vendége lesz a férfi kézilabda Bajnokok Ligája rájátszásának első mérkőzésén. Az „Építők” francia sztárja, Nedim Remili a rangadót megelőzően azt nyilatkozta, olyan találkozó várható, amely során bármi megtörténhet. tegnap 10:58

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.