2021. augusztus 2.
//
Lehel névnap

Elmaradt a bravúr, kikapott a VKKFT

A Veszprémi KKFT hétgólos vereséget szenvedett a rutinos játékosokkal felálló Budakalász otthonában szombaton férfi kézilabda NB I ötödik fordulójából elhalasztott mérkőzésen.

Idei első élvonalbeli ütközetére készült szombaton este városunk fiatalabbik alakulata, a Veszprémi KKFT. Tombor Csaba együttese az ötödik fordulóból elhalasztott mérkőzésre a légiósokkal, rutinos, válogatottakat megjárt játékosokkal felálló Budakalász otthonába utazott.

A KKFT januárban hat mérkőzést vívott a Liga Kupában, mind a hat alkalommal győztesen hagyhatták el a játékteret a veszprémiek, akik pár napja a Magyar Kupában való továbbjutást is kiharcolták a másodosztályban szereplő Tata ellen. Éles Benedekék előbbi sorozatban a négy közé jutásért a Dabassal, míg utóbbi kiírásban a legjobb nyolcban való szereplésért a Budai Farkasokkal harcolnak majd meg.

A bakonyiak keretét szemügyre véve örömként szolgál, hogy felépültek sérüléseikből a kézilabdázók. Az új igazolás, a Lipcséből érkező 21 éves jobbátlövő, Széles Ákos azonban egyelőre még nem szerepelt a csapatban.

Éles Benedek nevéhez fűződött az összecsapás első találata. Csoknyai István csapata szinte rögvest egalizált Holpert révén. Elkapta azonban a fonalat a vendég VKKFT: a kilencedikben már hárommal vezettek Háriék (2-5). Észlelt a Budakalász, rendezte sorait, visszakapaszkodott egálra (14. perc: 8-8). Sőt, Tyiskov, majd Varjú góljával fordítani is sikerült a vendéglátónak. Tombor Csaba időkéréshez is folyamodott.

(archív fénykép)(archív fénykép)

Tóth Attila találataival tartotta a lépést a KKFT, de a házigazda is stabilan teljesített (20. perc: 12-11). A játékrész derekához érkezve fej-fej melletti küzdelem következett: a huszonhatodikban kétgólos kalászi vezetésnél Csoknyai István is kikérte idejét. Prokop pedig betalált, már hárommal vezetett a vendéglátó (16-13).

Somogyi ezt követően hibázott a túloldalon, nem úgy, mint Perisics: már négy volt közte. Az említett különbséget meg is őrizte a Budakalász, a pihenőre 18-14-es állással vonultak a felek. A szünet után Rotim Matko növelte ötgólosra a házigazda előnyét. Éles szerzett gólt, de Perisics sem hibázott. Lelkiismerettel próbálkoztak a vendég bakonyiak, de nem tudtak felzárkózni. A negyvenegyedikben már hattal vezettek a budakalásziak (24-18).

Az ezt követő tíz percben eldőlni látszott az összecsapás sorsa: igaz, hazai oldalról Romim Matkot kizárták, de a Budakalász még így is nyolc góllal vezetett (50. perc: 29-21). Előnyét pedig a lefújásig magabiztosan tartotta meg a Budakalász. A Veszprémi KKFT idei első bajnoki mérkőzésén 36-29-es vereséget szenvedett.

Férfi kézilabda NB I alapszakasz, 5. fordulóból elhalasztott mérkőzés:
Budakalász KZRT–Veszprémi KKFT 36-29 (18-14)
Budakalász, Városi Sportcsarnok, zárt kapuk mögött.
Részletek hamarosan...

Simon Dani
Események
Sportág Sorozat F. Időpont Helyszín P. csapat V. csapat E.
kézilabda Férfi kézilabda Ligakupa, 2020/2021 1/2 2021. június 2. 18:00 Csurgó, Sótonyi László Sportcsarnok Csurgói KK Veszprémi KKFT 30-22
kézilabda Férfi kézilabda NB I, 2020/2021 26. 2021. május 30. 18:00 Veszprém Aréna Veszprémi KKFT Cegléd 31-30
kézilabda Férfi kézilabda Ligakupa, 2020/2021 1/2 2021. május 26. 14:30 Veszprém Aréna Veszprémi KKFT Csurgói KK 29-26
előző események betöltése