2023. február 2.
//
Karolina névnap

Bartha-Kéri Bianka: 28 századra az országos csúcstól

2021. február 15. 13:31
SVSE / Nagy Cecília
A veszprémi Sportolj Velünk SE (SVSE) kiválósága, Bartha-Kéri Bianka a fővárosi BOK csarnokban rendezett nyílt versenyen 800 m síkfutásban 2:02.07-re javította egyéni fedett pályás csúcsát, 28 századra megközelítve az országos rekordot.

Az SVE atlétái kiváló formájuknak köszönhetően folyamatosan döntik meg a fedett pályás országos csúcsokat. Szögi István Dániel 36 éves rekordot adott át a múltnak 1500 m síkfutásban, Varga Gréta Barbara pedig 1500 m után 3000 m-en is a legjobb U20-as eredménnyel rendelkezik.

Február 13-án Bartha-Kéri Bianka indított újabb csúcstámadást az óra ellen 800 m síkfutásban a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) nyílt fedett pályás versenyén. Fedett pályán a korábbi 2:03:00-s egyéni időeredménye is magáért beszél, de szombaton a fővárosi BOK csarnokban ezt is átadta a múltnak.

Bianka a négykörös versenyben csak az óra ellen küzdött. Ebben volt segítségére kiváló klubtársa, Varga Gréta Barbara, aki iramfutóként segítette 500 m-ig a középtávfutó tehetséget. 58-as 400 m után Bianka még rátett egy lapáttal és az utolsó másfél kört egyedül teljesítve végül 2:02:07-tel nemcsak, hogy egyéni csúcsot ért el, hanem a fedett pályás felnőtt női országos rekordot is megközelítette 28 századra.

Bartha-Kéri Bianka 2:02.07-re javította egyéni fedett pályás csúcsát - Fotó: SVSEBartha-Kéri Bianka 2:02.07-re javította egyéni fedett pályás csúcsát - Fotó: SVSE

A veszprémi atlétanő célja a tokiói olimpián való részvétel, a kijutáshoz a hétvégi futása óriási előrelépést adott neki. Következő állomásán, a márciusi fedett pályás Európa-bajnokságon tovább faraghat országos csúcsából.

A február 13-14-én rendezett atlétikaversenyen az SVSE több atlétája is rajthoz állt. Szombaton az egyéni csúcsát folyamatosan javító Kéri Bettina 60 m síkfutásban versenyzett. Az előfutamából – nyerve a futamot – könnyedén jutott az „A” döntőbe 7,59-es eredménnyel. A második futását 7,54-re javítva a 3. helyen ért a célba. A mezőnyben volt érdekelt Besenyődi Petra is. A 2006-os atléta a felnőttek mezőnyében állt a rajthoz és végül 8,34-gyel végzett. A férfiaknál Dabosi Marcell küzdött meg az ellenfelekkel, az ő 7,34-es eredménye egyéni csúcsot ér. A sprinterek között, férfi 60 m gátfutásban Felber Farkas Ákos a 8,51-es időeredményével szintén 3-ként zárta a versenyt.

A középtávon, 800 m síkfutásban, a férfi mezőnyben három veszprémi is képviselte magát. Hosszú betegségből felépülő Kiss Gergő Xavér szezonbeli legjobbját teljesítette, az 1:50,49-cel az értékes negyedik helyezést szerezte meg. Felber Balázs 2:00:02-vel, míg Kovács Ferenc Soma 2:01:05-tel (egyéni csúcs) a középmezőnyben végeztek a felnőttek között.

A vasárnap sem telt el veszprémi sikerek nélkül. Hadnagy Zsóka 400 m síkfutásban 59,08-cal, egyéni csúccsal végzett összesítésben a 10. helyen. Dabosi Marcell a 200 után 400-on is egyéni legjobb eredményt ért el. 51,52-vel kilencedikként zárt.

vehir.hu

További cikkek

Sikeres SVSE-szereplés Pozsonyban
Sikeres SVSE-szereplés Pozsonyban
A közelmúltban megkezdődött a fedett pályás szezon az atléták számára: a veszprémi Sportolj Velünk SE fiataljai Pozsonyban léptek pályára, ahol sikeresen szerepeltek.
U20-as országos csúcsot döntött az SVSE tehetsége
U20-as országos csúcsot döntött az SVSE tehetsége
A veszprémi Sportolj Velünk SE atlétája, Kubasi János 42 éve fennálló U20-as rekordot döntött meg az elmúlt hétvégén Budapesten rendezett régiós bajnokságon 800 méter síkfutásban.
Jól szerepeltek az SVSE futói a mezei Eb-n
Jól szerepeltek az SVSE futói a mezei Eb-n
A veszprémi Kiss Gergővel és Szögi Istvánnal felálló magyar vegyes váltó hatodik helyen végzett a torinói mezeifutó Európa-bajnokságon. A szintén SVSE-s színekben versenyző Varga Gréta és Kovács Ferenc egyéni számban bizonyíthatott.
Olimpikon a vászon előtt, a konyhában, de főleg a futópályán - vendégünk Bartha-Kéri Bianka
Olimpikon a vászon előtt, a konyhában, de főleg a futópályán - vendégünk Bartha-Kéri Bianka
A Királynék földjén program "Arcok, képek, utak" című közéleti beszélgetős estjeinek első vendége Kéri Bianka volt, az SVSE sportolója, Veszprém olimpikonja. A beszélgetés moderátora Sótonyi Mónika, a Királynék földjén csapatának tagja volt, akivel tíz személyes képen keresztül járták végig Bianka életét.
Varga Gréta remek győzelme Hollandiában
Varga Gréta remek győzelme Hollandiában
A veszprémi Sportolj Velünk SE kiválósága, Varga Gréta több mint fél perces előnnyel nyert a nemzetközi mezeifutó-versenyen.