2021. augusztus 2.
//
Lehel névnap

Héttel is vezetett a VKKFT, de az FTC végül fordított

Az első játékrész után ötgólos volt a Veszprémi KKFT fórja, a dobogóra is esélyes házigazda FTC azonban a második felvonásban megfordította az állást és végül 29-28-ra győzedelmeskedett a kézilabda NB I hétközi mérkőzésén.

Miután az első osztályú férfi kézilabda-bajnokságban szereplő Csurgó és Budakalász soraiban is koronavírus-fertőzött játékosokat találtak, így az újonc Veszprémi KKFT-nek a múlt héten két mérkőzését is elhalasztotta jövő évre a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ).

Ennek tudatában Tombor Csaba tanítványai több időt fordíthattak a felkészülésre az őszi szezon utolsó derbijére, melyet szerdán este a dobogóra is esélyes FTC otthonában játszottak. Mint ismert, a sérülések miatt megtizedelt veszprémiek a közelmúltban kilencgólos diadalt arattak hazai pályán a fővárosiak ellen. Visszatérő játékos a bakonyi gárdába sajnos ezúttal sem volt.

A tizenkilencedik forduló rangadójának első tíz perce fej-fej melletti, higgadt játékot hozott (3-3). Ezt követően azonban Borbély Ádám több parádés védést is bemutatott, amelynek köszönhetően négygólos előnyt tudott kialakítani magának a KKFT (16. perc: 4-8). 

Sőt, az ifjabb Fazekas fürgén szerzett duplája után már hattal mentek bakonyiak (4-10). Ónódi törte meg a ferencvárosiak gólcsendjét, de nem sokkal később, Szeit és Hári remeklését követően már hét volt közte (22. perc: 6-13). Érezték a fővárosiak, hogy ebből még bajuk származhat, hátrányukat négyre faragták.

Az első játékrész hajrájához közeledve hazai oldalról Füzit küldték le pihenni a játékvezetők. A megítélt hétméterest Seregi magabiztosan értékesítette (25. perc: 10-15). Borbély a legjobbkor hárított ismét, míg Szmetán keze nem remegett meg emberelőnyben: újra hattal mentek a veszprémiek, akik a szünetre végül ötgólos fórral vonulhattak (félidei állás: 11-16).

A VKKFT nagy csatában maradt alul az FTC vendégeként - Fotó: Baumann Béla (archív)A VKKFT nagy csatában maradt alul az FTC vendégeként - Fotó: Baumann Béla (archív)

A második felvonást igazán jól kezdte a házigazda: Nagy Bence után az exveszprémi Such Timuzsin és Kovacsics is sikerrel tüzelt (36. perc: 14-16). Tombor Csaba nem is várt tovább, időt kért. Tóth Péter próbálkozását azonban védte Győri, Kovacsics pedig újból eredményes volt: ötgólos hátrányát egyre csökkentette az FTC.

Az egyenlítésért támadhatott a házigazda, Borbély azonban túljárt Bujdosó eszén. Seregi nem sokkal később hétméterest hibázott. Füzi révén pedig kiegyenlített a Ferencváros (38. perc: 16-16). A KKFT nyolcperces gólcsendjét Tóth Attila törte meg, Bujdosó rögvest egalizált, majd nem sokkal később általa a vezetést is átvették a fővárosiak (18-17).

Magabiztosan tartotta előnyét az FTC: Andelic gólja után már kettővel vezettek a vendéglátók (48. perc: 21-19). Pordánt leültették két percre, de a zöld-fehérek emberhátrányban is bevették a Borbélyt váltó Ágoston kapuját. Igaz, a végéhez közeledve is vezetett Horváth Attila csapata, ugyanakkor VKKFT-t nem sikerült leszakítania magáról (57. perc: 27-26).

Másfél perccel a vége előtt kettőre növelte előnyét az FTC, Horváth Attila időt is kért. Nem sokkal később Tóth Márton hetest rontott. Nagy Bencét pár másodperccel a vége előtt két percre kiállították: reménysugár volt a KKFT számára. Fazekas be is talált, Mikita pedig rontott: Szeitl az egyenlítésért támadhatott, de a védett a házigazda kapusa, így a KKFT egy végletekig kiélezett párharc után végül egy góllal alulmaradt (29-28).

Férfi labdarúgó NB I alapszakasz, 19. forduló:
FTC–Veszprémi KKFT 29-28 (11-16)
Budapest, Elek Gyula Aréna, zárt kapuk. Vezette: Paska, Vastag.
FTC: Zernovic – Bujdosó 6 (1), Schäffer 1, Andelic 3, Füzi 6, Nagy B. 5, Kovacsics 4. Csere: Győri (kapus), Schuch 1, Ónodi 3, Pordán, Bohács, Imre, Mikita. Vezetőedző: Horváth Attila.
Veszprémi KKFT: Borbély – Szmetán 2, Tóth A. 1, Szeitl 5, Vajda 2, Fazekas 7 (1), HÁRI 5. Csere: Ágoston (kapus), Kristóf 4, Seregi 2 (2), Tóth M., Tóth P., Bugyáki. Vezetőedző: Tombor Csaba. 
Hétméteresek: 1/1 ill. 3/6
Kiállítások: 12 ill. 4 perc

Simon Dani
Események
Sportág Sorozat F. Időpont Helyszín P. csapat V. csapat E.
kézilabda Férfi kézilabda Ligakupa, 2020/2021 1/2 2021. június 2. 18:00 Csurgó, Sótonyi László Sportcsarnok Csurgói KK Veszprémi KKFT 30-22
kézilabda Férfi kézilabda NB I, 2020/2021 26. 2021. május 30. 18:00 Veszprém Aréna Veszprémi KKFT Cegléd 31-30
kézilabda Férfi kézilabda Ligakupa, 2020/2021 1/2 2021. május 26. 14:30 Veszprém Aréna Veszprémi KKFT Csurgói KK 29-26
előző események betöltése