2021. augusztus 2.
//
Lehel névnap

A VKKFT legyőzte a Telekommal ikszelő Csurgót!

A kézilabda élvonalban újonc Veszprémi KKFT megoldotta azt, ami a magyar rekordbajnok Telekomnak vasárnap nem sikerült: igaz, a Tombor-csapat hazai pályán, de játszi könnyedséggel múlta felül a Csurgói KK együttesét a hétközi találkozón.

A koronavírus-járvány következtében a negyedik fordulóból elhalasztott, a vendég Csurgó elleni hazai bajnoki mérkőzésére készült szerda este a kézilabda élvonalban újonc, de rendre remek teljesítményt produkáló Veszprémi KKFT. A Tombor Csaba vezette bakonyiak teljes kerettel várhatták az összecsapást, amelynek több szempontból is volt jelentősége: ha sikerül vendégeit két vállra fektetni Fazekas Gergőéknek, akkor idei első bajnoki győzelmüket jegyezhetik.

Fotók: Baumann BélaFotók: Baumann Béla

Mindazt nem is említve, hogy a közelmúltban a magyar rekordbajnok, a rendszeres BL-résztvevő Telekom Veszprém az említett Csurgó ellen idegenben csupán döntetlen eredményt ért el úgy, hogy javarészt a házigazda irányította a találkozót. Sőt, a szegedieket korábban két vállra is fektették a somogyiak. A Veszprém Aréna zárt kapui mögött, továbbra is nézők jelenléte nélkül csaptak össze a felek. A VKKFT pedig mesésen kezdett: hat perc küzdelem után már négygólos volt a Tombor-csapat fórja (6-2). Teljesítményükből nem is adtak alább a veszprémiek.

További tíz perc telt el, és Tóth Péter dupláját követően már hat volt közte (16. perc: 11-5). Erőlködött a Csurgó, de nem tudta tartani a lépést vendéglátójával. Vajda, majd Hári is betalált, nyolcra növelve ezzel a hazai gárda előnyét (13-5). Az első játékrész derekához, majd végjátékához közeledve a Tombor-csapat továbbra sem inogott meg, ami azt eredményezte, hogy a pihenőre végül hatgólos veszprémi fórral vonulhattak a felek (félidei állás: 16-10).

Fotók: Baumann BélaFotók: Baumann Béla

Nem is kezdődhetett volna jobban a második felvonás a veszprémiek részéről: 3-0-s sorozattal rukkoltak elő a bakonyiak. Vajda, Fazekas, majd Tóth volt eredményes (38. perc: 20-11). Ha korai is a kijelentés, de eldőlni látszott a találkozó a sorsa. Kerkovits és Borsos révén szépítettek is a vendégek, de Hári ezt követően kíméletlenül értékesítette a hazaiak számára megítélt büntetőt. A válogatott Borbély Ádám remekelt a veszprémi kapu előtt, Hári újabb villanásával pedig visszaállította a kilencgólos előnyt (42. perc: 22-13).

Fazekas betalált, Borbély hárított, Vajda villanása után pedig már tizenegy volt közte (44. perc: 24-13). Vendégeit a játék minden elemében felülmúlta a KKFT. A hajrához közeledve Kristóf bombája után 26-14-es részeredményt mutatott a kijelző (50. perc).

Az utolsó tíz percben tetemes előnye tudatában taktikusan kézilabdázott Tombor Csaba együttese; Kirstóf az utolsó percben begyűjtötte harmadik kétpercesét, ezzel kiállt, de a vége így is 27-19 lett. Ezzel a KKFT idei első bajnoki győzelmét egy jó erőt képviselő gárdával szemben játszi könnyedséggel gyűjtötte be.

Nem megfeledkezve arról, hogy a veszprémi fiatalok megbosszulták a Csurgó pontrablását a „nagytestvér” Telekommal szemben. Szeitl László és társai vasárnap az Orosháza vendégeként bizonyíthatnak legközelebb.

Férfi kézilabda NB I, 4. fordulóból elhalasztott mérkőzés:
Veszprémi KKFT–Csurgói KK 27-19 (16-10)
Veszprém Aréna, zárt kapuk mögött. Vezette: Medve, Südi
Veszprémi KKFT: Borbély – Tóth P. 4, Tóth M., Fazekas G. 4, Vajda H. 6, Éles B. 3, Hári 6
Csere: Szeitl L. 1, Somogyi 1, Szmetán P. 1, Kristóf 1, Seregi, Füleki, Bugyáki, Tóth A.
Vezetőedző: Tombor Csaba
Csurgói KK: Tatai – Gebhardt, Krecic 5, Popovic, Borsos 5, Kovacevic, Hanusz 3.
Csere: Füstös (kapus), Vasics, Szeitl E. 5, Gábor, Ács, Kerkovits 1, Nagy Sz.
Vezetőedző: Alem Toszkics
Hétméteresek: 3/2 ill. 3/0
Kiállítások: 14 ill. 8 perc
Kizárva: Kristóf (60.)

Így értékelt a veszprémiek vezetőedzője

Tombor Csaba: – Fiatal csapat vagyunk, a hullámvölgyek hozzátartoznak a teljesítményünkhöz. A velünk azonos képességű riválisokkal egyelőre még nehezen meccselünk, hiszen olyankor bennünket is nyom a tét. Ezúttal azonban felszabadultan játszottunk, betartva a taktikai utasításokat. A hatos falunk precízen működött, Borbély remek teljesítményt nyújtott a kapu előtt. Ugyanakkor szerencsénk is volt, hiszen a vendég Csurgó egy nappal kevesebbet tudott készülni az összecsapásra; vasárnap felélték tartalékaikat a Telekom ellen.

Képek
Simon Dani
Események
Sportág Sorozat F. Időpont Helyszín P. csapat V. csapat E.
kézilabda Férfi kézilabda Ligakupa, 2020/2021 1/2 2021. június 2. 18:00 Csurgó, Sótonyi László Sportcsarnok Csurgói KK Veszprémi KKFT 30-22
kézilabda Férfi kézilabda NB I, 2020/2021 26. 2021. május 30. 18:00 Veszprém Aréna Veszprémi KKFT Cegléd 31-30
kézilabda Férfi kézilabda Ligakupa, 2020/2021 1/2 2021. május 26. 14:30 Veszprém Aréna Veszprémi KKFT Csurgói KK 29-26
előző események betöltése