2021. augusztus 1.
//
Boglárka névnap

Gulyás István: a csapatjáték lehet a fegyverünk

A „veszprémi” karmestereknek az egyiptomi férfi kézilabda-világbajnokságon a szépen muzsikáló csapatjáték lehet a „titkos fegyverük”.

A védő- és támadótudással egyaránt felvértezett Ligetvári Patrik kiválása után a taktikai „kottát” ugyan át kellett írni, a veszprémi kötődésű karmesterek – Gulyás István szövetségi kapitány, oldalán José María Rodriguez Vaquero, ismertebb nevén „Chema” és Nagy László a segítőtársai – mégis úgy gondolják, hogy ütős magyar kézilabda-válogatott áll a január 13-án kezdődő egyiptomi világbajnokság kihívása elé.

Két évvel ezelőtt, a dán-német rendezésű világbajnokságon még a Csoknyai István és Vladan Matics alkotta szakemberpáros „titkos fegyvereket” bevetve igyekezett meglepetést okozni az ellenfeleknek. Így kerülhetett sor az akkor 19 éves Máthé Dominik és a 20 esztendős Szita Zoltán premierjére, akik élve a lehetőséggel hol a bátorságukkal és ravaszságukkal, hol pedig az értékesnél értékesebb góljaikkal hálálták meg szövetségi kapitányuk, egyben balatonfüredi klubedzőjük, Csoknyai István bizalmát. 

Az egyiptomi megmérettetésre készülő válogatottnak már nem egy vagy két játékos lehet a „titkos fegyvere”, hanem a jól muzsikáló csapatjátéka, amelynek taktikai elemeit annak ellenére is jól begyakoroltuk, hogy a szlovákok elleni edzőmeccseink sajnos elmaradtak 

– nyilatkozta Gulyás István az SzPress Hírszolgálatnak.

Gulyás István - Fotó: MKSZ (archív)Gulyás István - Fotó: MKSZ (archív)

A két évvel ezelőtti világbajnokságon a színfal mögül előre lépő Máthé Dominik már a BL-szereplő norvég Elverum csapatát erősíti, Szita Zoltánnal pedig a lengyel Wisla Plock csinált jó fogást, ők ketten tehát nagy meglepetést nem okozhatnak. Nem akarom elkiabálni, de ezt talán most a 23 esztendős csurgói Hanusz Egon fogja megtenni, aki a spanyolok és a horvátok elleni Euro-kupa mérkőzéseken már megmutatta az oroszlánkörmeit. Gyors, semmitől és senkitől sem fél, fejében az a játékrend, amit kialakítottunk. A vérében van a kézilabda, kellő bátorsággal a válogatott egyik motorja lehet

– hangsúlyozta a szövetségi kapitány.

Gulyás István szerint a „buborék-rendszerű” egyiptomi világbajnokságnak nincs toronymagas esélyese. Már csak azért sem, mert az elitből több válogatott játékosa is lemondta a részvételét.

A január 13-i rajt előtt úgy tűnik, hogy a norvégok és a horvátok, velük együtt talán még a dánok is, valamivel a mezőny többi csapata előtt járnak, de a legutóbbi Eb is azt bizonyította, hogy a favoritok is nagyot bukhatnak. Ahogy azt a 2020-s Európa-bajnokságon a győzelemre is esélyes franciák tették, akik már a csoportkörben elvéreztek. Most Egyiptomban még több lesz a bizonytalansági tényező. Nem lehet előre tudni, hogy két és fél héten át a csapatok hogyan képesek elviselni a bezártságot, és azt, hogy háromnaponta COVID-19 tesztelésen kell átesniük. Sok minden megtörténhet, várható és váratlan események egyaránt. Mi már itthon igyekeztünk felkészülni a megpróbáltatások különböző formáira, többek között azzal is, hogy a kinti forgatókönyvet lemásolva háromnaponta követték egymást a tesztelések. Az utolsó ellenőrzésre közvetlenül a kiutazás előtt kerül sor

– mondta befejezésül Gulyás István, a válogatott szövetségi kapitánya.

vehir.hu
Események
Sportág Sorozat F. Időpont Helyszín P. csapat V. csapat E.
kézilabda Férfi kézilabda Eurokupa 6. 2021. május 1. 14:10 Veszprém Aréna Magyarország Horvátország 26-22
kézilabda Eurokupa 1. 2020. november 4. 18:15 Veszprém Aréna Magyarország Spanyolország 32-29

További cikkek

Férfi kézilabda Eb: megváltozott két magyar csoportmeccs kezdési időpontja
Férfi kézilabda Eb: megváltozott két magyar csoportmeccs kezdési időpontja
Megváltozott a magyar férfi kézilabda-válogatott két csoportmérkőzésének kezdési időpontja a jövő januári, magyar-szlovák közös rendezésű Európa-bajnokságon.
Esténként játssza Eb-csoportmeccseit a magyar válogatott
Esténként játssza Eb-csoportmeccseit a magyar válogatott
A magyar férfi kézilabda-válogatott 20.30-tól játssza csoportmérkőzéseit a jövő januári magyar-szlovák közös rendezésű Európa-bajnokságon.
Elkezdődött a jegyárusítás a szegedi és a debreceni Eb-meccsekre
Elkezdődött a jegyárusítás a szegedi és a debreceni Eb-meccsekre
Pénteken elkezdődött a jegyárusítás a jövő januári magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság szegedi és debreceni mérkőzéseire.
Kiegyenlített csoportban a magyar válogatott
Kiegyenlített csoportban a magyar válogatott
A magyar férfi kézilabda-válogatott Portugáliával, Izlanddal és Hollandiával került azonos csoportba a jövő januári magyar-szlovák közös rendezésű Európa-bajnokság csoportkörének csütörtöki, budapesti sorsolásán.
A második kalapból várják az Eb-sorsolást a magyarok
A második kalapból várják az Eb-sorsolást a magyarok
A magyar férfi kézilabda-válogatott a második kalapból várja a jövő januári, magyar-szlovák közös rendezésű Európa-bajnokság csoportkörének csütörtöki, budapesti sorsolását.