Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C

A PSG szakította meg a Szeged hazai veretlenségi sorozatát a BL-ben

2021. február 6. 21:43 // Forrás: MTI
A MOL-Pick Szeged házigazdaként 32-29-re kikapott a Paris Saint-Germaintől a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulójából szombatra halasztott mérkőzésen.

Ezzel megszakadt a szegediek 18 találkozóból álló hazai veretlenségi sorozata a BL-ben. A csapat legutóbb 2017. december 2-án a lengyel Wisla Plocktól kapott ki, azóta 14 győzelem mellett négyszer döntetlent játszott házigazdaként.

Eredmény, csoportkör, az 1. fordulóból elhalasztott mérkőzés, A csoport:
MOL-Pick Szeged - Paris Saint-Germain (francia) 29-32 (17-16)
lövések/gólok:
46/29, illetve 48/32
gólok hétméteresből: 3/2, illetve 4/4
kiállítások: 6, illetve 2 perc

A szegediek közül Dmitrij Zsitnyikov, a vendégektől pedig Luka Karabatic, Nikola Karabatic és Elohim Prandi hiányzott.    

Bodó Richárd (b2), a MOL-Pick Szeged, valamint Dylan Nahi (b) és Mathieu Grebille (j), a Paris Saint-Germain játékosai a férfi kézilabda Bajnokok Ligája 1. fordulójából elhalasztott MOL-Pick Szeged - Paris Saint-Germain mérkőzésen Szegeden 2021. február 6-án. MTI/Ujvári Sándor Bodó Richárd (b2), a MOL-Pick Szeged, valamint Dylan Nahi (b) és Mathieu Grebille (j), a Paris Saint-Germain játékosai a férfi kézilabda Bajnokok Ligája 1. fordulójából elhalasztott MOL-Pick Szeged - Paris Saint-Germain mérkőzésen Szegeden 2021. február 6-án. MTI/Ujvári Sándor

Nagyszerűen kezdtek a hazaiak, összeszedett védekezésükre és Mikler Roland bravúros védéseire alapozva 4-1-re elléptek. A Szeged lendülete egészen a meccs harmadáig tartott (11-7), utána a januári, egyiptomi világbajnokság legértékesebb játékosának választott dán Mikkel Hansen vezérletével a PSG egy négyes gólsorozattal egyenlített, de a vezetést nem tudta átvenni. Bár az egyéves kihagyás után visszatért Luka Stepancic sérülés miatt kivált a csapatból, a hazaiak 17-16-ra vezettek a rendkívül gyorsan támadó franciák ellen a szünetben.    

A második félidő elején - a meccs során először - átvették a vezetést a párizsiak, de Borut Mackovsek és Bogdan Radivojevic góljaival tartották magukat a házigazdák. Tíz perccel a vége előtt már kettő volt a PSG előnye, Juan Carlos Pastor vezetőedző időt kért, de csapata nem tudott mit kezdeni az ellenfél kiváló védekezésével, így tovább nőtt a különbség, és végül 32-29-re győztek a párizsiak.

A mezőny legeredményesebb játékosa Mikkel Hansen volt tíz góllal, a hazaiaknál Bánhidi Bence, Borut Mackovsek, Luka Stepancic és Jonas Källman is négyszer talált be.    

A két csapat kilencedik alkalommal találkozott egymással a nemzetközi porondon, egy döntetlen és három szegedi siker mellett ötödször nyert a PSG.    

A B csoportban hat győzelemmel, egy döntetlennel és két vereséggel második helyezett Telekom Veszprém kedden a listavezető Barcelona otthonában folytatja szereplését a BL csoportkörében, az A csoportban két sikerrel és öt vereséggel hatodik Szeged pedig csütörtökön az FC Portót fogadja.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.