2021. március 2.
//
Lujza névnap

Nagy segítség a VEDAC-nak a rövidesen elkészülő dobópálya

Jól halad a veszprémi Városi Stadion dobópályájának felújítása: április végéig fű is kerül majd a területre, azt követően pedig a munkát is megkezdhetik rajta a VEDAC atlétái.

A Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) csütörtök délután bejárásra invitálta a sajtó képviselőit a Városi Stadion felújítás alatt álló dobópályájára. Az eseményre meghívást kapott térségünk országgyűlési képviselője mellett városunk polgármestere is.

Németh Attila, a VEDAC ügyvezető igazgatója emlékeztetett, a Magyar Atlétikai Szövetség sportágfejlesztési támogatás keretében biztosított forrást a felújítás első üteméhez, amely április végéig be is fejeződik, hiszen már csak füvesíteni szükséges az említett területet.

A téli évszak, valamint az azzal járó időjárási tényezők a tereprendezés befejezését nem teszik lehetővé, így a pálya füvesítésére tavaszig várnunk kell. A pálya hitelesítése és műszaki átadása azonban már megtörtént: egyesületünk nemzetközi versenyeket is tarthat majd.

Németh hangsúlyozta, korábban gerelyhajítópályával és kifutóval sem rendelkeztek, így nagy segítség számukra az, hogy a közeljövőben már erre sem lesz problémájuk. Hozzátette, két új kalapácsvető- és egy diszkoszvetőkörrel is gazdagodott a veszprémi stadion infrastruktúrája.

Országgyűlési képviselőnk, Ovádi Péter (Fidesz-KDNP) emlékeztetett, a sportegyesületek mellett azok infrastrukturális helyzetét is szem előtt tartja a város. Ennek élő példája, hogy állami támogatással új uszoda, tornászgyakorló, és jégcsarnok is épül a megyeszékhelyen.

Hozzátette, a VEDAC fejlődése is fontos számukra; ehhez közel 70 milliós támogatást sikerült megpályázniuk az államtól. Ovádi reményét fejezte ki, hogy a veszprémi dobóatléták az új környezetben az olimpiai szereplés lehetőségét is kivívják majd edzőik segítségével.

Városunk polgármestere, Porga Gyula (Fidesz-KDNP) úgy fogalmazott, a Városi Stadion beruházássorozata még közel sem ért véget; lehetőségeikhez mérten mindent megtesznek majd azért, hogy a közeljövőben már a futófolyosó is XXI. századi körülményeket képviseljen.

A Modern Városok Program nagy segítségünkre van a fejlesztésekben: nemcsak csarnokok tekintetében, hanem a közterületeken szabadtéri pályák kialakításában is. Hiszen Veszprémben a szabadidősport lehetőségek biztosítását is ugyanolyan fontosnak tartjuk

– zárta a politikus.

vehir.hu
Kovács Bálint

További cikkek

Szakmai előkészítés előzte meg a forgalmi rend-változtatást a kertvárosban
Szakmai előkészítés előzte meg a forgalmi rend-változtatást a kertvárosban
A 2020 decemberében bevezetett egyirányúsításokat a fél éves tesztidőszak után felülvizsgálják.
Wellness részleggel is bővítik a Nemesvámosi Sportcsarnokot
Wellness részleggel is bővítik a Nemesvámosi Sportcsarnokot
Pályázati forrásoknak köszönhetően közel négyszázmilliós beruházás valósul meg nyárig a Nemesvámosi Sportcsarnokban: szaunavilág, masszázsszoba, szolárium, kondicionáló- és funkcionális terem is helyet kap a bővítményben, amely a lakosságot is kiszolgálja majd.
Álmodozás egy zöldebb Veszprémről…
Álmodozás egy zöldebb Veszprémről…
Előrebocsátom, nem vagyok közlekedésmérnök, de ettől nyilván lehet véleményem arról, amit jónak tartok, miképp az összes többi polgárnak is, persze tudomásul véve, hogy a többség és a szakma együtt dönt. Kinek ne lenne véleménye a veszprémi közlekedésről, parkolási helyzetről, ki ne álmodna a megoldásról? Adamecz Zoltán írása a Vehíren.
Navracsics Tibor: a Fidesz és az Európai Néppárt oldaláról is kellenének gesztusok
Navracsics Tibor: a Fidesz és az Európai Néppárt oldaláról is kellenének gesztusok
A Fidesz jelenlegi helyzetéről és a párt 2022-es választási esélyeiről is beszélt Navracsics Tibor az ATV Egyenes Beszéd című műsorában, amelyben a kormánybiztost kérdezték a kormányzó párt brüsszeli harcáról, a magyar oktatás helyzetéről és a veszprémi kulturális főváros projektről is.
A lakatosmester, aki az ízek szerelmese
A lakatosmester, aki az ízek szerelmese
Tűztől tűzig – így is összefoglalhatnánk a veszprémi születésű Martinek Ferenc életútját. Közel ötven esztendeje esztergályosként nyitott be a munka világának kapuján, nem sokkal később lakatosmester lett belőle. Belekóstolt a vendéglátós szakmába is: a sültek íze pedig rabul ejtette; két tűz közé sodorta az élet, ő azonban nem vallott szégyent.