Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 17. Endre, Elek
Veszprém
32°C
2024. július 17. Endre, Elek
Veszprém
32°C

Őrület!

2021. február 5. 9:43
Valóban annyira zöld a kriptovaluta, ahogy hirdetik azt? Mégis mire jó az ilyen fizetőeszköz? Megdöbbentő tények Bélafi László írásában.

Norilszk száznyolcvanezres város Oroszországban, túl az Urálon. Télen egy-két óráig van világos, hónapokig egyáltalán nincs. Kilenc hónap hó, a hőmérséklet általában -20 fok alatt. Mennénk ugye, csak hát az utazási korlátozások…

A helyben lakók nem hivatásos önsanyargatók, hanem a világ egyik legjobban elszennyezett területén színesfémet termelnek ki. Új innovatív üzletáguk a Bitcoin bányászat. A Bitcoin az a fizetőeszköz, amit nem nyomtatnak, nem vernek, hanem „kiszámolnak”. Kiszámolnak óriási számítógépekkel, ami hatalmas áramfelvétellel történik. A Bitcoin előállítására jelenleg több villamos energiát fordítanak a világban, mint Magyarország teljes áramfogyasztása. Készül a Bitcoin Kínában, sokszor közvetlenül egy mocskos szénerőmű mellett, de széles e világban, kicsiben és nagyban, garázsban vagy irodában.

Norilszkban azért készül, mert ott olcsó az áram és a Bitcoin termelésnél keletkező hőt egyszerűen ki lehet engedni a nagy fagyos szibériai éjszakába.

Mire és miért jó igazából a Bitcoin? Én nem tudom. Ha Önök tudják, kérem feltétlen árulják el! Ami biztos, hogy praktikus és széles körben használt fizetőeszköz a fegyver és kábítószer kereskedelemben és sok egyéb sötét üzletben.

A végére egy találós kérdés: melyik volt az első társadalmi szervezet, amelyik Bitcoinban fogadott el támogatást?

Megfejtés, nem fejjel lefelé:

a Greenpeace.

Őrület? Őrület!!

Bélafi László
további cikkek
Derű a borúban – shoppingolás politikai beütéssel Derű a borúban – shoppingolás politikai beütéssel Diáklányok kis csoportjával futottunk össze. – Vásárolni megyünk a turiba – mondja az egyik. A másik finnyásabb, ő korrigál: a second hand üzletbe. – Jó, jó – jegyzi meg a barátnőm –, de azért ezt nem kell ám nagydobra vernetek... Hirtelen egységesen reagált a kis csapat, mondván, hogy ők erre büszkék. Ezzel az újrahasznosítást segítik. Úgy látszik, eredményes volt a külföldi és hazai sztárok akciója, akik sorra bemutatták, hogy milyen értékeket, különlegességeket találtak a már megunt ruhák boltjában. 2022. július 1. 14:40 Variációk vendégcsalogatásra - A siker titka a kreativitás is Variációk vendégcsalogatásra - A siker titka a kreativitás is Mi legyen a veszprémi vasútállomás nem éppen vendégcsalogató büféjéből, amiről azt mondják, hogy a rozoga külső mögött kimondottan ízletes, hagyományos ételek készülnek? Lehetne (a nem ennyire) meghökkentő külsővel akár múlt idők ízeit, hangulatát visszahozni, vagy a kor ízlését kísérő stílusban kiszolgálni a siető utast… 2022. május 24. 4:00 Március Március Két év Covid-halogatás után Resti Kornél újra berúgta az Utas ajtaját, ledobta széles karimájú, zsíros kalapját, malaclopóját leterítette a szófára, ráült, és belekurjantotta az összetett csendbe: -Úgy meginnék még egy fél liter jó bort! Bor volt bőven, még whisky is, aztán elkezdődött a varázs. Molnár Sándor írása 2022. április 1. 13:30 Kiszórjuk, ami bánt, fáj vagy már felesleges Kiszórjuk, ami bánt, fáj vagy már felesleges Eljött a virtuális nagytakarítás ideje. 2022. március 29. 11:53

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.